Längsta NHL-spel i efter Expansionstiden

0 Comments

atmosfären, do-or-die-mentaliteten och i slutändan mottagningen av den mest ikoniska trofén i sport: det finns inget som playoff hockey.

hela vägen från spel 1 i första omgången till spel 7 i Stanley Cup-Finalen, verkar dramat aldrig upphöra, och inget ökar det dramat som övertid.,

Montreal Maroons Sweater (THW Archives)

Till skillnad från den ordinarie säsongen är denna övertid inte en fem-minuters period av tre-mot-tre hockey som kan lösas genom en spel-avgörande shootout. Lagen spelar fem mot fem tills en vinnare är kronad. Som ni kan föreställa er, kan det ibland ta ett tag.

det längsta spelet i historien kom 1936 mellan Detroit Red Wings och Montreal Maroons. Efter tre avstängningsperioder gick de två lagen Övertid., Fem perioder senare var poängen fortfarande 0-0. Efter en jättestor 116 minuters övertid vann Mud Bruneteau matchen för Red Wings i den sjätte extra perioden.

under de senaste 90 åren har spelarna blivit snabbare och mer skickliga. På grund av detta bestäms spel ofta mer effektivt, vilket gör även två eller tre övertidsperioder en sällsynthet.

men i efter expansionen eran, det har varit ett antal spel som har sipprat in i de tidiga timmarna av följande morgon., Utan ytterligare ado, här är de fem längsta playoff spel i efter expansionen era:

Längsta efter expansionen Playoff spel

No. 6: Dallas Stars vs. San Jose Sharks (Maj 4, 2008) – 129:03

den 4 maj 2008 packade över 18 000 fans American Airlines Center i Dallas, Texas. De trogna hemstaden kliade för att se sina Stjärnor ta serien och gå vidare till Western Conference Final.

när pucken föll på spel 6 var desperation i luften., Dallas hade ursprungligen tjänat en 3-0-ledning i serien innan Sharks kämpade tillbaka för att minska seriens underskott till bara 3-2.

Efter en poäng första perioden, Anti Miettinen höjde isbrytaren 4:49 i den andra ramen. Tack vare assist av Sergei Zubov och Mike Modano var stjärnorna 1-0.

hajarna svarade tillbaka mindre än två minuter in i den tredje perioden. Ryan Clowes mål, assisterad av Craig Rivet och Torrey Mitchell, skulle fortsätta att vara det sista målet i nästan 90 minuters spel.,

Ryane Clowe gjorde Övertid-tvingar mål för San Jose Sharks. (Gary A. Vasquez-US PRESSWIRE)

trycket på båda lagen var häpnadsväckande. Sharks var ett mål bort från att tvinga ett spel 7 i San Jose medan stjärnorna var desperata att stoppa vad som kunde ha blivit en av de största kollapserna i NHL-historien.

Efter 116 skott på mål, 142 träffar, och 104 faceoffs, Brendan Morrow höjde serievinnande mål 9:03 till fjärde Övertid., Power-play tally markerade slutet på den längsta slutspelet i Sharks franchise historia.

Nr 5: Vancouver Canucks vs Dallas Stars (Apr. 11, 2007) – 138:06

det var match 1 i den första omgången av 2007 Stanley Cup slutspel när Roberto Luongo fick sin första postseason start. Lite visste han, han skulle spela mer än två matcher värde perioder innan natten var klar.

tävlingen tog nästan sju hela ramar att bestämma – och det var en fram och tillbaka kamp hela natten lång. Daniel Sedin öppnade poäng mindre än fem minuter in i spelet., Men strax över en minut senare bundet Brendan Morrow saker på power play.

relaterat: ”Sedin Twins och 1999 NHL Entry Draft”

Vancouver svarade via Mattias Ohlunds power-play mål för att starta den andra ramen medan Dallas Trevor Daley slog ett mål mindre än fyra minuter senare. Denna fram-och-tillbaka utbyte fortsatte tills Canucks nabbed en 4-2 bly 7: 36 i den tredje perioden. Mindre än en minut senare gjorde Anti Miettinen 4-3 innan Ladislav Nagy bundet spelet med drygt sex minuter kvar i reglering.,

med under två minuter att gå i den fjärde Övertid, Henrik Sedin skickade Vancouver trogna hem trött, men ändå glad. Dallas målvakt Marty Turco avslutade kvällen med 51 sparar. I den andra änden av rinken stod en upprymd Luongo som lyckades stoppa en jättestor 72 skott.

Henrik Sedin #33 av Vancouver Canucks skridskor med pucken under sin NHL-slutspel mot Dallas Stars i General Motors Place, den 11 April 2007 i Vancouver, Kanada., Vancouver gjorde i fjärde övertid för att vinna matchen 5-4. (Foto av Jeff Vinnick / Getty Images)

sjuspelsserien innehöll ytterligare två övertider. Efter att ha tagit en 3-1 serie bly, Canucks förlorade spel 5 och 6 Innan du sparar sin hud via en avgörande 4-1 seger i spel 7. Deras andra runda serie mot Anaheim Ducks såg två matcher som krävde dubbel övertid. Trots att Vancouver kunde vinna en seger i ett av dessa möten tog Anaheim serien i fem matcher och fortsatte med att vinna Stanley Cup.

Nej., 4: Washington Capitals vs Pittsburgh Penguins (Apr. 24, 1996) – 139:15

mellan slaget vid Sidney Crosby kontra Alexander Ovechkin, och de två lagen träffas för tre playoff-serien under de senaste fyra säsongerna, Pittsburgh Penguins och Washington Capitals har utvecklats ganska rivalitet.

de två klubbarnas första runda serie 1996 var dock på en annan nivå. Caps hade en 2-1-ledning i serien och efter snagging en 2-0-ledning halvvägs genom Match 4, var de inom räckhåll för en 3-1-serie ledning på väg tillbaka till Pittsburgh.,

pingvinerna monterade en comeback, som börjar med ett korthänt mål från Jaromir Jagr med mindre än två minuter kvar i den andra ramen. Men mindre än en minut senare gick saker ur hand.

Washingtons Todd Krygier och Pittsburghs Mario Lemieux hade en oenighet av slag: de två bundet varandra i Penguins zon. Huvudstaden fick sin pinne mellan benen på Lemieux som slogs till isen. Krygier gick efter honom och knackade av hjälmen innan han kom tillbaka in i leken.,

Mario Lemieux fick ett spel fel i Game 4 i Pittsburgh Penguins första omgången serie med Washington Capitals 1996. (Foto av Bruce Bennett Studios/Getty Images)

Det är säkert att säga att Lemieux var inte nöjd med detta eftersom han fortsatte att hugga Krygier bakifrån. En brottningsmatch följde när Washingtons Pat Peake tappade handskarna och pounced på Lemieux., När dammet bosatte sig, Lemieux och Peake överlämnades spel missuppfattningar medan Krygier bara fick en grov minor.

relaterat: ”kom ihåg vad som gjorde Mario Lemieux den största”

från den tredje perioden framåt kallades fem grovbearbetning och två slashing minderåriga. Totalt var det 75 straffminuter som delades ut mellan de två lagen.

Petr Nedved kunde kapitalisera på en av Pittsburghs många maktspel under den sjunde perioden. Han fejkade ett slagskott från punkten innan han åkte skridskor runt en sprawling defenseman och skickade en blooper mot nätet., Washington netminder Olaf Kolzig kämpade genom ett hav av Mössor och pennor men kunde inte samla en räddning.

med 15 sekunder kvar i den fjärde Övertid, pingvinerna bundna serien på två matcher styck och fortsatte med att vinna spel 5 och 6 för att gå vidare. Pittsburgh slogs slutligen ut av Florida Panthers i Eastern Conference Final, men deras sju-period köpte med huvudstäderna är fortfarande den tredje längsta postseason spelet i efter expansionen eran.

Nr 3: Mighty Ducks of Anaheim vs Dallas Stars (Apr., 24, 2003) – 140:48

på sjuårsdagen av den episka striden mellan pingvinerna och huvudstäderna stod stjärnorna mot Anaheims mäktiga ankor för spel 1 i sin andra runda serie. Det var första gången de två franchisetagarna träffades i eftersäsongen.

Dallas hade just återhämtat sig från ett 2-1-serieunderskott till Edmonton Oilers i första omgången med tre raka segrar. I den andra änden av rinken stod de mäktiga ankor., Det sjunde seedade laget chockade de andra seedade Detroit Red Wings med ett svep

Jason Krog öppnade poängen halvvägs genom den första ramen innan Dallas’ Derian Hatcher svarade för att knyta spelet 1-1. Under den andra perioden slog Rob Niedermayer ett korthänt mål och fem minuter senare gav Steve Rucchin Mighty Ducks en 3-1-ledning.

innan ramens slut ritade Jason Arnott stjärnorna inom en. Anaheim var på väg att cementera segern när Brendan Morrow gjorde med mindre än tre minuter att gå i reglering., Den sena tally tvingade vad som skulle gå på att vara totalt fem övertider.

Efter fyra extra perioder var spelet fortfarande obestämt. Efter en lång väntan, ett pass från Adam Oates fann Petr Sykora att sätta stopp för striden mindre än en minut i den femte Övertid.

Adam Oates’ assist hjälpte till att stelna ett spel 1-seger för Anaheims mäktiga ankor under den femte övertidsperioden., (Foto av Henry DiRocco/Getty Images)

Oates fortsatte med att göra mål för spel 2 som krävde bara en övertid. Anaheim lyckades hävda segern och arbetade sig fram till en 4-2-serievinst. Efter svepande Minnesota Wild i Western Conference Finalen, Mighty Ducks föll mot New Jersey Devils i Game 7 i 2003 års Stanley Cup-Final.

Nr 2: Columbus Blue Jackets vs, Tampa Bay Lightning (augusti 11, 2020) – 150:27

som Kommer från en Spel 5 vinna-eller-gå-hemmamatch mot Toronto Maple Leafs två nätter tidigare i kvalomgången Blue Jackets hade inte mycket tid att fira eller förbereda sig för match 1 av deras matchup mot Blixtnedslag. Det spelade ingen roll. Absolut ingenting kunde ha förberett dem för fem-Övertid serien öppnings thriller som var episk på varje nivå.,

Pierre-Luc Dubois fick de blå jackorna på scoresheet först med en power play tally, bara 2: 39 i spelet, men Brayden Point jämnade spelet mindre än fyra minuter senare. Oliver Bjorkstrand satte de blå jackorna framåt med ett sent mål under den andra perioden, men bara 23 sekunder in i den tredje perioden knöt Yanni Gourde spelet på två. Det var en Eagle Scout-värdig knut…som varade fem gånger.,

Brayden Point slutade slutligen spelet i den femte ramen av bonus hockey, lansera ett skott som hittade en flisa av utrymme ovanför netminder Joonas Korpisalos axel och under tvärstången. ”Jag ser bara en rullande puck och jag slänger den bara på nätet”, sa Point efter belysning av lampan och ger blixten en 3-2 seger. ”Jag siktar inte riktigt. Bara sling en där och turen att hitta ett hörn.”

det var ett tufft piller att svälja för den finska netminder som slutade med 85 sparar. Han stod på huvudet hela natten, vilket gjorde otaliga rädda efter räddning., Blixten hade en jättestor 187 skottförsök, peppra honom hela natten lång.

i den andra änden av rinken registrerade Vezina Trophy finalist Andrei Vasilevskiy 61 sparar. Den kombinerade 151 skott var mest i en NHL-match sedan ligan började officiellt spåra statistik 1955-56.

den häpnadsväckande statistiken från odyssey on ice inkluderade Blue Jackets defenseman Seth Jones, som loggade en NHL-rekord 65 minuter, sex sekunder av istiden. Trots skridskoåkning i över en timme sa Jones att han kände sig ” bra ” efter matchen., Lagkamraten Zach Werenski var den enda andra spelaren till toppen 60 minuters speltid (61:14).

” det var trötthet i alla ändar-mental och fysisk. Det var inte så svårt att gå och lägga sig efter matchen”, säger Kevin Shattenkirk med ett flin.

” Jag minns att titta över på min laxsallad och vill äta det hela tiden under spelets gång, men tror att det kan bryta upp karma, så jag stannade hungrig, sade leende bultar coach Jon Cooper.

i en intressant bit av trivia, varje åkare för båda lagen registrerade minst ett skott på mål under spelet. Det ensamma undantaget? Cam Atkinson., Trots nästan 40 minuters is tid, framåt som har sex säsonger av 20 eller fler mål, misslyckades med att ta ett enda skott.

Cam Atkinson, Columbus Blue Jackets (Amy Irvin / Hockey Writers)

”det var en overklig prestanda av båda lagen, men särskilt av båda målvakterna”, säger blueliner Victor Hedman. ”De får inte sitta på bänken i ett par minuter, de måste vara skarpa hela tiden.,”

i omklädningsrummet mellan perioder fanns det gott om skratt och skämt runt. ”Jag vet inte om det är bara för att vi var så utmattade att det var det enda vi kunde göra eller vad det var”, säger bultar framåt Tyler Johnson. ”Det är ett annat spel. Jag är stolt över att vara en del av det, men samtidigt vet jag inte om jag någonsin vill göra det igen.”

medan spelet kommer att bli ihågkommen av fans, spelare och media, den sorgliga delen om det… på grund av COVID-19, Det fanns ingen i byggnaden för att bevittna det.

Nr 1: Philadelphia Flyers vs, Pittsburgh Penguins (Maj 4, 2000) – 152:01

slaget vid Pennsylvania är en ikonisk rivalitet i hockey, och det känns passande att de två stridande håller rekordet för det längsta slutspelsspelet i efter expansionstiden.

relaterat: ”Pennsylvania Hockey: en lång, stolt historia”

Philadelphia Flyers befann sig i ett 2-0 hål under den andra omgången serien. Efter att ha tappat Båda spelen 1 och 2 staplades oddsen mot dem när de flög in i Pittsburgh för spel 3 och 4., Flyers kunde ta Spel 3 med en poäng på 4-3 i övertid, men Spel 4 tog lite längre tid att bestämma.

Pittsburghs Alex Kovalev öppnade poängen mindre än tre minuter i reglering. För de kommande 42 minuterna av spel var det en klassisk målvakt duell. Penguins netminder Ron Tugnutt gav slutligen vika i 4: 47 i den tredje perioden. En John LeClair power-play mål knutna saker på 1-1.

Alex Kovalev öppnade poängsättningen för vad som skulle bli det längsta NHL-slutspelet i efter expansionstiden., (Ikon SMI)

men målvakten duell återupptogs och varade i ytterligare fem perioder av spel. Halvvägs genom den femte Övertid, det hade inte varit en power play delas ut till någon sida för nästan 40 minuters spel. Det var en fem-mot-fem kamp till slut, och Philadephia fick sista ordet.

12:01 i den femte extra ramen – och 152:01 i spelet som helhet – Keith Primeau hävdade seger för sina kolleger flygblad. Männen i orange fortsatte med att vinna matcher 5 och 6 för att skicka pingvinerna hem till Pittsburgh.,

Philadelphia satte upp en kamp i Eastern Conference Final. De hade tjänat en 3-1-ledning i serien men kollapsade och förlorade spel 5 till 7 till djävlarna.

ligan har genomgått en enorm omvandling under det senaste decenniet. Lag har valt en snabbare, mer offensivt begåvad strategi i motsats till att bygga sina listor runt fysik eller försvar-ett gemensamt tema på 1990-talet och början av 2000-talet. detta har tycktes göra flera Övertid spel en sällsynthet som brott är mer kapabla att besegra motsatta netminders.,

hockey är dock förmodligen den mest oförutsägbara av de fyra stora nordamerikanska sporterna. Det verkar som att varje säsong åskådare är i för någon form av överraskning, oavsett om det är en häpnadsväckande upprörd eller en obskyr rekord bryts.

med det i åtanke är jag säker på att ett annat spel kommer att gå med i den här listan en dag – snarare än senare. Fram till dess kommer vi att reflektera ömt över hockeyens förflutna och titta på när dagens spel utvecklas, ivrigt förutse det nästa måste-se-ögonblicket.