planttijd voor tomaten: beste tijd voor het planten van tomaten

0 Comments

veel mensen vragen zich vaak af wat de beste tijd is voor het planten van tomaten. De planttijd voor tomaten hangt af van waar u woont en uw weersomstandigheden, maar er zijn een paar richtlijnen die u kunnen helpen met het planten van tomaten tijden voor uw gebied. Lees verder voor meer informatie over het antwoord op de vraag: “Wanneer moet ik tomaten planten?”.,

beste planttijd voor tomaten

het eerste dat je moet begrijpen wanneer je tomaten plant, is dat tomaten warm weerplanten zijn. Terwijl veel mensen proberen om tomaten zo vroeg mogelijk te planten, het feit van de zaak is dat deze methode niet een eerder producerende tomaat zal maken en ook de tomatenplant blootstelt aan onverwachte late vorst, die de plant zou kunnen doden. Verder zullen tomaten niet groeien in temperaturen onder de 50 F. (10 C.).

het eerste teken dat het de juiste aanplanttijd is voor tomaten is wanneer de nachttemperatuur constant boven 50 F. / 10 C., Tomatenplanten zullen geen fruit instellen totdat de nachttemperatuur 55 F./10 C. bereikt, dus het planten van tomatenplanten wanneer de nachttemperatuur 50 F./10 C. is, geeft ze genoeg tijd om een beetje te rijpen voordat ze vruchtbaar worden.

het tweede teken om te weten wanneer u tomaten plant is de temperatuur van de bodem. Idealiter is de bodemtemperatuur voor de beste tijd voor het planten van tomaten 60 F. (16 C.). Een snelle en gemakkelijke manier om te zien of de grond warm genoeg is voor het planten van tomatenplanten is om een vinger in de grond te duwen., Als je je vinger niet een hele minuut in de grond kunt houden zonder je ongemakkelijk te voelen, is de grond waarschijnlijk te koud voor het planten van tomaten. Natuurlijk helpt een bodemthermometer ook.

wanneer is het te laat om tomaten te planten?

hoewel de planttijd voor tomaten nuttig is, vragen veel mensen zich ook af hoe laat ze tomaten kunnen planten en toch een gewas krijgen. Het antwoord hierop varieert afhankelijk van de verscheidenheid van de tomaat die je hebt.

de sleutel tot de vraag, ” Is het te laat om tomaten te planten?”, is de dagen tot volwassenheid., Wanneer u een tomatenplant koopt, wordt er op het etiket een dag tot rijpheid (of oogst) vermeld. Dit is ongeveer hoe lang de plant nodig heeft voordat het kan beginnen met het produceren van tomaten. Bepaal de eerste vorstdatum voor uw gebied. Zolang het aantal dagen tot rijpheid kleiner is dan het aantal dagen tot de verwachte eerste vorstdatum, kunt u nog steeds uw tomaten planten.

over het algemeen hebben de meeste tomatenrassen 100 dagen nodig om volledig te rijpen, maar er zijn veel zeer goede tomatenrassen die slechts 50-60 dagen nodig hebben om volledig te rijpen., Als u het planten van tomatenplanten laat in het seizoen, op zoek naar tomatenrassen met kortere dagen tot rijpheid.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *