navigatie (Nederlands)

0 Comments

Hard-hitting Software. Met de geavanceerde virtual-instrument technologie van vandaag, is het nog nooit zo eenvoudig geweest om realistische drum uitvoeringen in uw DAW te maken. Drumstellen zijn zonder twijfel een van de lastigste instrumenten om op te nemen, vooral als je probeert om ze op te nemen in een home studio! Niet alleen zijn ze groot en luid (wat het idee volledig uitsluit als je in een box room werkt), maar ze zijn ook zeer complex en stralen geluid uit in alle richtingen op een zeer onvoorspelbare manier., Dit laatste probleem wordt vaak opgelost door meerdere microfoons te gebruiken — soms meer dan één op elke drum — maar we hebben niet allemaal een grote collectie geschikte Microfoons.

gelukkig zijn software-ontwerpers gekomen om de redding, het aanbieden van een verscheidenheid aan producten die u toelaten om professioneel klinkende drum tracks te bereiken zonder zelfs een stap weg van uw computer. In essentie, wat ze “ve gedaan is het opzetten van kwaliteit drumstellen in top studio’ s met high-end gear en wenselijke akoestiek, proef ze in groot detail, en bouwen van software die u toelaat om die monsters te activeren in uw DAW.,

de ruimte en de apparatuur die nodig is om een volledig drumstel live op te nemen, kunnen vaak onbetaalbaar zijn — maar met de huidige generatie druminstrumenten van software is het mogelijk om resultaten van zeer hoge kwaliteit te verkrijgen zonder een enkele microfoonstandaard op te zetten!

De meeste van dergelijke softwarepakketten bevatten ook hun eigen complexe mengomgevingen, zodat u het niveau van elke afzonderlijke microfoon in de drumbalans kunt aanpassen., Dus, of u wilt een strak geluid meestal afgeleid van close microfoons, of een galmende geluid komt voornamelijk uit overheadkosten of kamermicrofoons, je bent gebonden te worden verzorgd.

Als u liever mixt met behulp van uw eigen favoriete plug-ins en processors, is er echter altijd de optie om elke microfoon uit te voeren naar een ander kanaal in uw DAW. Inderdaad, zodra je ” ve geprogrammeerd of gespeeld in uw gewenste drum prestaties, de mix ervaring zal vergelijkbaar zijn met die van het balanceren van een professioneel opgenomen drumstel!,

Trigger Happy

Software drum instrumenten zijn echter niet alleen voor degenen die geen kit of ruimte hebben om ze in te spelen. Zelfs als je ” ve opgenomen een kit zelf, kunt u wensen om het geluid van uw eigen opnames te verbeteren door ze gelaagdheid met samples die kunnen zijn opgenomen met een beetje meer finesse. Er zijn veel plug-ins beschikbaar nu, met name Steven Slate “s Trigger en WaveMachine Labs” Drumagog, die speciaal zijn ontworpen voor het doel van het gebruik van een drum opnemen om een andere te activeren.,

zelfs drummers kunnen baat hebben bij het investeren in een softwarerecreatie van hun instrument naar keuze. Inderdaad, veel professionele drummers Spelen dergelijke virtuele instrumenten van elektronische drumkits, zodat ze kunnen vangen natuurlijke drum optredens en hebben die optredens tot leven gebracht met kwalitatief hoogwaardige, professioneel opgenomen samples die kunnen worden gemengd volgens de eisen van een productie.,

voordat u de sprong wagen, moet u zich er echter van bewust zijn dat virtuele druminstrumenten zeer belastend kunnen zijn op uw computer: de enorme hoeveelheid samples vereist veel vrije ruimte op de harde schijf, en als u lage latenties wilt bereiken, zult u waarschijnlijk ook een gezonde hoeveelheid RAM nodig hebben.

virtuele Druminstrumenten

wilt u echte, live drumkitgeluiden in uw producties opnemen zonder dat u ze hoeft op te nemen? Met deze geavanceerde software-instrumenten, het kon niet eenvoudiger!,

FXpansion BFD3

de nieuwste in FXpansion ‘ s gevestigde reeks van virtuele drum instrumenten, BFD3 is misschien wel de meest uitgebreide van de software instrumenten hier. Het bevat maar liefst 55 GB samples, allemaal genomen van meerdere drumsets en met inbegrip van meerdere articulaties (een van de snare drums alleen al heeft 80 sample lagen!). Naast de opgenomen audio, BFD3 wordt geleverd met een scala aan vooraf ingestelde grooves opgenomen door high-profile drummers, waaronder Steve Ferrone, Peter Erskine en Brooks Wackerman.

BFD3 omvat ook zijn eigen complexe mengomgeving., Alle feeds van de vele microfoons die werden gebruikt in de oprichting kan individueel worden getweaked met processoren zoals compressoren, EQs, poorten en reverb. Als alternatief kunt u de individuele mic signalen naar verschillende kanalen in uw DAW sturen, zodat u de drums kunt mixen zoals u een echte kit zou doen, met uw favoriete plug-ins.,

Toontrack Superior Drummer 2

naast 60 GB aan audio (gecondenseerd tot 20 GB door een sluwe datacompressie), bevat Toontrack Superior Drummer 2 de afspeelmotor, EZ Player Pro MIDI loop manager, vijf plug-ins en Toontrack Solo, een hostprogramma voor Toontrack ’s EZ reeks instrumenten waarmee je ze in”stand-alone”modus kunt afspelen zonder een host DAW., Standaard wordt de SD2-bibliotheek geleverd met drie kick drums, zeven snares, drie hi-hats, vijf toms, zes bekkensetups en een cowbell, en u kunt deze opties uitbreiden dankzij de verschillende optionele add-on packs die Toontrack verkoopt. Superior Drummer 2 komt ook met een volledig uitgeruste mixer en een gebruiksvriendelijke drum-kit constructie interface, en heeft een handige Bounce functie die uw drum onderdelen verandert in complete multitrack audiobestanden.

voor mensen die waarde hechten aan gebruiksgemak, maakt Toontrack ook EZ Drummer, die een vereenvoudigde interface heeft en een minder verbijsterende reeks opties., EZ Drummer heeft zojuist een belangrijke update ontvangen, die u kunt lezen in de nieuwspagina ‘ s van deze maand.

XLN Addictive Drums

XLN tout Addictive Drums as being a less resource-hungry-hungry-alternative to some of the multi-gigabyte RAM hogs that occupy the market. Bijgevolg bevat het” slechts “drie drumsets, maar de gepresenteerde modellen zijn niet te snuffelen op: Tama Starclassic, Sonor Designer en Drum Workshop Collectors Series zijn allemaal speelbaar uit de doos, en er”s een breed scala van add-on packs beschikbaar om afzonderlijk te kopen.,

ondanks de sub-2GB footprint biedt XLN Addictive Drums nog steeds aparte uitgangen, meerdere microfoons en verstelbare ruimte-mic positionering, evenals een “snare buzz” slider, voor het aanpassen van de mate waarin andere drums de snare draden laten rammelen. Het heeft ook een ingebouwde mixer, met verstelbare niveau, pan, insert en send effecten.,

Native Instruments Abbey Road 60s Drummer

NI “s Abbey Road Drummer range is ongebruikelijk onder de instrumenten hier, in die zin dat het bewust is”t veelzijdig: de bibliotheken zijn vernoemd naar decennia (met inbegrip van de “50s, “60s en “70s), en zijn specifiek bedoeld om u een “gedateerd” drumgeluid. De Abbey Road 60s Drummer pack heeft bewezen zeer populair, dankzij, ongetwijfeld, een bepaalde Liverpudlian band!

60s Drummer werd opgenomen in Abbey Road ‘ S Studio Two, waar The Beatles het grootste deel van hun werk opnamen., De gebruikte drumsets zijn ook authentiek aan de tijd, zijnde een vroege “jaren’ 60 Gretsch ronde Badge set en een Ludwig Hollywood kit uit het latere deel van het decennium, en zelfs de opnameketen is bedoeld om de “jaren’ 60 vibe vast te leggen: EMI ventiel en solid-state consoles werden gebruikt, evenals klassieke microfoons van de wil van Neumann, Sony en AKG.Steven Slate Drums 4 Platinum SSD4 Platinum is Steven Slate ‘ s premium toegang tot de software – drum fray, met 100 verschillende drumkits verspreid over genres van rock en metal tot funk en jazz., Onder de vele kit opties beschikbaar zijn “signature” Instrumenten, die gericht zijn op de drum geluiden van specifieke artiesten, en zelfs een aantal specifieke albums. Bands die deze signature kits dragen zijn onder andere de Red Hot Chili Peppers, Nirvana, Pantera en Led Zeppelin, om er maar een paar te noemen.

naast het geven van u een enorme keuze aan akoestische kits, ssd4 biedt vijf elektronische drumsets geschikt voor gebruik in urban, dance, house en electro genres. Deze zijn gemaakt door producent Griffin Boice, en beschikken over uitgebreide studio behandeling met behulp van een reeks van “boutique” analoge apparatuur.,Ocean Way Drums is de Rolls Royce van software drum instruments en werd opgenomen in de studio waar het zijn naam aan ontleent, door de legendarische ingenieurs Allen Sides (ook eigenaar van de studio) en Steven Miller. De samples werden opgenomen in Studio B, met behulp van Ocean Way ‘ s Legendarische mic collectie, met maximaal 13 mic bronnen voor elke kit vrij mengbaar.

om u een idee te geven van de flexibiliteit die geboden wordt, werd alleen al de snare drum vastgelegd met zes verschillende close Microfoons: twee AKG C12a ‘s, twee Shure SM57’ s en twee Sony C55Ps!, Het instrument heeft ook snare-on en snare-off modi, het regelen van de sympathieke resonantie van de snare wanneer andere drums worden geslagen.

voor eigenaren van Roland V-Drumsets is de MIDI-mapping uitgebreid: zowel snare als bekkens profiteren van drie-zone triggering (midden, Midden en rand), en het hi-hat pedaal kan de “openheid” van het hi-hat bekkens regelen, van volledig gesloten tot volledig open met zeven fasen ertussen.

Links & Pricing


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *