pijn op de borst bij kinderen: verklaard door een pediatrische cardioloog

0 Comments

pijn op de borst bij kinderen: een veel voorkomende klacht

pijn op de borst bij kinderen is een veel voorkomende klacht die vaak wordt gehoord van jonge kinderen tot tieners. Vaker wel dan niet is het geen symptoom van hartziekten bij kinderen. In feite, meer dan 95% van de kinderen bedoeld om een pediatrische cardioloog voor pijn op de borst te zien, hebben geen identificeerbare hart oorzaak.

ouders zullen op gepaste wijze vragen wat de oorzaak is van pijn op de borst., Aangezien er meerdere structuren in de borst zijn, zijn er veel verschillende oorzaken van pijn op de borst. Ik probeer als volgt na te denken over de verschillende oorzaken van pijn op de borst.

pijn op de borst bij kinderen: musculoskeletale oorzaken

waarschijnlijk zijn de meest voorkomende vormen van pijn op de borst bij kinderen gerelateerd aan enige irritatie in de borstwand of het musculoskeletale systeem. Mensen zullen de term groeipijnen gebruiken en ik denk dat dit meestal costochondritis of ontsteking van de gewrichten tussen de ribben en het borstbeen vertegenwoordigt. Dit doet meestal pijn om op de borst te duwen., Aangezien dit een ontsteking is, kan het gebruik van ontstekingsremmende medicijnen zoals Motrin of Aleve helpen. Een andere veelvoorkomende oorzaak is wat we precordiaal vangsyndroom noemen. Ik heb deze pijn gehad en beschrijf het als een plotselinge en ernstige pijn in de linkerborst. Het zal soms pijn doen als ik adem en Ik zal proberen te bewegen om de pijn te “loslaten”. Zo snel als het komt zal het vaak snel verdwijnen in een kwestie van minuten. We zijn ons niet bewust wat dit soort pijn veroorzaakt, maar het is heel gebruikelijk en lijkt niet te worden geassocieerd met een meer ernstige ziekte., Soms zullen kinderen ook de borstwand belasten of verwonden tijdens sporten of trainingen. Net als andere soorten pijn, waardoor tijd en over de toonbank pijnmedicijnen zal deze symptomen op te lossen.

pijn op de borst bij kinderen: Longoorzaken

Er zijn veel longoorzaken van pijn op de borst. Astma kan leiden tot benauwdheid op de borst en moeite met het vangen van degenen adem. Dit is een zeer belangrijke oorzaak van pijn op de borst bij kinderen die kunnen worden behandeld en verbetert degenen kwaliteit van leven. Meer significante longoorzaken van pijn op de borst bij kinderen kunnen ook voorkomen., Koorts en pijn op de borst kunnen een longinfectie zijn. Ernstige en aanhoudende pijn op de borst kan een symptoom zijn van pneumothorax of lucht rond de longen. Het is duidelijk dat ernstige en aanhoudende pijn op de borst, vooral geassocieerd met koorts, moet worden beoordeeld door een arts.

pijn op de borst bij kinderen: maag veroorzaakt

sommige kinderen zullen ’s nachts pijn op de borst ervaren tijdens het liggen voor bed of zelfs’ s nachts wakker worden. Als volwassenen, zullen we voelen hart branden na bepaalde maaltijden, kinderen kunnen ook deze symptomen ervaren. Deze symptomen kunnen worden behandeld met antacidum medicijnen., En net zoals stress en angst mensen ongemakkelijke symptomen kunnen laten voelen, kunnen kinderen dit soms in hun borst voelen.

pijn op de borst bij kinderen: cardiale oorzaken

zoals ik hierboven vermeld, is meer dan 95% van de pijn op de borst doorverwijzingen naar een pediatrisch cardioloog niet-cardiaal en daarmee zijn de meeste niet levensbedreigend. Er zijn echter belangrijke cardiale oorzaken van pijn op de borst bij kinderen. Zoals met pulmonale oorzaken van pijn op de borst, aanhoudende en ernstige pijn op de borst, geassocieerd met koorts kan pericarditis of een ontsteking in de zak de omringt het hart vertegenwoordigen., Pijn op de borst die herhaaldelijk optreedt met oefening en symptomen van flauwvallen met oefening kan zeer belangrijk zijn. Er zijn zeldzame afwijkingen van de coronaire arteriële oorsprong die dit soort symptomen kunnen veroorzaken. Andere oorzaken kunnen ernstige klepafwijkingen of hypertrofische cardiomyopathie zijn. In het algemeen kunnen veel van de cardiale oorzaken van pijn op de borst worden opgelost met goede historische evaluaties en lichamelijk onderzoek en eenvoudige tests zoals een elektrocardiogram en echocardiogram.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *