11 Redenen Waarom uw auto traag accelereert

0 Comments
14haren
  • Share
  • Pin
  • Tweet

heeft u ooit in de situatie gestaan waarin u op het gaspedaal trapt om te accelereren, maar u neemt geen snelheid op? Een langzame acceleratie probleem wordt over het algemeen gevonden in voertuigen die veel kilometers op hen.

dit kan een gevaarlijke situatie zijn als u een drukke staatsweg of interstate betreedt waarvoor u snel moet accelereren., Het probleem kan ook optreden als je probeert om bergop te rijden, maar je bent niet in staat om snel te versnellen om de heuvel op te komen.

in deze gevallen zal het duidelijk worden dat uw motor simpelweg niet de kracht of de ondersteuning heeft om de acceleratievereisten te bieden die u erop legt.

inhoudsopgave

belangrijkste oorzaken van het niet goed accelereren van uw auto

wanneer u de snelheid niet snel genoeg kunt oppikken, betekent dit niet noodzakelijk dat uw motor slecht is., Het betekent gewoon dat er een onderdeel van uw voertuig dat is defect en niet waardoor uw motor om te gaan met deze snellere acceleratie eisen. Hier volgen enkele mogelijke boosdoeners:

1) Probleem met de zuurstofsensor

De functie van de zuurstofsensor is het bijhouden van de uitlaatemissies van de auto en het bepalen van de hoeveelheid brandstof die nodig is in de verbrandingskamer door het volgen van de lucht-brandstofverhouding.

indien de zuurstofsensor defect zou raken, zou de verkeerde hoeveelheid brandstof tijdens het verbrandingsproces worden verbrand., Dit zou een rijk brandstofmengsel creëren, wat zou resulteren in langzame acceleratie als je op het gaspedaal stapt.

2) Probleem met de luchtstroommeter

aan de luchtinlaatreiniger is een luchtstroommeter bevestigd. Als de lucht in de luchtinlaatreiniger stroomt, berekent de luchtstroommeter de massa van de lucht en geeft deze informatie door aan de motorbesturingseenheid.

zodra de ECU over deze informatie beschikt, Weet hij het juiste mengsel van lucht en brandstof te berekenen., Als er een probleem is met de luchtstroommeter, geeft deze de verkeerde informatie aan de motorbesturingseenheid. Dit zal resulteren in een langzame acceleratie.

3) Slechte tandriem

de tandriem moet in uitstekende staat zijn. Als er slechts één tand op de riem die versleten is, dan kunt u acceleratie problemen als je rijdt.

Als u de tandriem niet vervangt wanneer u dat zou moeten doen, kunt u hele tanden op de riem laten afbreken en vermist raken, of de tandriem kan helemaal breken., Een kapotte tandriem laat je achter. Als uw voertuig een storingsmotor heeft (waarbij de kleppen contact kunnen maken met de zuigers of andere kleppen wanneer het verkeerd getimed is), dan heeft u dure motorschade als de riem breekt.

4) Vuilbrandstoffilter

als uw brandstoffilter is verstopt met vuil en vuil, laat het geen brandstof door het filter. Dat betekent dat de brandstof niet in de motor kan, wat betekent dat u niet in staat zal zijn om goed te accelereren wanneer u stap op het gaspedaal., In deze situatie moet u gewoon uw brandstoffilter vervangen.

5) Elektronische fout

als de centrale computer (ECU) of het elektronische systeem dat uw voertuig bestuurt storingen of fouten vertoont, kan deze foutief vaststellen dat er door uw voertuig te veel dampen worden gegenereerd. Hierdoor zal de computer uw vermogen om te versnellen te beperken.

6) slechte Gasstandssensor

De gasstandssensor analyseert de openingshoek van de gasklep., Zodra deze informatie wordt gedetecteerd, stuurt de gaspedaalpositiesensor deze naar de motorbesturingseenheid.

indien deze sensor defect zou raken, zou het gaspedaal het toerental van de motor niet meer kunnen regelen omdat het gaspedaal de gasklep regelt.

7) neutrale versnelling

Er zijn een aantal bestuurders die de snelheid in hun auto niet kunnen oppikken omdat ze per ongeluk de versnelling in neutraal zetten in plaats van rijden. Dat of ze veranderen het per ongeluk in neutraal omdat ze al rijden.,

soms kan dit gebeuren als de Shift stick gemakkelijk te verplaatsen is. Als u met de auto in neutraal rijdt, dan zal uw auto gewoon zijn motor omkeren en helemaal niet accelereren.

8) slechte Bougies

in benzinemotoren ontsteken bougies het luchtbrandstofmengsel om uw voertuig van stroom te voorzien. Als uw bougies zijn Versleten, de bougie kloof kan te groot voor de vonk consequent brand wanneer het zou moeten zijn. Dit kan leiden tot storingen en verminderde prestaties.,

9) slechte Bougiedraden/ontstekingsspoelen

slechte bougiedraden of ontstekingsspoelen kunnen soortgelijke symptomen vertonen als slechte bougies. Als de isolatie op uw bougie draden is Versleten, de elektriciteit die de macht van de bougie kan nemen een kortere weg, het voorkomen van de elektriciteit van vonken over de bougie kloof zoals het hoort te.

10) verstopte uitlaat

Als u een significante beperking in uw uitlaat heeft, zullen verbrandingsgassen niet erg snel uit de uitlaat kunnen komen., Dit leidt tot een opbouw van tegendruk, die uiteindelijk het vermogen van het voertuig om macht te maken zal belemmeren. Een verstopte katalysator zal deze symptomen vertonen.

Als u denkt dat uw uitlaat verstopt is, is het het beste om dit probleem zo snel mogelijk aan te pakken. Uitlaatgassen zijn erg heet en kunnen brand veroorzaken als ze niet goed worden uitgestoten.

11) slippende koppeling

als uw koppeling wegglijdt, kunt u niet snel accelereren, zelfs niet als uw motor perfect werkt., Koppelingen glijden als ze oud worden, maar ook als ze vervuild zijn met olie of vet.

Als u een hoofdafdichting aan de achterzijde of een lek in de transmissieafdichting heeft, kunnen de wrijvingsvlakken van de koppeling, het vliegwiel of de drukplaat verontreinigd zijn.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *