Pavers vs. beton: Wat is het verschil?

0 Comments
diepe houtskooltinten voor een natuurlijke uitstraling die uw ruimte direct karakter geeft, binnen of buiten. Featuring Cabot porseleinen tegels-Pozzolana Series in Carbon SKU: 15271140

bent u van plan uw oprit, loopbrug of patio op te knappen? Als dat zo is, zult u waarschijnlijk overwegen twee zeer verschillende, maar zeer populaire materialen: straatstenen en beton., Hoewel ze de meest voorkomende opties voor renovaties van dit type zijn, heeft elk unieke voor-en nadelen het overwegen waard. Gebruik deze gids om erachter te komen of straatstenen of beton zijn de juiste keuze voor uw oprit, loopbrug, of buiten leefruimte.

gratis Bestelmonsters. Ontvang 5 gratis monsters. Geen creditcard vereist. Monsters worden rechtstreeks naar uw deur gestuurd. Created with Sketch. Bestel monsters gratis Krijg 5 gratis monsters. Geen creditcard vereist. Monsters worden rechtstreeks naar uw deur gestuurd.,

onderhoud

naast het uiterlijk is de grootste zorg voor huiseigenaren voor de meeste updates buitenshuis de hoeveelheid lopend onderhoud. Wanneer u kiest voor beton, zult u genieten van een over het algemeen laag niveau van onderhoud. Een probleem dat kan optreden is onkruid omhoog gaan door scheuren tussen de platen, dus hoe minder platen je hebt, hoe beter.

bovendien kunnen zich na verloop van tijd scheuren en vlekken ontwikkelen. Macht wassen kan een aantal vlekken te verwijderen, en je kunt proberen om Patch scheuren, maar dit soort kleine eyesores zijn praktisch onvermijdelijk als je beton veroudert., U kunt een beschermende kit aanbrengen op beton om problemen met vlekken te minimaliseren.

straatstenen zijn minder gevoelig voor scheuren door grondbewegingen en temperatuurveranderingen in vergelijking met beton. Effecten kunnen mogelijk leiden tot scheuren te ontwikkelen, maar u kunt individuele straatstenen te vervangen als dat nodig is.

vlekken op straatstenen zijn over het algemeen minder merkbaar door de patronen van de natuursteen straatstenen die helpen om ze te verhullen. De vele voegen tussen stenen zijn echter gevoelig voor onkruidgroei, dus het kan nodig zijn om onkruid te trekken of onkruidverdelger regelmatig aan te brengen.,

duurzaamheid

het belangrijkste probleem bij betonmateriaal is dat de platen sterk worden beïnvloed door beweging van de grond en aanzienlijke veranderingen in temperatuur. Beide situaties kunnen ervoor zorgen dat de platen te splitsen en laat een lelijke scheur in het beton. Als de platen te veel verschuiven, kunnen ze niet blijven niveau en kan potentieel ervaren drainage problemen.

straatstenen zijn ontworpen om grondbewegingen en temperatuurschommelingen te weerstaan. Bovendien helpen de voegen tussen stenen bij waterafvoer., Veel fabrikanten bieden een levenslange garantie met hun producten, waardoor het mogelijk is om een gratis vervanging te krijgen als er scheuren ontstaan in een van uw straatstenen. De meeste huiseigenaren kunnen eenvoudig de DIY-installatie van individuele stenen beheren.

deze aangenaam neutrale porseleinen copings hebben een matte afwerking die alleen maar bijdraagt aan hun charme. Geschikt voor zowel binnen-als buitenprojecten., Featuring Cabot porseleinen tegels-Pozzolana serie
Bianco SKU: 15271136

Installatiemoeilijkheden

zowel beton als straatstenen moeten door professionals worden geïnstalleerd. Omdat er zoveel stappen bij betrokken zijn, en omdat kleine fouten grote gevolgen kunnen hebben, wordt DIY-installatie niet aanbevolen voor elk van deze materialen.

beton heeft een iets minder arbeidsintensieve installatie in vergelijking met straatstenen., De stappen in het installatieproces omvatten:

 1. Graaf
 2. Grading
 3. fundering
 4. voorbereiden van de fundering
 5. forms
 6. gieten van het beton

daarna moet het beton enkele dagen drogen en uitharden voordat u het kunt gebruiken.

Bestrating is een complexer proces dat het installatieproces langer maakt dan beton., De stappen in het installatieproces voor de natuursteen tegels zijn:

 1. Opgraving
 2. Indeling
 3. Sub-base verdichting
 4. Geotextiel glasvezel installatie
 5. Base voorbereiding
 6. Base verdichting
 7. Zand voorbereiding
 8. het Leggen van de klinkers
 9. het Snijden van de grenzen
 10. Voorbereiden van de bond bundel
 11. het Comprimeren van de stenen
 12. het Afdichten van de klinkers

Er is geen uitharden met dit proces, zodat de tegels kan gebruikt worden zodra de kit gedroogd is.,

kostenvergelijking

beton heeft aanzienlijk lagere kosten in vergelijking met bestrating. Gemiddeld, beton kost ongeveer $ 7 – $10 per vierkante voet, terwijl tegels hebben een kosten van ongeveer $ 9 – $14 per vierkante voet.

Het is belangrijk om naast de aanloopkosten voor deze materialen ook rekening te houden met langetermijnkosten. Terwijl beton vooraf minder kosten, wordt het meestal geassocieerd met hogere kosten voor reparaties en vervangingen in de tijd., Ondertussen, straatstenen zijn ongelooflijk duurzaam en het is gemakkelijk om individuele stenen te vervangen als dat nodig is, zodat de onderhoudskosten zijn lager in de tijd en de stenen zullen veel langer duren dan het betonoppervlak.

waarde

Als u waarde wilt toevoegen aan uw huis, kiest u stenen straatstenen boven beton. Beton niet toe te voegen veel stoeprand beroep op een huis of verhoging van de totale waarde van zijn eigendom. Straatstenen verhogen curb aantrekkingskracht en het aantrekken van potentiële homebuyers, zodat ze een aanzienlijke waarde toevoegen aan uw investering.

sterkte

betonplaten zijn vrij taai en bestand tegen schokken., Echter, bestrating stenen zijn eigenlijk nog sterker dan beton en kunnen meer gewicht houden op hun oppervlak voordat een scheur optreedt. Gemiddeld kunnen de meeste straatstenen tot 8.000 PSI weerstaan, terwijl beton slechts tot 2.500 PSI ondersteunt. Beton zal barsten onder overmaat voet en voertuigverkeer, terwijl straatstenen kunnen houden tot veel hogere niveaus van druk zonder scheuren.

Pool Coping heeft diepe houtskooltinten voor een natuurlijk elegante look die uw ruimte direct karakter geeft., Met Cabot porseleinen tegelvloeren-Pozzolana serie in Carbon. SKU: 15271135

Appearance

zoals hierboven vermeld, worden straatstenen geacht aantrekkelijker te zijn dan beton en voegen ze meer aantrekkingskracht toe aan een huis. Ze zijn verkrijgbaar in een verscheidenheid van stijlen, maten, patronen en kleuren, die biedt ook de optie voor aanpassing. Straatstenen zijn ook minder kans om te vervagen of slijtage in gebieden met veel verkeer in vergelijking met beton als gevolg van het feit dat de kleur is ingebed in de hele steen., Huiseigenaren kunnen kiezen uit vele soorten steen bij het selecteren van straatstenen; enkele van de meest voorkomende soorten tegels zijn gemaakt van graniet, leisteen, travertijn of zandsteen.

Het is belangrijk op te merken dat, hoewel traditioneel beton niet als stijlvol wordt beschouwd, er een verbeterde optie is die huiseigenaren zouden willen overwegen. Gestempeld beton heeft een ontwerp dat wordt gestempeld op het oppervlak, het creëren van een veel aantrekkelijker uiterlijk in vergelijking met gewoon beton. Bovendien kan het worden getint om een meer dynamische uitstraling te bereiken., Gestempeld beton kost meer dan gewone beton, maar het ontwerp op het oppervlak helpt om het uiterlijk van scheuren en vlekken te minimaliseren, dus het kan de onderhoudskosten na verloop van tijd te verminderen.

denk na over uw prioriteiten als het gaat om het upgraden van de buitenruimte van uw huis of opritten en loopbruggen. Factoren zoals kosten, stijl, duurzaamheid en onderhoud zullen allemaal een rol spelen bij het ontdekken van welk materiaal de beste keuze is voor deze optie voor verbetering van het huis., Beton is een solide keuze voor elk huis, maar straatstenen bieden de beste waarde op de lange termijn als je in staat bent om de vooraf te betalen kosten.

hulpbronnen:

deze hardhouten dektegels kunnen direct boven beton worden geïnstalleerd, op dakterrassen, zelfs op de grond. Met Binnenplaats & Home Ipe tropisch hardhout Deck Tiles, 30-pack. SKU: 15269365

gratis Bestelmonsters. Ontvang 5 gratis monsters. Geen creditcard vereist., Monsters worden rechtstreeks naar uw deur gestuurd. Created with Sketch. Bestel monsters gratis Krijg 5 gratis monsters. Geen creditcard vereist. Monsters worden rechtstreeks naar uw deur gestuurd.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *