Heeft iemand echt een laptop koelpad nodig?

0 Comments

besteed voldoende tijd aan het doorlezen van computer-en gamingwebsites of-winkels en je zult een aantal rare dingen zien. Tech accessoires kunnen lopen het spectrum van zeer nuttig tot ronduit dom, maar er zijn een aantal die zitten tussen, verleidelijk u met hun veronderstelde nut en verleiden u met gloeiende LED ‘ s en hoekige ontwerpen. Een dergelijk product: laptop koeling pads.,

deze verhoogde platforms hebben ingebouwde ventilatoren en beloven de prestaties van uw laptop te verbeteren door superieure koeling. Sommige hebben instelbare ventilatorsnelheden, fluisterstille werking en zelfs ingebouwde USB-hubs.

maar zijn ze nuttig? Kunnen ze de prestaties van uw laptop verbeteren? Zijn ze het geld waard? Om antwoorden te vinden op deze zeurende vragen, verzamelden we een dozijn van de best verkopende laptop koelers op de markt, dan zetten ze door middel van strenge tests om te zien of een van hen zijn echt de moeite waard de hype.,

hoe we

Laptopkoelers hebben getest, worden op de markt gebracht voor allerlei soorten gebruikers, dus we hebben onze twaalf koelers getest op drie soorten laptops: een kleine 2-in-1 budget, een meer gangbare laptop voor algemeen gebruik en een gamingnotebook.

voor ons budgetsysteem gebruikten we de 11-inch HP Pavilion x360, een compacte 2-in-1 converteerbare 2-in-1 met een Intel Pentium processor, geïntegreerde Intel HD Graphics en geen ingebouwde koelventilatoren., Het heeft niet de beste prestaties, en het kan warm worden, dus het is verleidelijk om te denken dat een koelpad zou kunnen helpen een beetje meer te doen dan het normaal zou kunnen.

voor een meer mainstream, algemeen gebruik laptop, gebruikten we de HP Envy 17, een 17-inch systeem dat beschikt over een dual-core Intel Core i7-7500U processor en een Nvidia GeForce 940MX grafische kaart – een GPU goed geschikt voor taken zoals lichte fotobewerking, maar niet gaming. Het is precies het soort systeem dat je zou willen spelen op, als je alleen kon coax een iets betere frame rate uit het.,

tot slot, voor de gamers die er zijn, gebruikten we een 15-inch MSI GS63VR 6RF Stealth Pro gaming laptop vergelijkbaar met degene die we beoordeeld in Juli. Het is VR-ready, dankzij een Nvidia GTX 1060 kaart, maar de slanke laptop loopt warm, waardoor het de ideale kandidaat voor een koelpad.

onze tests zijn ontworpen om te kijken naar drie primaire gebieden: koeling, prestaties en ruis. Aangezien koeling de raison d ” etre van de laptopkoeler is – de koeler staat daar in de naam – hebben we ons in de eerste plaats gericht op temperatuurregeling., Om dit te meten hebben we het door middel van een aantal tests, waaronder dezelfde warmte test die we al onze laptops door middel van beoordelingen. Onderweg hebben we zowel de oppervlaktetemperaturen gemeten met behulp van een IR-temperatuurpistool, als de interne temperaturen met behulp van CPUID ‘ s HWMonitor, een gratis tool voor het monitoren van systeemsensorgegevens.

we hebben externe en interne temperaturen gemeten terwijl we op kamertemperatuur liepen op alle drie onze test laptops, en vervolgens hebben we dezelfde reeks tests uitgevoerd terwijl we op een actief koelpad zaten. Hoewel sommige pads regelbare ventilatorsnelheden hebben, zijn we elke keer tot het maximum in gebreke gebleven., We wilden elk stukje koelvermogen uit elke laptopkoeler halen die we hebben getest.

we hebben ook prestaties getest, waarbij we zowel kijken naar algemene verwerking als naar gaming. Hiervoor hebben we drie tests gebruikt. Geekbench 4 is een processor-intensieve benchmark test die een eenvoudige score produceert waar hoger beter is. Dirt 3 biedt een low-level grafische test die loopt door een kort segment van gesimuleerde gameplay, het produceren van een gemiddelde frame rate rapport aan het einde. Voor een meer ambitieuze gaming test gebruikten we Rise of the Tomb Raider, een huidige AAA-titel, en pakte de gemiddelde frame rate.,

meer: de best verkopende Laptopkoelpads, gerangschikt van Beste tot slechtste

elke stap van de weg, hebben we de interne temperaturen van de laptops gecontroleerd, waarbij we specifiek de processor-pakket temperatuur noteerden. De processor is het broeiende hart van de laptop, tegelijkertijd de grootste warmteproducent en het component dat het meest wordt aangetast door oververhitting. Als je ooit hebt gehad een PC uitgeschakeld op u als gevolg van oververhitting, je weet precies hoe belangrijk het is om de temperatuur van uw CPU te beheren.

we hebben ook getest op geluidsniveaus., Een waaiende ventilator kan een aantal voordelen hebben, maar lawaai kan een echt nadeel zijn. Voor deze test hebben we een MasTech Ms6700 digitale geluidsniveaumeter gebruikt en het decibelniveau van de koelventilator gemeten tijdens onze test. Omdat we elk koelpad bij de maximale beschikbare ventilatorsnelheden hebben getest, richt onze ruisonderdrukking zich ook op het luidste geluidsniveau dat het in normaal bedrijf kan maken.

evalueren van Laptopkoelers

alle tests die we hebben uitgevoerd leveren een goede hoeveelheid gegevens op, maar het bepalen of die testresultaten ons iets vertellen — en wat — was een ander probleem., Elk van onze drie laptops heeft zijn eigen unieke factoren die van invloed zijn op hoe effectief externe koeling kan zijn. Elk van de tests die we hebben uitgevoerd kan variëren op basis van wat voor soort hardware het draait op, en hoewel koeling een impact heeft, waren we niet helemaal zeker hoe goed dat zou overkomen in testresultaten.

uiteindelijk hebben we het teruggebracht tot vijf getallen: de verandering in buitentemperaturen, de verandering in binnentemperaturen, de verandering in processorprestaties en twee sets getallen voor spelprestaties., Nu zou je denken dat deze nummers een duidelijk beeld zouden geven van welke voordelen worden aangeboden door koelpads, en welk product de beste mix van voordelen biedt, maar dat is niet helemaal het geval.

twee dingen zijn duidelijk. Ten eerste, laptop koeling pads bieden verschillende graden van effectieve koeling. Zowel interne als externe temperaturen werden effectief verlaagd, met interne warmte niveaus dalen met maar liefst 30 graden Fahrenheit wanneer opgeteld over meerdere tests en gemiddeld over onze drie laptops., Het algemene gemiddelde was een 13 graden daling, maar sommige laptop koelers waren dichter bij een 1 of 2 graden verandering.

ten tweede zult u waarschijnlijk een zeer lichte prestatieverbetering zien als gevolg van deze koeling. Alle pads die we hebben beoordeeld, resulteerden in gemiddeld betere prestaties in al onze benchmark-tests. Het probleem is dat de prestatiewinst extreem klein is. De verwerkingsprestaties zijn bijvoorbeeld met minder dan 2 procent verbeterd. Dat is het soort verbetering dat je gewoon niet zal merken in uw dagelijks gebruik.,

Gaming prestaties zagen ook verbeteringen, maar laten we duidelijk zijn – er is geen magische koeling pad dat uw laptop in staat zal maken om games te spelen die het nu niet kan spelen. In Dirt 3, die kan worden uitgevoerd met behulp van geïntegreerde graphics, zagen we verbeteringen meestal, maar de goedkope HP Pavilion x360 zag frame rates ooit zo licht dalen (een vermindering van minder dan 1 frame per seconde) op elke koelpad we getest., Zowel de HP Envy 17 en de MSI GS63VR Stealth Pro zag verbeteringen (het verkrijgen van maximaal 20 frames per seconde), maar waren al het produceren van frame rates die soepel speelbaar waren, dus het verschil in ervaring zal minimaal zijn.

GPU-intensieve prestaties in spellen zoals Rise of the Tomb Raider, aan de andere kant, zagen verbeteringen op de meeste koelpads, maar die verbeteringen bedroegen nooit een volledig extra frame per seconde, laat staan het soort substantiële veranderingen die men zou kunnen hopen te zien met gaming prestaties., Het koelen van een gaming laptop zal helpen om de temperaturen onder controle te houden, en zal technisch de prestaties verbeteren, maar de realiteit is dat je je game-ervaring niet kunt verbeteren door een paar fans onder je laptop te zetten. Sorry, gamers.

meer: de beste Laptops voor elke behoefte

we zagen ook vrij vergelijkbare geluidsniveaus voor alle 12 koelpads, met geluidsniveaus variërend van 48 tot 55 decibel. In ons lab, dat een omgevingsgeluidsniveau heeft van 40 tot 43 decibel, was dat luid genoeg om te horen in de buurt van de werkende koelpads, maar nooit zo luid dat het een afleiding was., Een gewone desktop PC zal meestal ongeveer 40 decibel produceren, terwijl 50 decibel dichter bij het geluid van een koelkast ligt. In beide gevallen is het genoeg dat je het kunt horen, maar het is onwaarschijnlijk dat het luid genoeg zal zijn om merkbaar te zijn in de meeste omstandigheden. Als het geluidsniveau een punt van zorg is, kunnen modellen met instelbare snelheden mogelijk stil rijden met lagere ventilatorsnelheden.

dus wie heeft een koelpad nodig?

dit alles wil niet zeggen dat niemand ooit een laptop koeler zou moeten kopen., Er zijn omstandigheden waarin een koelpad is precies wat je nodig hebt, en in die gevallen zijn ze een betaalbare oplossing voor een paar irritante problemen.

Als u een oudere laptop gebruikt die gevoelig is voor oververhitting – wat betekent dat het zo heet wordt dat het wordt afgesloten of herstart, of te heet is om aan te raken – dan kan een koelpad genoeg van een verschil maken om wat meer bruikbaarheid uit de machine te persen. Dat gezegd hebbende, het is een korte termijn oplossing voor een lange termijn probleem., Als uw laptop zo warm loopt dat u er een tosti op kunt maken, dan heeft uw laptop een reparatie of reiniging nodig, zo niet beide. De waarschijnlijke boosdoener is stof, dat de ventilatoropeningen kan verstoppen en de interne koelapparatuur kan verstikken. U kunt in staat zijn om het schoon te maken met een blik perslucht, of u kan nodig zijn om het chassis te openen om de stof konijntjes weg te jagen.

u heeft mogelijk ook een koeler nodig als u een systeem tot het uiterste hebt gepusht., Alleen omdat uw Pentium-aangedreven laptop de nieuwste versie van De Sims kan draaien, betekent niet dat het is goed geschikt voor het, en in die gevallen, kunt u vinden dat een koelpad helpt de laptop te houden van oververhitting. Dat gezegd hebbende, onze testgegevens maakt het vrij duidelijk dat koeling is alles wat het zal doen; er is gewoon geen manier voor een externe ventilator blazen lucht om op magische wijze uw laptop maken meer frames, maar het zal houden dingen gewoon een beetje koeler.,

ook als u uw laptop daadwerkelijk op schoot gebruikt, of in bed, of op kussens of dekens legt, dan kan een koelpad u een beetje comfortabeler maken. De meeste laptopkoelers zijn ontworpen voor gebruik op een bureau of tafel, maar sommige, zoals de Targus Lap Chill Mat AWE55US, zijn gebouwd voor gebruik op de lap. In deze gevallen komt het grootste deel van het voordeel van een koelpad dat ruimte biedt voor regelmatige ventilatie, waardoor kussens of dekens de ventilatoropeningen die in de onderkant van de laptop zijn ingebouwd, niet kunnen bedekken., Dit is vooral belangrijk omdat een hot laptop een echte impact kan hebben op uw gezondheid, met kwesties als de evocatively genaamd “Toasted Skin Syndrome” en een negatief effect op de mannelijke vruchtbaarheid.

Comfort aan uw bureau is een andere overweging. Als je een laptop hebt die hete lucht op je boert als een gestage stroom stoom uit een metrorooster, wil je die hete lucht misschien ergens anders blazen. Een laptop koeler kan zeker helpen op die voorkant., Er zijn ook een aantal ergonomische voordelen te behalen uit het verhogen van uw laptop display, en koeling pads met verstelbare hoogte en hoek kan eigenlijk verbeteren houding en verminderen nekpijn door het krijgen van uw laptop scherm van het bureau en dichter bij oogniveau.

Als u een koelpad gaat kopen

na het bekijken van dit artikel en het lezen over wat u wel en niet mag verwachten van een koelpad, als u nog steeds een koelpad wilt kopen, is hier een vriendelijk advies om u te helpen het meeste voor uw geld te krijgen.

ten eerste is er geen reden om veel te betalen., Op geen enkel moment in onze tests hebben we een correlatie gezien tussen algehele koeling of prestatieverbeteringen met prijs of merknaam. Een $ 20 koeler van een merk dat je nog nooit gehoord van zal waarschijnlijk chill uw laptop zo goed of beter dan de $70 optie van een bekende gaming merk.

de technologie van een koelpad is eenvoudig – het is een laptopstandaard met een paar ventilatoren erop. Er is geen geheime saus die dit basisontwerp aanzienlijk effectiever zal maken, simpelweg omdat het niet erg effectief is in de beste omstandigheden., In ons onderzoek en testen, is er geen noodzaak om meer dan te betalen $30 voor een laptop koeler, tenzij u betaalt voor extra functies.

meer: welke laptop CPU is geschikt voor u?

ten tweede, kijk hoe je het gaat gebruiken. Als u iets nodig hebt dat u buiten een bureau kunt gebruiken, kijk dan naar iets als de Targus Lap Chill Mat AWE55US, die neopreen vulling heeft voor comfort en geen stijgvoetjes die u in de benen steken. Als je iets wilt dat je onderweg mee kunt nemen, zoek dan een koeler die klein en licht genoeg is om in je laptoptas te passen., Pas het ontwerp aan uw gebruik aan en u zult over het algemeen een betere ervaring hebben.

Ten Derde maken functies een verschil, zelfs als koeling dat niet doet.als u de meeste waar voor uw geld wilt krijgen, overweeg dan een koelpad met een ingebouwde USB-hub. Het maakt de koeling niet beter of slechter, maar in ieder geval krijg je wat meer bruikbare poorten uit de deal.

nog steeds geïnteresseerd in het kopen van een koelpad voor uw laptop? We beoordeeld en gerangschikt de twaalf best verkopende modellen beschikbaar via grote retailers.,

Credit: Laptop Mag/

  • Laptops met de langste batterijduur
  • Wat is vPro?
  • de beste Gaming Laptops

Recent nieuws

{{ artikelnaam }}


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *