wat te doen als uw Kroon eruit viel

0 Comments

een losse kroon of een vallende Kroon kan een verontrustend gevoel zijn. Het kan ook een pijnlijk gevoel zijn omdat de blootgestelde tand gevoelig is voor warm en koud voedsel, kauwen — en zelfs lucht. Veel mensen weten niet precies wat ze moeten doen als ze een kroon verliezen. Hier zal ik uitleggen wat je moet doen en ook dingen die je kunt doen om te voorkomen dat je Kroon loskomt of eruit valt.,

Zoek eerst de kroon

Meestal zal er een kroon losschieten terwijl u eet, flost of uw tanden poetst. Vind de kroon als je kunt. Als je het doorgeslikt, zal het meestal passeren zonder een probleem, maar je moet een nieuwe kroon gemaakt, terwijl de oude kroon kan het meest waarschijnlijk opnieuw worden bevestigd. Veel tandartsen zal opnieuw bevestigen een kroon gratis als zij degenen waren die oorspronkelijk geplaatst de kroon in je mond en als er geen ander probleem met de kroon naast het cement. Als u de kroon vindt, kijk er dan naar en reinig hem voorzichtig met een tandenborstel., U moet ook voorzichtig reinigen van de blootgestelde tand, indien mogelijk.

bel dan uw tandarts

Het is belangrijk om uw tandarts zo snel mogelijk te zien als u een probleem heeft met uw kroon, of als deze eruit viel. Dit komt omdat uw tandarts kan refit voordat de onderliggende tand wordt verder beschadigd of vervallen. Omdat het verliezen van een kroon wordt beschouwd als een tandheelkundige noodsituatie, zullen de meeste tandartsen proberen om u in het kantoor binnen 24-48 uur, zo niet dezelfde dag., Echter, als uw tandarts u niet meteen kan zien, zijn er een aantal maatregelen die u thuis kunt nemen terwijl u wacht om hem of haar te zien.

terwijl u wacht op de tandarts

Als u de kroon hebt, is het een goed idee om uw Kroon tijdelijk terug op uw tand te plaatsen, met behulp van een aantal over-the-counter tandheelkundige crème. U kunt het vinden bij uw lokale drogist. U kunt ook een kleine daub tandpasta gebruiken. Voordat u de gebitsprothesecrème gebruikt, moet u de kroon zorgvuldig onderzoeken om de juiste manier te bepalen waarop deze op uw tand moet passen. Test de pasvorm voordat u een crème aanbrengt., Als de kroon op uw tand correct is, moet het goed voelen wanneer u bijt. Bijt echter niet te hard, of u kunt uw Kroon beschadigen.

Als u de kroon niet hebt, doe dan uw uiterste best om deze zo snel mogelijk te herstellen. Een tand die zijn kroon heeft verloren is zeer breekbaar en dreigt te breken. Zonder de beschermende kroon, de diepe delen van uw tand zijn nu blootgesteld aan bacteriën en puin die infectie en verval kan veroorzaken. Als de blootgestelde tand pijnlijk en uiterst gevoelig is, breng wat kruidnagel olie (gevonden bij de meeste drogisterijen) of actuele tandheelkundige pijnverlichter (zoals Anbesol).,

Waarom vallen kronen uit?

problemen kunnen optreden met de kroon zelf of met de onderliggende tand. De retentie hangt voor een groot deel af van de kwaliteit en de hoeveelheid tandstructuur die eronder zit.
enkele veel voorkomende redenen voor falen zijn:

  • Trauma
  • zwaar tandslijpen
  • verval

indien geen van deze situaties bestaat, zou de kroon eruit kunnen zijn gekomen omdat het cement geleidelijk over een periode van jaren uitspoelde. Als je in staat was om de kroon te vinden en te redden, kan het gewoon opnieuw worden gecementeerd., Als uw Kroon is los of viel uit, maak dan meteen een afspraak om ons te zien op Ideal Dental Solutions.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *