Wat Is een Moneyline inzet? – Wager Explainer

0 Comments

een moneyline inzet is de eenvoudigste en meest eenvoudige inzet in alle sportweddenschappen. Het is een inzet die potentieel twee of drie resultaten heeft, afhankelijk van de sport. Wanneer er twee spelers of teams vermeld op een moneyline inzet, gokkers kiezen een speler of team om te winnen.

in het geval van voetbal (Europees voetbal) of een Boksen/MMA gevecht, moneyline weddenschappen kunnen ook een derde optie, dat is een “draw,” waarin er geen winnaar of verliezer., Sommige sportsbooks bieden een draw als optie op een moneyline inzet, sommige bieden wat wordt genoemd een “Draw no bet” optie waarin alleen een winnende speler of team kan worden gekozen, maar niet een draw resultaat. Wanneer gokkers correct kiezen voor een uitkomst, zal een sportsbook betalen de kansen als gevolg van de gokkers.

wat van de moneyline een eenvoudige en rechttoe rechtaan inzet maakt is het ontbreken van een puntspread. Alle gokkers moeten doen is een pick een winnende kant-of team of specifiek een gelijkspel in een voetbal/Europese voetbalwedstrijd of boksen/MMA gevecht als een gelijkspel wordt aangeboden als een optie., “Win gewoon, baby” om de wijlen, grote Raiders eigenaar Al Davis te citeren.

Moneyline bet uitgelegd

Er zijn drie componenten van een moneyline inzet: de favoriet, de underdog en “even” of “pick ‘em.”

(1) De favoriet

De favoriet is de speler of het team die meer kans ziet om te winnen. Met behulp van $ 100 als een standaard inzeteenheid, zou een gokker het vermelde bedrag (dat wil zeggen -150) moeten inzetten om $100 te winnen. In dit geval zou een gokker $150 moeten inzetten om $100 te winnen. Als de inzet wint, zou het sportsbook betalen $ 250, dat is de inzet ($150) plus de winst ($100)., Een favoriet wordt altijd weergegeven met een minteken op de moneyline.

(2) de underdog

de underdog is de speler of het team die als minder waarschijnlijk wordt beschouwd om te winnen. Opnieuw met behulp van $ 100 als een standaard inzeteenheid, zou een gokker $100 moeten inzetten om het vermelde bedrag te winnen (d.w.z. +150) voor een underdog winnen. In dit geval zou een gokker $100 inzetten om $150 te winnen, dus in totaal $250 voor de uitbetaling. Een underdog wordt altijd vertegenwoordigd door een plusteken (+) op de moneyline en zal meer geld uit te betalen dan het oorspronkelijke bedrag ingezet door een gokker.,

(3) Evens of Pick ‘em

een evens of pick ‘em inzet is wanneer twee teams zo dicht bij elkaar staan in termen van spelniveau dat het sportsbook besluit om hen te prijzen als even waarschijnlijk om te winnen of te verliezen. In een dergelijk geval, gokkers zou hetzelfde bedrag van geld inzet op de pick ontvangen. In dit geval, gokkers zou winnen $ 100 op een $ 100 inzet, dus in totaal $ 200. Een evens of pick ‘ em zal meestal het woord “evens” of “pick ‘em” vermeld op de moneyline. Het zal worden weergegeven door de gelijke inzet bedrag (+100), of een combinatie van de Voorwaarden zoals (even +100)., Een winnende even of pick ‘em spelen door een gokker zal betalen hetzelfde bedrag ingezet.

de drie soorten resultaten op een moneyline inzet

Win

gokkers winnen wanneer zij de winnende speler of teamuitkomst correct kiezen, of een gelijkspel als deze specifiek wordt aangeboden als een potentiële uitkomst. De “draw” wordt soms aangeboden als een optie in een voetbal/Europese voetbalwedstrijd of een Boksen/MMA wedstrijd.

verlies

gokkers verliezen wanneer ze niet succesvol de winnende speler of het winnende team kiezen., Gokkers verliezen ook als ze niet selecteren “draw” voor een spel of gevecht dat eindigt met een dergelijke uitkomst indien voorzien als een optie.

” Draw “of”no bet “

Een” Draw no bet ” treedt op wanneer een draw niet wordt aangeboden als uitkomst op een moneyline weddenschap wanneer die uitkomst mogelijk kan plaatsvinden. Dit gebeurt het meest in Voetbal / Europees voetbal wanneer een moneyline inzet biedt opties alleen voor een van beide teams om te winnen. Wanneer een trekking plaatsvindt met dit type inzet, hebben gokkers hun volledige inzet teruggegeven., Als een draw is een optie op een moneyline inzet, echter, de enige manier gokkers winnen hun inzet is als ze gekozen draw als het resultaat. Anders verliezen gokkers die weddenschap.

de verbinding van de moneyline naar de puntenspread

hoewel de moneyline-inzet niet het maken van een keuze op basis van de puntenspread omvat, wordt deze verbonden met de puntenspread in termen van de potentiële uitbetaling. Bijvoorbeeld, het kiezen van een team dat is een 3-punts favoriet zal een betere uitbetaling dan het kiezen van een team dat is een 7-punts favoriet.,

als voorbeeld, een team dat een 3-punts favoriet is in een NFL spel zou een moneyline status van -160 per $100 inzet kunnen hebben, wat een waargenomen vrij kleine kloof in teamniveaus weerspiegelt; de underdog zou in dit geval ongeveer +135 geprijsd zijn. Naarmate de puntenspread toeneemt, vereist het selecteren van de favoriet op een moneyline inzet dat meer geld wordt ingezet om hetzelfde rendement te bereiken. Een team dat een 7-punts favoriet zou kunnen zijn -350 op de moneyline en de underdog +285.

merk op dat de conversie van spread naar moneyline varieert van sport naar sport., Een 7-punts overwinning in een NFL wedstrijd is niet helemaal hetzelfde als een 7-punts overwinning in de NBA.

zeer zware favorieten, in de NFL bijvoorbeeld, zal een favoriet van 10+ punten in de -700 of hogere range komen, wat betekent dat je $ 700 moet inzetten om $100 te winnen. Maar dienovereenkomstig, storingen gebeuren vaak, en een underdog overwinning zou ongeveer betalen + 500 als je die kant op, of inzet $ 100 te winnen $ 500. De puntspreiding is de grote gelijkmaker!

moneyline sportweddenschappen FAQ

kunt u moneyline weddenschappen in parlays plaatsen?

Ja, u kunt meerdere moneyline zijden in dezelfde parlay inzet., Maar houd er rekening mee dat het kiezen van een paar of meerdere favorieten, vooral zware favorieten, zal niet dezelfde uitbetaling opleveren alsof je het kiezen van zijden dichter bij zelfs (-110) of underdogs.

kunt u geld inzetten en spread inzetten in parlays?

zeker kan. De potentiële uitbetaling is gebaseerd op de prijsstelling van elke spread inzet(s) in de parlay. De standaard vig op een spread bet is -110.

verschillen de prijzen van moneyline per sportboek?

absoluut. Soms zijn ze behoorlijk drastisch anders., Het is altijd verstandig om te winkelen voor de beste prijs voor de kant die u wilt. Je ziet bijvoorbeeld -200 op het ene boek en -160 op het andere boek. Als je inzet dezelfde $ 100 en je team wint, dat is een extra $ 12.5 winst als je -160.

zijn moneyline weddenschappen goede weddenschappen?

ze zijn perfect in orde. Jouw bankroll, jouw beslissing. Het is geen lange termijn winnende strategie om grote inzet op zware favorieten; immers, favorieten verliezen de hele tijd. De “spread” wordt beschouwd als de grote equalizer en gaat een beetje meer handicap (door hoeveel zal x team winnen of verliezen?,), maar er is niets mis met gewoon het kiezen van de winnaar recht omhoog.

Hoe werken moneyline weddenschappen?

de prijs die op de ene of de andere partij wordt vastgesteld, hangt af van hoe competitief of getalenteerd elke partij is — onafhankelijk en op basis van de specifieke matchup. Simpel gezegd, zullen de bookmakers een bepaalde prijs die ze denken nauwkeurig weerspiegelt wat het zou moeten kosten van de gokker om elke kant te kiezen om het spel te winnen toe te wijzen. Hoe dichter de prijs is naar “100” (in de Amerikaanse oddsmaking), hoe dichter de teams zijn in termen van concurrentievermogen., Wanneer het in het bereik van -120 tot +120 komt, is het slechts ongeveer een “muntomslag” – twee gelijkmatig op elkaar afgestemde zijden.

zal de moneyline veranderen zodra deze is ingesteld?

definitief. Spreads en geldlijnen en totalen zijn allemaal vloeibaar. Ze zullen zich aanpassen op basis van de weddenschappen die mensen plaatsen (“actie”), vooral gokkers waarvan een bookmaker weet dat ze “scherper” zijn (goed geïnformeerd). Het winnen van de lange termijn is zo veel over het krijgen van de beste prijs en goede waarde, als het is aan de goede kant., Bijvoorbeeld als twee mensen wedden op de Chiefs om de Super Bowl te winnen, maar John bet het een week voor de Super Bowl op -130 en Joe wachtte tot zondag en kreeg K. C. op -120, Joe krijgt de betere prijs en uitbetaling, percentage-wise.

kan de moneyline prijs voor mijn inzet veranderen, eenmaal als ik het bet?

Nee. Dit is in tegenstelling tot paardenraces, of “parimutuel” weddenschappen, waar de kansen/prijzen veranderen tot de poorten open. Met moneyline wedden, de prijs die je inzet wordt opgesloten in wanneer u hit ” plaats inzet,” en het is geaccepteerd., Dus als je inzet op de Packers-Lions en nam de Lions op + 300 (bet $ 100 om $300 te winnen) en dan later in de week, Aaron Rodgers wordt uitgesloten, en de moneyline verschuift drastisch voor de Lions naar +130 (bijna even), je zit mooi. Maar dat snijdt aan twee kanten; Packers gokkers zouden zichzelf schoppen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *