Langste NHL wedstrijden in het Post-Expansietijdperk

0 Comments

de sfeer, de do-or-die mentaliteit en, uiteindelijk, de ontvangst van de meest iconische trofee in de sport: er gaat niets boven playoff hockey.vanaf Game 1 van de eerste ronde tot Game 7 van de Stanley Cup finale lijkt het drama nooit te stoppen, en niets verhoogt dat drama zoals overwerk.,

Montreal Marons Sweater (THW Archives)

In tegenstelling tot het reguliere seizoen is dit overwerk geen vijf minuten durende periode van drie-op-drie hockey die kan worden opgelost door een wedstrijd-een schietpartij. De teams spelen vijf tegen vijf totdat een winnaar is gekroond. Zoals je je kunt voorstellen, kan dat soms een tijdje duren.de langste wedstrijd in de geschiedenis vond plaats in 1936 tussen de Detroit Red Wings en Montreal Maroons. Na drie shutout-periodes gingen de twee teams overuren maken., Vijf periodes later was de stand nog steeds 0-0. Na maar liefst 116 minuten overwerk won Mud Bruneteau de wedstrijd voor de Red Wings in de zesde extra periode.

in de afgelopen 90 jaar zijn spelers sneller en beter geschoold geworden. Hierdoor worden games vaak efficiënter beslist, waardoor zelfs twee of drie overuren een zeldzaamheid zijn.

echter, in het post-expansion tijdperk, zijn er een aantal spellen die zijn druppelde in de vroege uren van de volgende ochtend., Zonder verder oponthoud, hier zijn de vijf langste playoff games in het post-uitbreiding Tijdperk:

langste Playoff Games na uitbreiding

No. 6: Dallas Stars vs. San Jose Sharks (mei 4, 2008) – 129:03

Op 4 mei 2008 zaten meer dan 18.000 fans in het American Airlines Center in Dallas, Texas. De getrouwen uit hun geboortestad stonden te popelen om te zien hoe hun Sterren de serie namen en doorgingen naar de finale van de Western Conference.

toen de puck viel in Game 6, was de wanhoop in de lucht., Dallas had oorspronkelijk een 3-0 voorsprong verdiend in de serie voordat de Sharks terug vochten om het tekort van de serie te verminderen tot slechts 3-2.

na een puntloze eerste periode telde Anti Miettinen de ijsbreker 4: 49 in het tweede frame. Dankzij assists van Sergei Zubov en Mike Modano stonden de sterren met 1-0 op.

de haaien antwoordden minder dan twee minuten in de derde periode. Ryan Clowe ‘ s doelpunt, bijgestaan door Craig Rivet en Torrey Mitchell, zou gaan om de laatste gescoorde doelpunt voor bijna 90 minuten van het spel.,

Ryane Clowe scoorde het doelpunt voor de San Jose Sharks. (Gary A. Vasquez-US PRESSWIRE)

de druk op beide teams was verbazingwekkend. De Sharks waren een doel verwijderd van het forceren van een Game 7 in San Jose terwijl de sterren wanhopig waren om te stoppen wat zou kunnen zijn uitgegroeid tot een van de grootste instortingen in de NHL geschiedenis. na 116 schoten op doelpunt, 142 hits, en 104 faceoffs, Brendan Morrow telde de serie-winnende doelpunt 9: 03 in de vierde overuren., De power-play tally betekende het einde van het langste Play-off spel in Sharks franchise geschiedenis. 5: Vancouver Canucks vs. Dallas Stars (Apr. 11, 2007) – 138:06

Het was Game 1 in de eerste ronde van de Stanley Cup Play-offs 2007 toen Roberto Luongo zijn eerste postseason start kreeg. Hij wist niet dat hij meer dan twee wedstrijden zou spelen voordat de nacht voorbij was.

de wedstrijd duurde bijna zeven hele frames om te beslissen-en het was een heen-en-weer strijd de hele nacht lang. Daniel Sedin opende de score minder dan vijf minuten in de wedstrijd., Echter, iets meer dan een minuut later, Brendan Morrow gebonden dingen op de power play.

gerelateerd: “The Sedin Twins and the 1999 NHL Entry Draft”

Vancouver reageerde via Mattias Ohlund ‘ s power-play goal om het tweede frame te starten, terwijl Trevor Daley van Dallas minder dan vier minuten later een goal gooide. Deze heen-en-weer uitwisseling bleef totdat de Canucks een 4-2 voorsprong 7:36 in de derde periode. Minder dan een minuut later, Anti Miettinen maakte het 4-3 voordat Ladislav Nagy gelijk het spel met iets meer dan zes minuten resterende in de regelgeving.,met minder dan twee minuten te gaan in de vierde overuren periode, Henrik Sedin stuurde de Vancouver trouwe thuis moe, maar gelukkig. Dallas goalie Marty Turco eindigde de avond met 51 reddingen. Aan de andere kant van de ijsbaan stond een opgetogen Luongo die maar liefst 72 schoten wist te stoppen.

Henrik Sedin #33 van de Vancouver Canucks schaatst met de puck tijdens hun NHL playoff wedstrijd tegen de Dallas Stars op General Motors Place op 11 April 2007 in Vancouver, Canada., Vancouver scoorde in de vierde overuren om de wedstrijd met 5-4 te winnen. (Foto door Jeff Vinnick/Getty Images)

De zeven-game-serie bevatte nog twee overtimes. Na het nemen van een 3-1 serie voorsprong, de Canucks verloren Games 5 en 6 alvorens hun huid te redden via een beslissende 4-1 overwinning in Game 7. In de tweede ronde tegen de Anaheim Ducks werden twee wedstrijden gespeeld die dubbel overwerk vereisten. Hoewel Vancouver in staat was om een overwinning te verdienen in een van die vergaderingen, Anaheim nam de serie in vijf wedstrijden en ging op om de Stanley Cup te winnen.

Nee., 4: Washington Capitals vs.Pittsburgh Penguins (Apr. 24, 1996) – 139:15tussen de slag bij Sidney Crosby tegen Alexander Ovechkin, en de twee teams die samenkwamen voor drie playoffs in de afgelopen vier seizoenen, hebben de Pittsburgh Penguins en Washington Capitals nogal een rivaliteit ontwikkeld.

echter, de eerste ronde van de twee clubs in 1996 was op een ander niveau. De Caps hadden een 2-1 voorsprong in de serie en na een 2-0 voorsprong halverwege Game 4, waren ze binnen bereik van een 3-1 serie voorsprong terug naar Pittsburgh.,

De Pinguïns maakten een comeback, te beginnen met een short-handed goal van Jaromir Jagr met minder dan twee minuten over in het tweede frame. Minder dan een minuut later liep het echter uit de hand. Washington ’s Todd Krygier en Pittsburgh’ s Mario Lemieux hadden een meningsverschil: de twee bonden elkaar vast in de Penguins zone. De hoofdstad kreeg zijn stok tussen de benen van Lemieux die op het ijs werd geslagen. Krygier ging achter hem aan, sloeg zijn helm af voordat hij weer in het toneelstuk kwam.,

Mario Lemieux kreeg een fout in Game 4 van de eerste ronde van de Pittsburgh Penguins met de Washington Capitals in 1996. (Foto door Bruce Bennett Studios/Getty Images)

Het is veilig om te zeggen dat Lemieux hier niet blij mee was toen hij Krygier van achteren sneed. Een worstelwedstrijd volgde toen Washington ‘ s Pat Peake de handschoenen liet vallen en Lemieux besprong., Toen het stof neerdaalde, kregen Lemieux en Peake spel misleidingen, terwijl Krygier slechts een ruw minor kreeg.gerelateerd: “Remembering What Made Mario Lemieux the Greatest”

vanaf de derde periode werden vijf voorbewerken en twee snij minors genoemd. In totaal werden er 75 strafminuten uitgedeeld tussen de twee teams.

Petr Nedved was in staat om te profiteren van een van Pittsburgh ‘ s vele machtsspelletjes in de zevende periode. Hij vervalste een klap schot vanaf het punt voordat schaatsen rond een uitgestrekte defenseman en stuurde een blooper naar het net., Washington Netminder Olaf Kolzig vocht door een zee van Caps en pennen, maar kon geen redding opbrengen. met 15 seconden over in de vierde overuren, de Penguins gelijk de serie op twee wedstrijden per stuk en ging op de wedstrijden 5 en 6 te winnen om verder te gaan. Pittsburgh werd uiteindelijk uitgeschakeld door de Florida Panthers in de Eastern Conference finale, maar hun zeven-periode gekocht met de hoofdsteden blijft de derde langste postseason game in de post-uitbreiding Tijdperk.3: Mighty Ducks of Anaheim vs. Dallas Stars (Apr., 24, 2003) – 140:48

Op de Zevenjarige verjaardag van de epische strijd tussen de pinguïns en de hoofdsteden, troffen de sterren het op tegen de machtige eenden van Anaheim voor Game 1 van hun tweede ronde. Het was de eerste keer dat de twee franchises elkaar ontmoetten in het naseizoen.

Dallas had net herstelde zich van een 2-1 serie tekort om de Edmonton Oilers in de eerste ronde met drie rechte wint. Aan de andere kant van de ijsbaan stonden de machtige eenden., Het zevende geplaatste team schokte de tweede geplaatste Detroit Red Wings met een sweep

Jason Krog opende de score halverwege het eerste frame voordat Dallas ‘ Derian Hatcher reageerde op gelijkspel met 1-1. In de tweede periode gooide Rob Niedermayer een short-handed goal en vijf minuten later gaf Steve Rucchin the Mighty Ducks een 3-1 voorsprong.voor het einde van het frame tekende Jason Arnott de sterren in één. Anaheim was op het punt om de overwinning te cementeren toen Brendan Morrow scoorde met minder dan drie minuten te gaan in de regelgeving., De late tally dwong wat zou gaan op een totaal van vijf keer.

na vier extra periodes was het spel nog steeds onbeslist. Na een lange wachttijd, een pass van Adam Oates vond Petr Sykora om een einde te maken aan de strijd minder dan een minuut in de vijfde overuren.

Adam Oates’ assist hielp bij het stollen van een Game 1 overwinning voor de Mighty Ducks of Anaheim in de vijfde overwerkperiode., (Foto door Henry DiRocco/Getty Images)

Oates scoorde het openingsdoelpunt van Game 2, waarvoor slechts één overwerk nodig was. Anaheim wist de overwinning op te eisen en werkte zich een weg naar een 4-2 series overwinning. Na het vegen van de Minnesota Wild in de Western Conference finale, de Mighty Ducks viel naar de New Jersey Devils in Game 7 van de 2003 Stanley Cup finale.

Nr. 2: Columbus Blue Jackets vs., Tampa Bay Lightning (augustus 11, 2020) – 150:27

na een wedstrijd 5 win-or-go-home wedstrijd tegen de Toronto Maple Leafs twee nachten eerder in de voorronde, hadden de Blue Jackets niet veel tijd om te vieren of zich voor te bereiden op wedstrijd 1 van hun wedstrijd tegen The Lightning. Het maakte niet uit. Absoluut niets kon hen hebben voorbereid voor de vijf-overuren serie opening thriller die episch was op elk niveau.,Pierre-Luc Dubois haalde de Blue Jackets als eerste op de scores met een powerplay tally, slechts 2: 39 in het duel, maar Brayden Point gelijkstelde het duel minder dan vier minuten later. Oliver Bjorkstrand zette de blauwe jassen vooruit met een late goal in de tweede periode, maar slechts 23 seconden in de derde periode, Yanni Gourde knoopt de wedstrijd op twee. Het was een Eagle Scout-waardige knoop…die vijf keer duurde.,Brayden Point eindigde het spel uiteindelijk in het vijfde frame van bonus hockey en lanceerde een schot dat een splinter ruimte vond boven de schouder van Netminder Joonas Korpisalo en onder de cross bar. “Ik zie gewoon een rollende puck en ik gooi het gewoon op het net,” punt zei na het aansteken van de lamp en het geven van de bliksem een 3-2 overwinning. “Ik richt niet echt. Ik gooi er gewoon een en gelukkig vindt hij een hoek.”

Het was een moeilijke pil om te slikken voor de Finse netminder die eindigde met 85 redes. Hij stond de hele nacht op zijn hoofd, en maakte talloze reddingen na save., De bliksem had maar liefst 187 schot pogingen, peppering hem de hele nacht lang.

aan de andere kant van de ijsbaan registreerde Andrei Vasilevskiy 61 overwinningen. De gecombineerde 151 schoten was het meest in een NHL spel sinds de competitie officieel begon met het bijhouden van de statistieken in 1955-56.de verbijsterende statistieken van The odyssey on ice omvatten Blue Jackets ‘ verdediger Seth Jones, die een NHL-record registreerde van 65 minuten en zes seconden ijstijd. Ondanks het schaatsen voor meer dan een uur, Jones zei dat hij voelde zich “prima” na de wedstrijd., Teamgenoot Zach Werenski was de enige andere speler die 60 minuten ijstijd (61:14) wist te winnen.

“Er was vermoeidheid aan alle uiteinden–mentaal en fysiek. Het was niet zo moeilijk om te gaan slapen na de wedstrijd,” zei Kevin Shattenkirk met een grijns.”ik herinner me dat ik keek naar mijn zalmsalade en het de hele tijd wilde eten tijdens het spel, maar dacht dat het het karma zou kunnen breken, dus ik bleef hongerig, zei glimlachende bouten coach Jon Cooper.

in een interessant stukje trivia registreerde elke schaatser voor beide teams minstens één schot op doel tijdens het spel. De enige uitzondering? Cam Atkinson., Ondanks bijna 40 minuten ijstijd, slaagde de voorwaartse die zes seizoenen van 20 of meer doelpunten heeft, er niet in om een enkel schot te nemen.

Cam Atkinson, Columbus Blue Jackets (Amy Irvin / The Hockey Writers)

“Het was een onwerkelijke prestatie van beide teams, maar vooral van beide doelmannen,” zei bouten blueliner Victor Hedman. “Ze mogen een paar minuten niet op de bank zitten, ze moeten de hele tijd scherp zijn.,”

in de kleedkamer tussen de periodes door was er veel gelachen en gekletst. “Ik weet niet of dat is gewoon omdat we waren zo uitgeput dat was het enige wat we konden doen of wat het was,” zei bouten vooruit Tyler Johnson. “Het is een ander spel. Ik ben er trots op er deel van uit te maken, maar tegelijkertijd Weet ik niet of ik het ooit nog wil doen.”

hoewel het spel zal worden herinnerd door fans, spelers en media gelijk, het trieste deel over het… vanwege COVID-19, was er niemand in het gebouw om het te zien.

No. 1: Philadelphia Flyers vs., Pittsburgh pinguïns (mei 4, 2000) – 152:01

The Battle of Pennsylvania is een iconische rivaliteit in hockey, en het voelt passend dat de twee strijders het record hebben voor de langste Play-off game in het post-expansietijdperk.”Pennsylvania Hockey: A Long, Proud History”

The Philadelphia Flyers belandden in een 2-0 hole tijdens de tweede ronde. Nadat beide wedstrijden 1 en 2 waren gedaald, werden de kansen tegen hen gestapeld toen ze naar Pittsburgh vlogen voor wedstrijden 3 en 4., De Flyers waren in staat om Game 3 met een score van 4-3 te pakken in overwerk, maar Game 4 duurde iets langer om te beslissen.

Pittsburgh ‘ s Alex Kovalev opende de score minder dan drie minuten in de regel. Voor de volgende 42 minuten was het een klassiek doelmanduel. Pinguïns Netminder Ron Tugnutt maakte uiteindelijk plaats in de 4:47 in de derde periode. Een John LeClair power-play goal knoopte dingen op 1-1.

Alex Kovalev opende de score voor wat het langste NHL Play-off spel in het post-expansion tijdperk zou worden., (Icon SMI)

Het doelmanduel werd echter hervat en duurde nog eens vijf speelperiodes. Halverwege de vijfde overuren, was er geen power play toegekend aan beide zijden voor bijna 40 minuten van het spel. Het was een vijf tegen vijf gevecht tot de finish, en Philadephia kreeg het laatste woord.

12: 01 in het vijfde extra frame – en 152: 01 in het spel als geheel – Keith Primeau claimde de overwinning voor zijn medevliegers. De mannen in oranje wonnen de wedstrijden 5 en 6 om de Penguins terug naar Pittsburgh te sturen.,Philadelphia vocht in de finale van de Eastern Conference. Ze hadden een 3-1 voorsprong in de serie, maar instortte, verliezen Games 5 tot en met 7 van de Devils.

de competitie heeft de afgelopen tien jaar een enorme transformatie doorgemaakt. Teams hebben gekozen voor een snellere, meer offensief begaafde aanpak in tegenstelling tot het bouwen van hun roosters rond fysicaliteit of Defensie – een gemeenschappelijk thema in de jaren 1990 en vroege jaren 2000. dit heeft leek te maken multiple-overtime games een zeldzaamheid als overtredingen zijn meer in staat om het verslaan van tegengestelde netminders.,echter, hockey is misschien wel de meest onvoorspelbare van de vier grote Noord-Amerikaanse sporten. Het lijkt erop dat elk seizoen toeschouwers in voor een soort van verrassing, of dat nu een verbazingwekkende overstuur of een obscure plaat wordt gebroken.

met dat in gedachten, ben ik ervan overtuigd dat een ander spel op een dag aan deze lijst zal deelnemen – eerder vroeger dan later. Tot die tijd zullen we met liefde reflecteren op het verleden van hockey en kijken hoe de wedstrijd van vandaag zich ontvouwt, gretig vooruitlopend op dat volgende must-see moment.

geniet van meer geweldige hockey geschiedenis en’ Best of ‘ berichten in de THW Archieven