Wat is Gezondheidsinformatiebeheer?

0 Comments

definitie: Gezondheidsinformatiebeheer is het verzamelen van analyse, opslag en bescherming van de kwaliteit van de informatie over de gezondheid van patiënten. Deze informatie kan ofwel op papier gebaseerd zijn, een combinatie van papier en digitaal (hybride) of, zoals vaker het geval is, een volledig elektronisch medisch dossier (EHR).

HIM professionals gebruiken geavanceerde technologie omdat zij de meeste HIM-gerelateerde functies uitvoeren., De him professional moet beschikken over een breed scala aan kennis, waaronder HIPAA wetten die de privacy van de patiënt te beschermen, data-analyse en hoe computersystemen die gegevens te verzamelen benutten.

de rol van een Gezondheidsinformatiebeheerder (him) is belangrijker dan u aanvankelijk denkt. Ze zijn essentieel om ervoor te zorgen dat uw zorgervaring – van uw afspraak bij de arts of ziekenhuisbezoek tot uw verzekeringsclaim – soepel verloopt.

patiëntenzorg is niets voor mij!,

als werken in de gezondheidszorg u aanspreekt, maar u niet per se praktische patiëntenzorg wilt bieden, kijk dan bij hem. Terwijl hij professionals kunnen communiceren met artsen, patiënten en verzekeringsmaatschappijen, hun focus zal zijn op ervoor te zorgen dat de gezondheid informatie verzameld in de loop van de patiëntenzorg op de juiste wijze wordt onderhouden volgens de vastgestelde normen, wettelijke vereisten en het beleid en de procedures van de gezondheidszorg organisatie.,

een carrière in gezondheidsinformatiemanagement-wat nodig is om uit te blinken

Er zijn verschillende belangrijke vaardigheden nodig voor een carrière in gezondheidsinformatiemanagement, waaronder analytische vaardigheden, aandacht voor detail, duidelijke communicatie, probleemoplossing, kritisch denken, technologische en leiderschapsvaardigheden. Vanwege hun vaardigheden en de toegenomen behoefte in de industrie, him professionals zijn een waardevolle aanwinst voor de gezondheidszorg organisaties.

banen in de gezondheidszorg zijn in de vraag

volgens het Amerikaanse Ministerie van Arbeid is gezondheidszorg een snelgroeiende banensector., In feite zal de werkgelegenheid in de gezondheidszorg tussen 2014 en 2024 naar verwachting met 19 procent groeien, veel sneller dan het gemiddelde voor alle beroepen. Gezondheidszorg biedt veel verschillende kansen op werk en het is nooit saai of stilstaand – het is voortdurend in ontwikkeling. De verspreiding van technologie in de gezondheidszorg maakt hem tot een spannende carrièrekeuze. Lees alles over 5 gemeenschappelijke banen in health information management; een handvol van de snelst groeiende carrières in hem.

hoeveel kun je verdienen met een graad in hem?,

bij de meest voorkomende soorten banen in gezondheidsinformatiemanagement kunt u een gemiddeld salaris verdienen van ongeveer $64.767 per jaar (of $31,14 per uur). Dat omvat een breed scala van beroepen, sommige vereisen een associate ’s of bachelor’ s degree, en anderen kunnen een master ‘ s degree of een certificaat als RHIA, in het bijzonder management of leiderschapsrollen vereisen.

meer informatie over het gemiddelde salaris voor banen in gezondheidsinformatiemanagement.

waar werken de professionals?,

HIM biedt een keuze uit vele carrièrepaden – van technisch werk tot het toezicht houden op een hele HIM – afdeling-in een verscheidenheid van omgevingen. Hij professionals zijn in dienst van ziekenhuizen, artsen kantoren, chirurgie centra, langdurige zorg faciliteiten, adviesbureaus, overheidsinstanties en zelfs verzekeringsmaatschappijen. Met een HIM-diploma, werkgelegenheid kan omvatten data-analyse, HIPAA privacy, medische codering, compliance, klinische documentatie en HIM management., In feite, hem professionals kunnen professionele referenties zoals geregistreerde Health Information Administrators (RHIA), die vaak leidinggevende functies, zoals hem directeuren of managers en geregistreerde Health Information Technicians (RHIT), die vaak hebben technische banen en gespecialiseerd zijn in medische codering, kanker/ziekte register en toezichthoudende functies te verkrijgen.

ook biedt de American Health Information Management Association (AHIMA) specialistische referenties op het gebied van gegevensanalyse, documentatieverbetering, medische codering en privacy.

Hoe kan ik me voorbereiden op een carrière bij hem?,

De HIM-opleidingen aan de Universiteit van Herzing bieden studenten een uitgebreid inzicht in het beheer van medische informatie. Elk HIM-gerelateerd programma biedt studenten bijvoorbeeld toegang tot state-of-the-art virtuele labs en een verscheidenheid aan gezondheidsinformatiebeheersystemen die daadwerkelijk worden gebruikt in zorgorganisaties.,

Er zijn verschillende opties, waaronder volledig online, om je opleiding verder te zetten en je carrière in gezondheidsinformatiemanagement voort te zetten:

  • Bachelor of Science in HIM kan worden voltooid in een kleine 36 maanden
  • Diploma in verzekering facturering en codering kan worden voltooid in 12 maanden.,
  • Associate and Associate of Applied Science in Health Information Management can be completed in 20 months
  • Associate and Associate of Applied Science in Insurance Billing and codering can be completed in 20 months

De meeste Herzing studenten zullen een capstone project uitvoeren in samenwerking met hun stage bij een gezondheidszorgorganisatie om in de praktijk te brengen wat ze hebben geleerd. Het zal worden begeleid door een huidige RHIT – of RHIA-gecertificeerde werknemer. Meer dan ooit zijn HIM-professionals van vitaal belang voor het leveren van hoogwaardige patiëntenzorg., Gezien het belang van gezondheidsinformatiemanagers en de vacaturevooruitzichten in de komende jaren, is het behalen van je diploma in gezondheidsinformatiemanagement een goede carrièrekeuze.

meer informatie over onze health information management Opleiding.Stephanie Scott heeft meer dan 25 jaar ervaring in de gezondheidszorg en aan hem gerelateerde functies. Haar bachelor is in Health Information Management en haar Master ‘ s of Science degree is in Health Informatics. De laatste tien jaar geeft ze les als fulltime faculteitsmedewerker of adjunct-staf voor zowel hem als medische Codeerprogramma ‘ s.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *