Finish Options

0 Comments

doe niets
Ik heb goed nieuws voor velen van u. Uw eerste afwerking optie is 100% kosten en arbeid gratis – je doet absoluut niets. Vanwege de opmerkelijke inherente eigenschappen van ceder (de weerstand tegen rot, verval en insecten), velen besluiten om hun ceder meubels onvoltooid te verlaten.

zowel Western Red Cedar als Northern White Cedar zijn perfect thuis in de buitenlucht. Bouwvoorschriften in heel Noord-Amerika herkennen ceder als een duurzaam hout voor buitentoepassingen., Neergestorte bomen, meer dan 100 jaar oud, hebben bruikbare hout opgeleverd. Denk daar eens aan! Met de juiste zorg, uw tuinmeubelen duren 100 jaar!

Ceder ‘ s geheime wapen is dat het hout oliën bevat die fungeren als natuurlijke conserveringsmiddelen die het hout helpen weerstaan aan de schimmels die hout rotten, en de insecten die graag hout eten. Dit zijn dezelfde oliën die ceder zijn kenmerkende aroma geven (en waarom ceder wordt gebruikt in kasten en hoop kisten). Sommige klanten genieten van deze cederaroma en dus laat hun meubels onvoltooid op zoek naar de frisse verkwikkende geur te behouden.,

aan zichzelf overgelaten, zal Ceder van nature verouderen tot een mooie zilvergrijze patina (met af en toe een donkere streep – het is tenslotte een willekeurig natuurlijk proces). De houtnerf zal worden verhoogd een beetje in de tijd, en meer prominent. Ceder meubels links onvoltooide werkt het beste in klimaten die don ‘ t aan te moedigen verval. Een langere levensduur zou ook worden verwacht als het meubilair werd gehouden op dekken of patio ‘ s, in plaats van gazon gebieden.,

Sealers en houtconserveringsmiddelen
ondanks alles wat hierboven is gezegd, hoewel cederhout van nature duurzaam is, moet worden gezegd dat het onbehandeld laten niet wordt aanbevolen als u de maximale levensduur van uw investering in tuinmeubilair wilt behalen.

uw eerste verdedigingslinie tegen de elementen die het gemakkelijkst en het minst duur zijn (behalve niets doen) is het aanbrengen van een houtsealer (Thompsons Houtsealer is een bekend merk). Dit zijn over het algemeen waterafstotende middelen en waterafstotende conserveermiddelen., Het doel van deze producten is om de opname van water door het hout te verminderen. De poriën van het hout zijn ten minste gedeeltelijk afgedicht, en de effecten van verhoogde korrel worden verminderd.

in gevallen waarin uw meubilair wordt blootgesteld aan constant contact met de grond, kunt u een product overwegen dat ook een houtconserveringsmiddel is door de toevoeging van een fungicide dat de groei van meeldauw en vervalschimmels remt. Ceder is van nature insectenbestendig., Echter, als u van plan bent om uw meubels in contact met de grond in termiet-gevoelige gebieden, moet u ook overwegen een behandeling voor houtbehoud (vooral voor die meubels onderdelen in direct contact met de grond).

bij gebruik als” natuurlijke ” afwerking maken houtsealers/conserveringsmiddelen de natuurlijke veroudering van het hout mogelijk. Hoe meer sealer en / of conserveermiddel dat door het hout wordt opgenomen, hoe beter de bescherming, en hoe langer de levensduur. De levensduur van een waterafstotend middel is slechts één tot twee jaar, afhankelijk van het hout en de blootstelling., Een goede aanbeveling zou zijn om de sealer/conserveermiddel een keer per jaar opnieuw toe te passen.

oliën
Het advies over het gebruik van oliën op tuinmeubelen is verdeeld. Sommigen verlangen iets meer bescherming dan een sealer of conserveermiddel kan leveren, maar willen toch de natuurlijke uitstraling en het karakter van het hout behouden. Een van de vroegste beschermingen voor tuinmeubelen was olie. Oudgedienden weken hun tuinmeubilair in gekookte lijnzaadolie om een zekere mate van bescherming te bieden. In onze moderne tijd is lijnolie vervangen door moderne olieformuleringen die veel beter presteren.,

het aanbrengen van een hoogwaardige teakolie helpt het hout te beschermen en geeft het hout een rijke uitstraling. Volg de instructies van het eindproduct zorgvuldig op. Net als sealers is de levensduur van een olieafwerking één tot twee jaar en wordt een jaarlijkse toepassing aanbevolen. Als u besluit om een olie-afwerking te gebruiken, zult u een betere bescherming bereiken als u een product kiest dat een ultraviolet Blokker bevat.

sommigen zijn van mening dat een olieafwerking ongeschikt is voor tuinmeubilair omdat de olie stofdeeltjes in de lucht zal opvangen., De afwerking kan een “groezelig” uiterlijk te bereiken, en moeilijker schoon te houden.

vlekken
ceder wordt beschouwd als een uitstekende afwerking-retentie kwaliteiten, met een uitzonderlijke mogelijkheid om veel verschillende soorten afwerkingen te accepteren. Het wordt aanbevolen dat als u besluit om een afwerking toe te passen op uw outdoor of indoor ceder meubels dat u dit doet voordat het meubilair heeft verweerd veel. Zelfs een paar weken van blootstelling zal verminderen cedar ‘ s vermogen om een finish te houden.
. Tip: afwerking hout dat duidelijk nat is, zal waarschijnlijk leiden tot afwerking mislukking.,

exterieur houtbeitsen vallen in twee groepen-semi-transparant en effen kleur. Beide komen in een breed scala van kleuren, en zeker een past bij uw inrichting en smaken. Koop nogmaals een product met ultraviolet (UV) – remmers voor het beste resultaat. Er is weinig of geen voorbereiding nodig om onze meubels te bevlekken. Het meubilair wordt volledig geschuurd geleverd en beits vereist geen primer. Zorg ervoor dat het oppervlak schoon is. Breng een semi-transparante vlek (met UV-remmers) aan in twee lagen, volgens de instructies van de fabrikant., Om uw tuinmeubilair fris op zoek te houden, zou u om het andere jaar kunnen overwegen om het een zeer licht schuren te geven, en uw semi-transparante vlek opnieuw aan te brengen. Binnenmeubilair kan gaan voor een decennium of meer voordat je voelde de noodzaak om te refinishen.

sommigen (de Western Red Cedar Lumber Association bijvoorbeeld) adviseren het gebruik van effen kleurbeitsen voor tuinmeubelen af te raden, omdat ze niet echt geschikt zijn voor gladde, geschuurde houttoepassingen., Effen kleur vlekken hebben de neiging om een oppervlaktefilm die niet goed genoeg hecht op het geschuurde hout te staan om de dag-tot-dag misbruik van meubels gebruik te verlaten.

de levensduur van een kwaliteit semi-transparante buitenkant vlek, met UV-remmers, is één tot drie jaar (en waarschijnlijk slechts één jaar zonder UV-remmers).

Paint
Paint biedt zonder twijfel de beste bescherming aan uw meubels tegen verwering en slijtage (vooral tegen de schadelijke effecten van water). Omdat het een ondoorzichtige afwerking is, verbergt het ook de natuurlijke eigenschappen van uw hout., Verf is verkrijgbaar in een onbeperkt kleurbereik, en zo is vaak een keuze wanneer uw meubels moet nauw overeenkomen met een decor.

zoals in het advies voor vlekken, mag uw meubilair niet meer dan nodig weer krijgen voor het schilderen. Uw meubels komen volledig geschuurd. Voor het beste resultaat biedt een hoogwaardige alkyd primer op oliebasis de beste bescherming tegen vlekken door “doorbloeding”. Een kwaliteit exterieur latex verf (vooral een 100% acryl formule) blijft de meest flexibele en duurzaam als het veroudert., De levensduur van een hoogwaardig primer-en verfsysteem, goed aangebracht, kan tot tien jaar bedragen. (Echter, op een gegeven moment, zal het meubilair moeten opnieuw schilderen-die een grondige voorbereiding van het oppervlak, met inbegrip van schrapen en schuren. Tegen die tijd, ben je waarschijnlijk klaar om de kleur toch te veranderen.)

niet aanbevolen
transparante, niet-flexibele, filmvormende afwerkingen zoals lak, schellak, urethaan en vernis worden niet aanbevolen voor buitengebruik op ceder., Ultraviolette straling zal doordringen in de transparante film (zelfs met UV-remmers) en degraderen het hout oppervlak.

Het maakt niet uit hoeveel lagen je aanbrengt, de afwerking zal uiteindelijk broos worden, dan barsten en blaren – en zal uiteindelijk falen. Als u besluit om een polyurethaan, of soortgelijke, transparante afwerking aan te brengen – zeg dan niet dat we u niet hebben gewaarschuwd.

een heldere afwerking met een grote verscheidenheid aan heldere afwerkingen is aanvaardbaar voor binnenmeubilair.
net als bij alle interieurmeubels, wees voorzichtig bij het toestaan van het meubilair om te veel direct zonlicht te ontvangen.,

gemalen applicatie
De Van nature voorkomende oliën in ceder geven het een zekere mate van resistentie tegen termieten. In het algemeen als er andere voedselbronnen aanwezig zijn, zou een termiet (of ander houtetend insect) net zo snel niet op ceder dineren. We raden echter aan dat als uw cederproduct constant contact met de grond gaat houden (vooral als het in de grond wordt gegraven, zoals misschien onze tuinboom of ceder latwerk zou kunnen zijn), dat u het behandelt met een kwaliteitshout conserveermiddel. Dit zal helpen zorgen voor vele jaren van aangename service.,

dus, de afwerking opties zijn veel voor uw cedar buiten-en binnenmeubilair, variërend van niets doen, tot verschillende afwerking behandelingen aan uw behoeften en stijl. Goed afgewerkt, met hoogwaardige materialen, geeft uw cedermeubilair u tientallen jaren probleemloze service. Bij langdurige blootstelling aan omstandigheden waarbij verval een probleem kan zijn (zoals constant, direct contact met de grond), moet u uw meubels behandelen met een houtconserveringsmiddel.

algemene productinformatiepagina
Cederinfopagina
Kusseninfopagina


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *