Wat zijn Hyacint Ara prijzen? Kosten voor een zeer dure papegaai

0 Comments

De Hyacinte Ara is ‘ s werelds grootste papegaai en ook een van de duurste om te kopen. Hoewel ze groot zijn, hebben ze over het algemeen een zachte persoonlijkheid, maar laat je niet misleiden omdat hun snavel ongelooflijk krachtig is. Het kopen van een van deze vogels zal u een groot bedrag kosten, zoals we hieronder zullen zien.

inhoudsopgave –>

hoeveel kost een Hyacint Ara precies?,

een Hyacint ara zal worden geprijsd op ongeveer $ 10.000. Soms vindt u lager geprijsde Hyacint ara ’s voor $8.000, maar aan de hogere kant is het niet ongehoord voor een van deze ara’ s wordt verkocht voor maximaal $12.000 of zelfs meer.

kosten van kooien, uitrusting & benodigdheden voor Hyacinte ara ’s

de initiële kosten voor de aankoop van een Hyacinte ara’ s zelf zijn vrij hoog. Je bent waarschijnlijk een vrij rijk individu als je het kopen van een van deze vogels en dus is het zinvol om high-end apparatuur en benodigdheden te kopen voor uw high-end vogels., Bij het kopen van een nieuwe vogel, je zou in staat zijn om een aantal van de onderstaande items op te nemen als onderdeel van de deal. De kosten gedurende de levensduur van de hyacint kunnen het volgende omvatten:

 • het kopen van een Hyacint ara kooi begint bij ongeveer $500, maar dit is aan de onderkant van de schaal. Je hebt meer kans om $1.000 tot $1.500 uit te geven aan de kooi. Sommige uitzonderlijk grote kooien en volières voor hyacinten zal verkopen voor $ 1.500 tot $ 3.000. Onze volledige gids voor het kopen van Ara kooien is hier beschikbaar.,

vergeleken met de gemiddelde vogelkooi zijn hyacintarapen veel groter en hebben ze daarom kooien nodig die veel groter zijn. Hyacinth ‘ s hebben ook zeer krachtige snavels en dus moeten de kooien gemaakt worden van sterkere en dikkere materialen. Kooien gemaakt van roestvrij staal zijn de duurste en hoogste kwaliteit optie. Om ruimte te besparen in je kamer zou je misschien een hoek vogelkooi willen overwegen, terwijl om meer ruimte voor je vogel te bieden zou je een dubbele vogelkooi willen.,

 • je hebt ook een reis Ara kooi nodig zodat je de vogel kunt vervoeren wanneer dat nodig is, de prijs hiervoor begint bij $200. Deze reiskooi moet de grootste reiskooi zijn die je kunt vinden, omdat Hyacint ara ‘ s zulke lange staartveren hebben die moeten worden verzorgd.
 • investeren in maandelijks Speelgoed en items voor uw ara ‘ s zal hen tevreden houden. Een Hyacint ara ‘ s snavel zal korte metten maken met veel items die je koopt en dus moet je deze items regelmatig vervangen. Elke keer het kopen van een set van items kan kosten u tot $40., Als alternatief, overweeg het maken van uw eigen DIY vogel speelgoed gratis met behulp van onze gids hier.
 • vanwege hun grootte eten Hyacint ara ‘ s veel en voor één vogel kun je verwachten $40 tot $60 voor voedsel per maand te betalen. Naast de pellets is het goed om je ara ‘ s ook een scala aan groenten en fruit te voeren.
 • het is ten zeerste aan te raden dat u een exotische dierenverzekering sluit om de medische kosten van uw vogel te dekken en ook om u te dekken in geval van diefstal. Deze maandelijkse of jaarlijkse vergoeding kan helpen om u te dekken van noodsituaties en rampen die kunnen optreden in over het leven van uw vogel.,
 • elk jaar dient u uw vogel een medisch onderzoek te geven bij de dierenarts om te voorkomen dat de gezondheid in de gaten wordt gehouden en dat er in de toekomst problemen ontstaan.
 • tot slot is het regelmatig reinigen van uw Ara kooi en het vervangen van de voeringen van de vogelkooi een must. Elke aanvulling van nieuwe schoonmaak benodigdheden kan kosten $ 20 tot $ 30.

How appearance and genetics affected Hyacint Ara pricing

Hyacint ara ‘ s komen met een zeer mooie en aantrekkelijke vacht van donkerblauwe veren., Degenen met een goede kwaliteit verenkleed die gezond en levendig gekleurd lijkt in staat om hogere prijzen te bevelen zal zijn. Omgekeerd, als De Hyacint merktekens, littekens of kenmerken heeft die afleiden van de schoonheid van de vogel, dan zal dit de prijs verlagen. Echter, als de vogel toevallig een kleur mutatie of unieke functie die maakt de Ara lijken aantrekkelijker dan eigenaren kunnen een hoger tarief.

DNA-testen kunnen worden uitgevoerd op een hyacint om het geslacht, de genetische afstamming en ook of het een erfelijke ziekte heeft te bepalen., Je kunt meestal een kweekkoppel hyacinten kopen tegen een korting ten opzichte van 2 vogels elk op hun eigen. Fokparen moeten DNA-tests ondergaan om na te gaan of de ara ‘ s niet verwant zijn en dus niet geschikt zijn voor het fokken. Mannelijke en vrouwelijke Hyacint ara ‘ s hebben de neiging om voor hetzelfde tarief te gaan. Om een Hyacint ara in actie te zien, bekijk de video hieronder:

Hoe leeftijd de prijs van een hyacint beïnvloedt?

Hyacint ara ‘ s die niet meer hoeven te worden gespeend en die de adolescentie of jongvolwassenheid ingaan, zullen de hoogste prijs krijgen., Babyhyacint ara ‘ s kunnen goedkoper zijn, maar worden niet aanbevolen omdat je een intensieve tijd moet besteden aan het verzorgen van deze vogels. Ze zijn in dit stadium ook erg zwak en daarom moeten alleen deskundigen voor hen zorgen.

Hyacint ara ‘ s kunnen rijpe ouderdom bereiken met een levensduur van 40 tot 50 jaar. Oude hyacinten zullen goedkoper zijn om te kopen, maar er kunnen mogelijk problemen zijn met de vogel. Het is moeilijker om een vogel die ouder is trainen als het kan hebben opgepikt slechte gewoonten of eigenaardigheden. Ze hebben ook meer kans om te lijden aan medische problemen die u zou moeten betalen voor.,

omdat de hyacint zo duur is, is het onwaarschijnlijk dat u er een zult vinden die u gratis kunt adopteren vanuit een vogelreservaat.

wanneer en waar een Hyacint ara kopen?

Hyacint ara ‘ s zijn vrij zeldzaam en daarom kan het moeilijk zijn om er een te vinden als je niet in de buurt van een metropool woont. Dit komt omdat ze moeilijk te fokken zijn en babyhyacinten een hoog sterftecijfer hebben.

omdat ze inheems zijn in Brazilië, kan de prijs voor Hyacint ara ‘ s in dit land lager zijn., Echter, je moet heel voorzichtig zijn dat de vogel niet illegaal is verhandeld in dit land.

het oppakken van een hyacint voor transport kan nogal een gedoe zijn omdat de ara ‘ s zo groot zijn. Je hebt een sterke reiskooi nodig die ongeveer $200 kost en je moet ook rekening houden met de brandstofkosten voor je reis.

omdat ze een zeldzame vogel zijn en moeilijk te kweken zijn, zullen de prijzen waarschijnlijk niet het hele jaar door fluctueren en dus constant blijven.

legaliteit van het bezit van een Hyacint ara

Hyacint zijn bedreigde vogels en de internationale handel van deze vogel is illegaal., Illegaal vangen uit het wild komt vaak voor omdat het zulke waardevolle vogels zijn. Bent u op zoek naar een hyacint dan moet deze alleen worden verkregen bij een fokker in uw eigen land en bij een geregistreerde en legale bron. Vind uw landen vogelverenigingen en nationale organisaties, omdat elke staat en land zijn eigen unieke set van regels zal hebben.

waarschuwingssignalen om te letten op

bij het kopen van een Hyacint ara moet deze worden geleverd met een vogelband op zijn poot. Dit zal een nummer dat details over de geschiedenis van de vogel die u kunt opzoeken zal geven., Vermijd Hyacint ara ‘ s die niet met een vogelpootband komen omdat dit aangeeft dat er iets illegaals gebeurt. Ook, als de prijs van de vogel is hoger dan hoog of laag in vergelijking met de normale prijs dan moet je ook verdacht zijn. Dit kan erop wijzen dat er een zwendel gaande is of dat de vogel ziek is.

aandacht, tijd& energiehyacinten vereisen

deze grote vogels zijn intelligent en kunnen niet de hele dag in een kooi blijven., De kooi zal nemen een behoorlijke hoeveelheid ruimte in uw huis en dus planning vooruit voor dit moet worden overwogen. U zou idealiter elke dag enkele uren buiten de kooi tijd met uw vogels moeten doorbrengen. Ze zijn sociale wezens en dus moet worden gekocht als een paar, maar dit is niet altijd mogelijk en dus een andere soortgelijke grootte Ara als een metgezel kan soms werken. Het beste scenario zou zijn als je thuis werkte en dus het grootste deel van de dag met deze vogels kunt doorbrengen.

hun krachtige snavels betekenen dat ze items in uw huis vrij snel kunnen verscheuren., Om dit te voorkomen moet u tijd besteden aan het trainen van uw hyacint zodat het goed met u bindt en toekomstige gedragsproblemen voorkomt. Dit is makkelijker wanneer de Ara jonger is en zal moeilijker worden als de vogel ouder wordt en zich op zijn manier ontwikkelt. Dit kan ook worden gedaan om te voorkomen dat de vogels krijsen en overlast maken met lawaai. Je zou je vogel moeten laten communiceren met alle leden van je familie, zodat de Ara goed gesocialiseerd is.

in totaal kunnen hyacinten een grote hoeveelheid tijd, energie en aandacht beheersen.,

Waar vindt u een Hyacint ara te koop?

Wij raden u aan contact op te nemen met uw lokale vogelvereniging of nationale organisatie als u doorgaat met een aankoop. Zij kunnen u helpen om de illegale handel te vermijden en u lokaal begeleiden over hoe u een gecertificeerde fokker te vinden en te voorkomen dat verdacht gedrag.

conclusie

Hyacint ara ‘ s kosten veel om financieel op te nemen. Echter, de ruimte die nodig is in uw huis, de energie die nodig is en de tijd die nodig is zijn ook belangrijke overwegingen om over na te denken. Alleen rijke individuen kunnen deze wezens echt aan., Deze vogels zijn niet aan te raden als je nog nooit een gezelschapsvogel hebt gehad en ze zijn alleen voor de meest ervaren vogelbezitters. Als je aan al deze verplichtingen voldoet dan is deze blauwe, zachte reus mogelijk om te bezitten.

 • Ara-kooien
 • Roestvrijstalen Vogelkooien
 • papegaaien cost
 • Harlequin ara ‘ s


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *