Hoe kan ik een specifiek citaat vinden?

0 Comments

Er zijn veel internetsites voor citaten. Hoewel het vrij gemakkelijk kan zijn om een citaat te vinden, geven die sites vaak niet precies aan waar het citaat vandaan kwam – en ze zijn vaak verkeerd. Als u een citaat herhaald over het hele internet gekoppeld aan de naam van een beroemde persoon zonder enige andere informatie, het”is waarschijnlijk verkeerd geciteerd, verkeerd toegeschreven, of beide.,

het eerste wat een bibliothecaris gewoonlijk doet om een citaat te identificeren is om het in Google Books of HathiTrust te plaatsen (zie hieronder Onder publiek beschikbaar Online).

zo zoeken we in één keer in de volledige tekst van miljoenen boeken (en ander tekstmateriaal).
Experiment. Als het ‘ s een lange citaat, kies een zin en zet het in citaten. Probeer het buiten citaten. Kies vrij ongebruikelijke zoekwoorden om te zoeken. Zet of laat de naam van de persoon waarvan je denkt dat hij het gezegd heeft.

Hieronder staan enkele aanbevolen plaatsen om naar volledige citaten te zoeken.,

Electronic at Harvard

een HarvardKey (alleen beschikbaar voor de huidige Harvard faculteit, personeel en studenten) is nodig voor deze links. Controleer uw lokale bibliotheek om te zien of u toegang hebt tot een van deze (zij kunnen anderen aanbevelen).

Oxford Reference Online Premium Collection voor de beste resultaten klik op Geavanceerd zoeken, beperk tot citaat
Literature Online (LION)

Openbaar online

vergeet niet uw bron te evalueren. Sommige sites gewoon herhalen informatie gevonden in andere plaatsen in plaats van te bevestigen voor zichzelf.

Bartleby.,com stelt u in staat om alle Bartleby citaat bronnen tegelijkertijd te zoeken, met inbegrip van Bartlett ‘ s en respectvol Geciteerd, een woordenboek van citaten gevraagd van de Congressional Research Service.
Google Books Geavanceerd zoeken naar boeken-omring het volledige citaat met aanhalingstekens, of geef auteur en vervolgens trefwoorden op
Andere digitale bibliotheken deze zijn vergelijkbaar met Google Books en u kunt zoeken in de volledige tekst van miljoenen boeken. Er is veel overlappende inhoud, maar er zijn een aantal unieke items en elk van hen zoekt een beetje anders, zodat u verschillende resultaten kunnen krijgen., Dit zijn 3 van de grootste:

  • HathiTrust
  • Internet Archive
  • Project Gutenberg

Wikiquote is Wikipedia voor aanhalingstekens. Net als bij Wikipedia, aandacht besteden aan geciteerde bronnen.

Quoteinvestigator.com en Garson O “Toole” ’s boek, Hemingway” niet zeggen dat
Google Groepen een citaat aan de collectieve wijsheid van een citaten groep om meer leads te krijgen.

helaas bestaat het materiaal niet online, of is het mogelijk niet mogelijk om het te vinden (omdat het citaat niet exact is of zo lang verkeerd is toegewezen).,

citaten woordenboeken en andere gedrukte boeken


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *