Best bestrating basismateriaal

0 Comments

betonnen straatstenen zijn een veelzijdige, aantrekkelijke aanvulling op elk outdoor residentieel project. Hun installatiegemak zorgt voor een eenvoudige, efficiënte en tijdige thuisopstelling met de mogelijkheid om de ruimte onmiddellijk te gebruiken. Om de komende jaren ten volle te kunnen profiteren van uw hardscaping, is het essentieel om de juiste betonstukmaterialen te selecteren en te gebruiken.

een betonbasis omvat verschillende materiaallagen met verschillende ondersteuningsfuncties., Het ondersteuningssysteem onder pavers bestaat uit drie niveaus:

 • Subgrade: het diepste niveau, bestaande uit de verdichte bodem onder de installatie site
 • Subbase: de middelste steunlaag aangebracht op de top van de ondergrond
 • basis: de bovenste materiaal pavers worden geïnstalleerd in

wanneer u een basis selecteert, kiest u de materialen die uw pavers zullen verankeren. Elk materiaal vertoont eigenschappen die ofwel helpt of belemmert uw bestrating regeling., Voor langdurige, veerkrachtige straatstenen, rekening houden met de verschillende soorten bestrating bases om de beste beslissing te nemen voor uw budget en project.

soorten Betongrondstoffen

uw basis bepaalt of uw betonstenen glad en vlak blijven of ongelijkmatig groeien met de tijd., Kwaliteiten van een geschikt basismateriaal zijn onder meer:

 • toegestane waterafvoer
 • de duurzaamheid om het gewicht en de kracht van de straatstenen te ondersteunen zal verdragen
 • de juiste dikte voor uw ondergrondmateriaal

aannemers en doe-het-zelf-huiseigenaren gebruiken een verscheidenheid aan materialen onder straatstenen. Hier zijn een aantal dingen om te weten over de meest voorkomende bestrating bases en hun eigenschappen.

Sand

een zandplaatbasis is een van de meest populaire opties vanwege de toegankelijkheid en spreadability van sand. Zand is echter geen ideale basis op zichzelf., Na verloop van tijd, zand verschuift en kan een ongelijke fundering te creëren. Als uw basis is allesbehalve niveau, uw straatstenen zal het laten zien.

zand wordt vaak gebruikt in combinatie met steenslag voor een verhoogde duurzaamheid. Omdat zand in vele gradaties van fijnheid en grofheid komt, zijn niet alle soorten geschikt voor gebruik als betonbasis. De In Elkaar Grijpende Betonnen bestrating Instituut beveelt gewassen betonzand als de beste basiszand voor straatstenen.

betonzand, ook wel beddingzand genoemd, is grof en houdt geen overtollig vocht vast onder het betonoppervlak., Dit maakt het mogelijk straatstenen af te voeren na een zware regenval en hun structurele integriteit te behouden na verloop van tijd.

steenslag

een steenslagplaat is gemaakt van kleine stukken steen die zijn gebroken en op uniformiteit zijn afgeschermd. Volgens de Minerals Education Coalition zijn de tot steenslag verwerkte gewone rotstypes kalksteen, dolomiet, graniet en valgesteente. Steen aggregaat komt in een verscheidenheid van maten, maar de meeste deskundigen raden 3/4-inch grind voor bestrating bases.

steenslag vormt een solide betonbasis omdat het waterafvoer mogelijk maakt en gemakkelijk te bewerken is., Net als zand, steenslag komt in verschillende soorten. De beste aggregaat voor betonplaten is een steengroeve verwerkt dichte Grade aggregaat. Steengroeve verwerking creëert een combinatie van 3/4-inch steenslag en steenstof. Dit mengsel bindt goed en verhoogt de duurzaamheid, waardoor het een van de beste materialen voor maximale sterkte en cohesie.

gerecycleerd Betonaggregaat

gerecycleerd betonaggregaat (RCA) is een alternatief voor steenslag met milieuvoordelen. Steenslag wordt gewonnen als” virgin aggregate ” voordat het in stukken wordt gebroken en verkocht., RCA wordt gemaakt door het afbreken van bestaand beton in Grind. Het RCA-proces heeft een kleinere koolstofopbrengst en neemt minder energie in beslag dan de winning van nieuw aggregaat, waardoor het een duurzame optie is.

hoewel RCA vergelijkbaar werkt met steenslag in een betonbasis, is het onmogelijk om de verschillende steenmengsels te kennen die het bevat. Deze onvoorspelbaarheid kan RCA een minder betrouwbare basiskeuze maken in vergelijking met steenslag. Als u geïnteresseerd bent in een RCA paver base, praat met uw provider over de kwaliteit van hun materialen om ervoor te zorgen dat uw project loopt zo soepel mogelijk.,

steenstof

steenstof is een poederig mengsel van fijngemalen stenen met een zandachtige textuur. Hoewel het een nuttig basisingrediënt kan zijn wanneer het wordt gemengd met andere materialen, raden de meeste professionals aan dat u nooit steenstof alleen als basis gebruikt.

steenstof en fijngemalen steen, “Zeefwerk” genoemd, vallen onder een materiaalcategorie met overmatige hoeveelheden stofdeeltjes, “fijne deeltjes” genoemd. De boetes houden grote hoeveelheden water vast die voorkomen dat de basislaag voldoende afvoert., Volgens de In Elkaar Grijpende Betonnen bestrating Instituut, deze waterberging compromitteert het vermogen van een base om lasten te dragen en te verdelen. Om uw straatstenen veilig te houden en te voorkomen dat ze verschuiven, kiest u voor een basismateriaal met een beetje meer duurzaamheid.

verdichte grond

verdichte grond dient doorgaans als ondergrond onder straatstenen. Hoewel u uw straatstenen technisch direct in verdicht vuil kunt leggen, kan dit problemen veroorzaken, zoals:

 • slechte drainage: verdichte grond is niet gegarandeerd goed te draineren., Langdurige vochtigheid en overmatig vocht kunnen instabiliteit en oneffenheden in uw straatstenen veroorzaken.
 • initiële oneffenheden: afhankelijk van de locatie van uw straatstenen, kan het moeilijk zijn om een volledig gelijk oppervlak te krijgen met alleen verdichte grond. Zelfs lichte heuvels en valleien zullen invloed hebben op de straatstenen zonder een subbase of basisniveau.
 • weather warping: als de grond onder uw straatstenen in de winter bevriest, kan de grond zinken en krimpen als het ongelijkmatig ontdooit. Elke transformatie in de grond zal worden weerspiegeld in uw straatstenen, het creëren van een onveilige loopbrug.,

voor veiligheid en gelijkmatigheid is het het beste om uw straatstenen te installeren in andere materialen bovenop verdichte grond.

zoek een Dealer

Paver Base Best Practices

het kiezen van een paver base materiaal is slechts één aspect van het creëren van een kwaliteit base. De manier waarop u de bestrating base uiteindelijk van invloed op de effectiviteit en levensduur te bouwen. Misschien wel de meest praktische tip voor de basisconstructie is om je tijd te nemen.

werken over drie basislagen voordat u zelfs maar begint met het leggen van straatstenen kan een verspillende taak lijken., Maar de hoeveelheid tijd en precisie die u in het maken van uw onderlagen de juiste dikte, compactheid en gelijkmatigheid zal betalen. Een goede basis kan uw straatstenen mooi en functioneel te houden voor 20-25 jaar. Als u op zoek bent naar verbluffende resultaten, base building is niet iets om te worden gehaast.

met uw toewijding aan detail in het achterhoofd, de volgende zijn enkele specifieke basis best practices te overwegen voordat u uw pavers te installeren.

aan de slag met graafwerk

betonplaten vereisen enkele centimeters graafwerk., Voordat je begint met graven, wil je er zeker van zijn dat je geen ondergrondse nutsvoorzieningen raakt. Als u het nummer 811 belt, wordt u automatisch doorgeleid naar het callcenter van uw staat en kunt u twee tot drie dagen van tevoren een inspectie instellen.

wanneer uw hulpprogramma ‘ s zijn gemarkeerd, is het tijd om een basis te graven. Het doel van deze opgraving is tweeledig. Het onthult ruimte voor de straatstenen om in te nestelen, en het verwijdert los vuil van de installatieplaats. Losse grond is onstabiel en kan niet zoveel gewicht dragen als harde, verdichte aarde. Het verwijderen van deze laag zorgt voor een sterke basis voor uw betonbasis.,

voor extra veiligheid is het cruciaal om je ondergrond te comprimeren met een trilplaat compactor. Hoe meer gecomprimeerd je ondergrond is, hoe minder het zal verschuiven en zich na verloop van tijd zal vestigen. Dit zal helpen houden uw straatstenen niveau en op zijn plaats voor langer.

naast het verwijderen van losse grond en het verdichten van de ondergrond, moet ook gras, wortels, grote stenen of ander vuil van de plaats van de betonmolens worden verwijderd. Dit geeft u een egaal oppervlak te laag en voort te bouwen op.,

graaf de juiste Ondergronddiepte en helling

de diepte van uw ondergrondafgraving hangt af van het type grond dat u op de betonplaats hebt., De verschillende bodem-indelingen zijn:

 • Korrelige bodem: grofkorrelige bodem bestaat uit grind, zand of slib dat kalft gemakkelijk als het droog is, en vertoont weinig samenhang kracht
 • Klei/samenhangende grond: fijnkorrelige bodem met een hoog klei-inhoud die niet afbrokkelt, is het moeilijk te breken als het droog is, en vertoont een significante samenhang als het nat

Korrelige bodems sterke subgrades dat de afvoer goed, terwijl kleigronden zijn zwakker., Om die reden adviseert het in elkaar grijpende Instituut voor Betonnen bestrating een dikte van zeven inch voor korrelige grond en een negen inch ondergrond voor kleigrond. Zorg ervoor dat u uw grond matcht met uw graafdiepte om uw basis stevig te houden.

naast diepte moet u een lichte helling in uw basis opnemen voor waterafvoer. Met de locatie en het gebruik van uw betonmolen in het achterhoofd, bepalen welke kant de ondergrond moet hellend om het water weg te leiden van de gebieden die u het meest zult gebruiken. Uw bestrating site moet worden schuin 1/4-inch per voet om een goede afvoer mogelijk te maken., Dit voorkomt waterophoping op de straatstenen zelf en helpt water uit de buurt van uw huis te houden.

gebruik zowel zand als steenslag

zoals hierboven beschreven, is de beste basis voor bestrating een in steengroeven verwerkte ondergrond voor steenslag en een basis voor gewassen betonzand. De stabiliteit van steenslag in combinatie met de smeerbaarheid van zand maakt een hanteerbaar, langdurig basisduo.

voor de beste resultaten, gebruik een dichte grade steen aggregaat en betonzand dat voldoet aan de American Society for Testing and Materials standards. ASTM C33 en CSA A23.,1 is de aanbevolen zandkwaliteit, maar ASTM C-144 en CSA 179 graded mason ‘ s zand is ook aanvaardbaar. Praat met uw leverancier om ervoor te zorgen dat uw materialen overeenkomen met deze normen.,

Voor het berekenen van de hoeveelheid zand of steenslag die u moet kopen, de in elkaar Grijpende Beton Bestrating Instituut adviseert de volgende richtlijnen voor elke 100 vierkante meter oppervlakte:

 • Vier centimeter dik: twee ton materiaal
 • Zes centimeter dik: drie ton materiaal
 • Acht centimeter dik vier ton aan materiaal
 • de Twaalf centimeter dik: zes ton materiaal

Uw materiaal aanbieders moeten in staat zijn om u te helpen met uw hoeveelheid berekeningen om ervoor te zorgen u niet uitvoeren tijdens de base-constructie.,

comprimeer uw Subbasis in lagen

wanneer u begint met het bouwen van uw subbasis, wilt u dunne lagen steenslag verspreiden en deze vervolgens comprimeren en hellend maken. Verdichten verhoogt de draagkracht van uw basis, terwijl schuine handhaaft het juiste waterafvoervlak.

om subbasislagen te comprimeren, moet u een trilplaatverdichter huren. Deze machines zien eruit als kleine, vereenvoudigde duwmaaiers en worden meestal handmatig bediend. Hun motoren trillen een basisplaat, die kan worden gebruikt om uw subbase deeltjes dichter bij elkaar te comprimeren., Trilplaat compactors zijn er in verschillende maten, dus zorg ervoor dat u een machine huren die zinvol is voor de grootte van uw betonmolen Project.

voor maximale effectiviteit, voltooi uw verdichting een dunne laag per keer. Iets bevochtigen van uw steenslag subbase kan helpen het verdichtingsproces. Hoe strakker uw subbase begint, hoe minder waarschijnlijk het is dat u zich op lange termijn onder uw straatstenen zult vestigen.

maak de Subbasis nauwkeurig en zelfs

uw subbasedikte zal afhangen van het type ondergrond dat u bedekt en de manier waarop uw straatstenen zullen worden gebruikt., Omdat het zwakker is, heeft kleigrond een dikkere subbase nodig dan korrelige grond. Het is standaard om een vier-inch steenslag subbase over korrelige grond en een zes-inch subbase over kleigrond te gebruiken. Deze diktes werken goed voor het dagelijkse voetgangersverkeer.

als uw straatstenen zich rond een pool bevinden of verkeer van voertuigen ontvangen, moet uw subbase zes tot acht centimeter dik zijn. Extra dikte dan zes tot acht inch kan helpen versterken straatstenen die extreem zware voertuigen zoals opleggers of campers zal ondersteunen.,

om uw straatstenen te beschermen tegen oneffenheden, verdubbelt u de dikte van uw subbasisbasis in gebieden die tijdens de winter kunnen bevriezen. De extra afstand tussen de ondergrond en de werkelijke straatstenen zal helpen verminderen elke beweging als gevolg van de grond bevriezen en ontdooien.

volledig zelfs de basis

Als u uw betonzandbasis legt, probeer deze minder dan 1,5 inch dik te maken. Zodra het zand is gelegd, je nodig hebt om niveau, of dekvloer, het. Er zijn vele soorten gereedschappen om de zandbasis te helpen egaliseren., U kunt een platte, zware 2×4 met een bijgevoegde handgreep gebruiken om het zand glad te strijken, of u kunt overwegen het huren van een speciale dekvloer rail voor het project. Wat u ook beslist, het uiteindelijke doel is om een volledig glad oppervlak voor uw straatstenen.

leg voorzichtig de brede zijde van een 2×4 op het zand en zet er een niveau op om ervoor te zorgen dat uw oppervlak zo gelijkmatig mogelijk is.

installeer snel Pavers

wanneer u uw basis hebt gescrede, is het belangrijk om uw pavers snel en zorgvuldig te installeren., Het ‘ s nachts verlaten van uw basis verhoogt de kans dat wind, puin of mensen het vlakke oppervlak zullen verstoren. Je basis is misschien niet de enige structuur die op het spel staat als je niet snel werkt. Het verlaten van straatstenen ‘ s nachts kan hun vochtgehalte te verhogen, waardoor ze gevoelig voor uitbloei na de installatie kan maken. Bloeiwijze is de aanwezigheid van zoutafzettingen op je straatstenen, waardoor ze een witte of grijzige tint krijgen.

om uitbloei te voorkomen en uw basisniveau intact te houden, begint u direct na het screeden met het toevoegen van straatstenen.,

vind hoogwaardige bestratingsmaterialen bij Nitterhouse metselwerk

hoe u ook de basis legt voor uw project, Nitterhouse metselwerk heeft duurzame straatstenen om bij te passen. Onze paver selectie omvat een breed scala aan stijlen en toepassingen, zodat u een veelzijdige en betaalbare optie zult vinden. Als een familiebedrijf en beheerd bedrijf voor vijf generaties, begrijpen we een lange levensduur. U kunt erop vertrouwen dat onze straatstenen jaren van esthetische aantrekkingskracht en gemak na de installatie zal bieden.

voor meer informatie over onze hoogwaardige producten, bel ons vandaag nog op (717) 268-4137 of zoek een dealer bij u in de buurt.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *