[Top 10] Uitdagingen Voor De Universiteit Eerstejaars / Hoe Te Overwinnen?

0 Comments

Inleiding.

dus je gaat naar de universiteit. Geen ouders. Geen familie. Niemand om over je te waken. Dat betekent dat je eindelijk het leven kunt leiden dat je wilt, toch? – Verkeerd. Als je er niet op voorbereid bent, kan je eerstejaars ervaring allesbehalve een makkie zijn.de waarheid is dat hoewel de universiteit over het algemeen meer mogelijkheden biedt voor zelfexploratie, aanpassing aan deze nieuw gevonden realiteit behoorlijk lastig kan blijken., Daarom hebben we tien van de meest voorkomende uitdagingen voor een eerstejaars. Houd deze in gedachten terwijl u zich voorbereidt op uw universitaire leven, zodat u de perfecte overgang kunt maken.

aanpassen aan een nieuwe werklast

laten we één ding duidelijk maken: college is geen middelbare school. Het vereist veel meer inspanning—en veel meer persoonlijke verantwoordelijkheid. En geloof ons: de meeste mensen hebben moeite zich aan deze verschillen aan te passen. Vooral in termen van werkdruk.,

u zult merken dat uw professoren veel minder mild zijn dan uw leraren op de middelbare school ooit waren. Omdat openbare schoolsystemen strikte indeling en werkbelasting quota moeten volgen, hoeven studenten zich geen zorgen te maken dat ze overbelast zijn met werk. Dat is niet waar op de universiteit. Veel professoren zullen aan het werk gaan-zonder zelfs maar omdat vier van uw andere professoren hetzelfde doen.

erger nog, veel professoren—vooral degenen met een vaste aanstelling-komen naar de universiteit om onderzoek te doen en niet om les te geven. De ongelukkige realiteit hiervan is dat je de speling moet oppakken., Dit betekent meer persoonlijke inspanning — meer studeren. En al je dure boeken leren kennen alsof het je favoriete roman was.

tweede kansen zijn moeilijk te verkrijgen. Je werk zal meer gaan tellen omdat je professoren het niet zullen laten vallen. Die quiz die je niet gehaald hebt omdat je de nacht hebt doorgebracht met feesten?

Ja, dat gaat tegen je GPA in. Je professor laat geen cijfers zakken.

Dit maakt het veel belangrijker om op de hoogte te blijven van je werk., Als je gewend bent aan laks middelbare school leven, wees bereid om je mindset te veranderen en worden toegewijd aan uw werk en gemotiveerd.

vasthouden aan een schema

waar dit op neerkomt is dat je je aan een schema moet houden. Dit is nog belangrijker als je bedenkt dat je misschien je werk moet balanceren met nieuw gevonden sociale leven en zelfs werk. Dit alles vereist nieuwe niveaus van discipline.

onthoud, je ouders zullen niet meer op je letten. En zelfs de beste professoren hebben geen tijd om over je te waken., In plaats daarvan, uw succes zal afhangen van uw persoonlijke beslissingen. Dit betekent het maken van een schema en vasthouden aan het. Maar dat is vaak niet gemakkelijk. Het kan zijn dat je onverwachte opdrachten en projecten hebt. Je parttime baan kan je erbij halen.

u kunt zelfs onder druk staan van uw slaapkamergenoten om uit te gaan en te feesten. En laten we eerlijk zijn: wie wil sociaal isolement riskeren?

om deze redenen moeten degenen die hun schoolovergang goed willen beheren, vaste grenzen stellen. Maak een schema voor elke dag met een checklist van wat er gedaan moet worden. En hou je eraan., Indien nodig, schrijf een onderzoeksvoorstel of studie plan essay om uw studie tijden beter te organiseren.

door trouw te blijven aan je studieschema, kun je het spel voor zijn. Hoewel het tijd zal kosten om dit niveau van persoonlijke discipline te leren, zal dit vaardigheden op te bouwen die zullen helpen op de universiteit en de wereld daarbuiten.

koken of het juiste voedsel vinden

een ding dat je niet zult beseffen dat je zult missen totdat je naar de universiteit gaat is een goede, zelfgekookte maaltijd., We haten het om de dragers van slecht nieuws te zijn, maar de waarheid is dat je niet in staat zult zijn om al je favorieten op te eten terwijl je op de universiteit bent.

u kunt maanden zonder een zelfgemaakte maaltijd gaan. En hoeveel restaurants je ook bezoekt, je zult merken dat je de smaak van thuis mist. Het wordt nog erger als je bedenkt dat veel slaapzalen geen keukens hebben. Zelfs in degenen die dat doen, is het niet typisch dat veel mensen de moeite nemen om te koken.

u moet uw potten en pannen meenemen en u bent aansprakelijk voor eventuele schade die het gevolg is van kookongelukken., Het zou misschien beter zijn als je erin geslaagd bent om je appartement te scoren, maar houd in gedachten dat veel universiteiten een restrictief beleid hebben dat inkomende eerstejaars niet toestaat om buiten de campus te wonen. Dit betekent dat je waarschijnlijk zal worden geplakt met een slaapzaal.

We weten wat je denkt: je staat op het menu van je Universiteit. Het komt wel goed.

rechts?

fout.de waarheid is dat veel universiteiten de kwaliteit van hun voedsel te boven gaan. Hoewel het zeker niet het geval is dat het eten slecht zal smaken, verwacht ook geen vijf-sterren vijf dineren.,

aanpassen aan het leven met anderen

voor velen is een universiteit de eerste keer dat ze met iemand anders dan familie moeten leven. Dit kan vooral uitdagend zijn voor degenen die zijn opgegroeid in een huishouden met één kind. Terwijl het hebben van een kamergenoot heeft zijn voordelen—namelijk, het is leuk om nauwe relaties op te bouwen als je ver van huis—het kan enige tijd wennen aan.

u zult namelijk niet genieten van dezelfde niveaus van privacy die u gewend bent. En je zult moeten leren omgaan met de sociale en dagelijkse gewoonten van een ander. Dit brengt vaak onbedoelde uitdagingen met zich mee., Hoewel het gemakkelijk is om te denken dat je het misschien niet altijd eens met je kamergenoot, andere uitdagingen blijken vaak uitdagender te overwinnen.

u kunt bijvoorbeeld merken dat u en uw kamergenoten slaapschema ‘ s verschillend zijn. Of, je kan een kluizenaar zijn terwijl hij een feestbeest is.

het ergste van alles is echter dat je je nauwelijks een tijdje thuis zult voelen. Veel dingen die je privé doet zullen geen optie meer voor je zijn—zelfs gemeenschappelijke lichaamsfuncties zoals het breken van de wind.

oke, we weten-misschien is dat een beetje te veel informatie., Maar het is van vitaal belang dat je volledig begrijpt hoe moeilijk het is om de overgang te maken.

gebruik van gemeenschappelijke badkamers

iedereen aan boord van onze TMI-trein. Hoewel naar het toilet gaan niet iets is waar je het meest over na moet denken, wordt het een echte pijn bij het bijwonen van de universiteit.

waarom?

Als u net als de meesten bent, bent u gewend aan privé badkamers. Helaas is dit een luxe die de meeste zich niet kunnen veroorloven wanneer het leven in de slaapzalen.

Dat klopt. Je zit vast met een gemeenschappelijke badkamer die jou en alle tachtig anderen in je hal bedient. En geloof ons: het is niet leuk., Hoewel het waar is dat de badkamers hebben kraampjes en eigen douches, het is ook het geval dat ze veel meer open dan je waarschijnlijk zou willen.

Dit betekent dat u zich zult moeten aanpassen aan het uitvoeren van een aantal van uw meest private functies in een openbare ruimte—en in het bijzijn van mensen die u kennen.

Yikes. We begrijpen hoe cringe-waardig deze uitdaging kan zijn.

daarom is het essentieel om van tevoren een plan in gedachten te hebben.

we hebben een professionele tip voor u: Zoek een unisex badkamer., Deze badkamers zijn privé en komen met hun deurslot—en je moet in staat zijn om ze te zien besprenkeld over de campus. Ga ‘ s avonds laat als anderen slapen, en je zult in staat zijn om jezelf regelmatig te houden op een zo privé mogelijke manier.

overstappen op de Campus

als je dacht dat het moeilijk was om op de middelbare school op tijd van de ene klas naar de andere te komen, dan heb je nog iets te doen. College campussen kunnen strekken voor honderden hectaren – vaak noodzakelijk de noodzaak van bussen en openbaar vervoer om van de ene klas naar de andere.,

Gelukkig Bieden universiteiten hun studenten het hele semester gratis vervoer, zodat ze geen buitensporige kosten hoeven te betalen om naar de klas te komen. Dit maakt het echter niet makkelijker om op tijd te zijn.

u zult de lay—out van uw campus moeten leren-en het snel moeten leren. Busroutes zullen moeten worden gememoriseerd, zodat u op tijd naar de les kunt. En hoewel er apps beschikbaar zijn die u kunnen helpen bij het plannen van uw schema, is het van cruciaal belang dat u uw rit nooit mist.,

een verblijf na een paar minuten in een klas, bijvoorbeeld, kan er vaak toe leiden dat je de enige bus mist die je op tijd over de campus kan brengen. Dit wordt een belangrijk probleem met sommige professoren reserveren het recht om u te laten vallen van de rol als je zelfs maar twee klassen missen.

om deze reden, zorg ervoor dat je de tijd neemt om te oefenen op de campus in je eerste week. Idealiter wil je dit doen voordat de lessen beginnen, zodat je geen dagen hoeft te missen.,

het kiezen van de juiste klassen

een van de gebieden waar veel eerstejaars studenten moeite mee hebben is het selecteren van de juiste cursussen. Dit wordt nog moeilijker voor studenten die nog geen beslissing hebben genomen over een major. Wanneer dit gebeurt, vinden veel studenten zichzelf kiezen van de verkeerde klassen. Dit zijn degenen die niet alleen zo moeilijk blijken dat ze je cijfer laten vallen, maar dat ze ook niets doen om je opleiding te bevorderen.

als je bijvoorbeeld Engels wilt studeren, veroorzaakt het kiezen van een cursus natuurkunde vaak meer kwaad dan goed., Om dit te helpen bestrijden, is het essentieel dat je met je studieadviseur overlegt voordat je je lessen kiest. Deze professionals kunnen u helpen begeleiden in de juiste richting. Ze begrijpen de universiteit en haar eisen en kunnen helpen ervoor te zorgen dat u het meeste uit uw opleiding mogelijk.

voor degenen die onbeslist zijn over hun majors, kunnen deze experts u zelfs helpen bij het kiezen van een cursus op de universiteit. Hoewel de uiteindelijke beslissing aan jou ligt, wees niet bang om academische adviseurs te gebruiken om je ervaring te stroomlijnen., Door dit te doen, kunt u bezuinigen op een aantal belangrijke gedoe, terwijl de overgang naar de universiteit.

het vinden van de juiste vrienden

misschien is het ergste deel van het starten van de universiteit is het verlaten van uw oude vrienden achter. Als je geluk hebt, heb je misschien een paar vrienden die je volgen van de middelbare school, maar zelfs dan, zullen ze waarschijnlijk weinig en ver tussen.

Het is vaak het geval dat je een nieuwe sociale cirkel en een reeks vrienden moet vinden. Dit kan vaak bevrijdend zijn. Voor een, kunt u weg te komen van de verwachtingen van anderen van u en beginnen met een leven dat beter bij u past., Dit betekent dat je eindelijk kunt beginnen om te hangen met een menigte die maakt je comfortabel voelen.

Het kan echter moeilijk zijn om deze vrienden te vinden, en u kunt zich vaak onder druk gezet voelen om vrienden te worden met uw huisgenoten of klasgenoten. Hoewel dit voor sommigen werkt, is het belangrijk dat je relaties op natuurlijke wijze aangaat—en niet uit druk.

houd er rekening mee dat dit tijd kan kosten—dus verwacht een paar eenzame nachten door te brengen.

weerstand bieden aan verleiding

veel universiteiten staan net zo bekend om hun wilde feesten als voor hun opleiding., Als dat het geval is voor uw school, kunt u merken dat u de verleiding vaker wel dan niet moet weerstaan.

maar vergeet niet dat het belangrijk is om ervoor te zorgen dat je op het juiste spoor blijft voor je algemene academische succes. En afhankelijk van uw financiële situatie, kan het nodig zijn om uw cijfers te houden om de benodigde beurzen te behouden. Voor velen, echter, college opent de deur naar spannende nieuwe kansen die moeilijk lijken af te wijzen. Van wilde feesten tot gedurfde afspraken, universiteit kan vaak worden behandeld als een bevrijdende ervaring.,

zorg ervoor dat je niet zo verstrikt bent in deze illusie dat je verwaarloost wat belangrijk is.

betalen voor School

tenslotte kan het zijn dat u voor school moet betalen. Dit gaat vaak gepaard met het krijgen van een part-time baan om studentenleningen en andere kosten te dekken. U kunt overwegen om een aanvraag voor een school zonder een aanvraaggeld of een aanvraag voor een volledig gefinancierde beurs om uw academische kosten te dekken.

als dit het geval is, moet u zich ervan bewust zijn dat u met uw studie moet jongleren met de extra last van het hebben van een baan., Terwijl dit kan worden gedaan, zorg ervoor dat je niet laat jezelf zo verstrikt dat je cijfers beginnen te glijden.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *