hoe vaak moet u uw kat wassen?

0 Comments

anders, als uw kat gezond is en zijn vacht er prima uitziet, zal het prima zijn om zijn tong regelmatig te reinigen.

sommige deskundigen zeggen dat u uw kat elke 5-6 maanden moet wassen. Anderen zeggen dat je het elke 5 weken moet doen. Maar de tijd tussen het ene bad en het andere hangt echt af van hoe de huid en vacht van uw kat reageren.

het wasproces van uw kat

Het is het beste om tuinhandschoenen te gebruiken wanneer u uw kat wast., Dit zal u beschermen in het geval uw kat krijgt agressief terwijl u ‘ re proberen om het te wassen. De handschoenen zullen u ook helpen om een betere controle over de kat te houden.

andere belangrijke tips

  • leg een doek of een antislipmat op de vloer van het bad. Op die manier kan je kat zijn klauwen erin graven, en zichzelf niet verwonden, of jou. Dit zorgt er ook voor dat het niet wegglijdt en bang wordt, wat het wassen alleen maar moeilijker maakt.
  • zorg ervoor dat er geen water in de oren komt. U kunt oordoppen gebruiken om dat te voorkomen als je wilt., U kunt ook een kruik of een slang gebruiken, die u meer controle over het water geeft.
  • zodra u begint met wassen, moet u kalm blijven. Je kat is zich bewust van je emoties, en als je gestrest bent, kan het ook gestrest worden.
  • het is het beste om de klauwen van uw kat te trimmen voordat u met het bad begint. Dit maakt het minder waarschijnlijk dat het u of zichzelf zal schaden.
  • u moet ook zeer delicaat zijn wanneer u uw kat in bad zet. De beste manier om het op te pakken is om de ene hand op zijn nek te leggen en de andere onder zijn lichaam., Zorg ervoor dat je het bij je vandaan houdt terwijl je dit doet, zodat het je niet krabt. Laat het heel langzaam, en voorzichtig, op de vloer van het bad of bad.
  • laat de kat wennen aan de ruimte voordat u begint met wassen. Dat maakt het minder schichtig en rustiger.
  • u dient een speciale shampoo te gebruiken voor de vacht van uw kat. Het is niet goed om hond of menselijke shampoo te gebruiken–de vacht heeft verschillende shampoo nodig. Als zeep nodig is, gebruik dan een zeer neutrale. Maar kijk uit, zeep kan een aantal negatieve bijwerkingen zoals irritatie, haaruitval, en jeuk veroorzaken.,
  • u moet uw kat ook een soort traktatie geven na het bad. Op die manier zal het een positieve associatie met badtijd hebben, en het zal alleen maar gemakkelijker en gemakkelijker worden. Hoe lekkerder en gezonder de traktatie, hoe beter!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *