Blast From the Past-Top 10 Songs and Movies from the 1920 ‘ s!

0 Comments

voor de eerste van Cariloop ‘ s nieuwe Blast uit het verleden serie, komen de top tien nummers en films uit de jaren 1920! Heb je je ooit afgevraagd hoe de wereld was toen je ouderlingen jonger waren? Hier is uw kans om te duiken recht in de muziek en films van hun tijd!,

uw dierbaren zijn waarschijnlijk geboren in de jaren 1920 of later, deze liedjes en films waren klassiekers uit die tijd die ze waarschijnlijk kunnen herkennen!

de Roaring Twenties

de jaren 1920 worden vaak aangeduid als de Roaring Twenties of de Jazz Age. Jazz symboliseerde de geest van de bevrijding van het decennium. Vrouwelijke muzikanten als Bessie Smith ontstonden in deze periode van naoorlogse gelijkheid, en maakten de weg vrij voor toekomstige vrouwelijke artiesten. In deze tijd ontstonden ook nieuwe dansstijlen, met spontane lichaamsbewegingen en nauwer fysiek contact tussen partners., Openbare danszalen, clubs en tearooms geopend in de steden.de jaren 1920 waren Broadway ‘ s eerste jaren, met meer dan 50 nieuwe musicals in slechts één seizoen. Record aantal mensen betaalde tot $ 3,50 voor een stoel bij een musical. Het was ook een decennium van ongelooflijke artistieke ontwikkelingen in het muziektheater.er waren drie belangrijke uitvindingen die populaire muziek toegankelijker maakten dan ooit tevoren: de fonograaf, de radio en de platenspeler. Piano verkoop zakte als fonograaf productie steeg van 190.000 in 1923 tot 5 miljoen in slechts zes jaar!, De populariteit van jazz-en bluesmuziek voedde de fonograaf boom. Een paar van de meest populaire muzikanten in die tijd waren George Gershwin, Al Jolson, Louis Armstrong, en Eddie Cantor.

hebt u wat muziek nodig om uw ouder wordende ouders te helpen ontspannen? Hier is een lijst van tien van de grootste hits in de jaren twintig! En als je hulp nodig hebt om voor je geliefde te zorgen, we zijn er altijd voor je!

Top 10 nummers in de jaren 1920!, Dark was the night-Blind Willie Johnson Down Hearted Blues-Bessie Smith
 • In the Jailhouse Now – Jimmie Rodgers
 • Makin ‘ Whoopee! – Bing Crosby
 • My Man-Fanny Brice
 • Swanee-Al Johnson
 • West End Blues-Louis Armstrong
 • Willie The Weeper-Louis Armstrong
 • Het zou u verbazen-Eddie Cantor
 • de opkomst van Hollywood

  de filmindustrie in de Roaring Twenties bloeide en breidde zich uit. De jaren 1920 was het begin van de studio en de geboorte van “sterren”., De meeste mensen zijn zich niet bewust dat de grootste productie van speelfilms in de VS plaatsvond in de jaren 1920 en 1930 – gemiddeld ongeveer 800 film releases in een jaar. Tegen het midden van de 20 ‘ s, films waren big business met een kapitaal investering in totaal meer dan $ 2 miljard! Sommige theaters begonnen zelfs dubbele functies te bieden tijdens het einde van deze tijd.

  zelfs de vroegste films werden in genres georganiseerd. De belangrijkste genre nadruk lag op swashbucklers, horrors, en melodrama ‘ s., De overgang naar sound-on-film technologie vond plaats midden in het decennium met de talkies, of “Taling pictures” ontwikkeld in het midden van de jaren 20, na ongeveer een decennium van experimentele technieken. De twee studio ‘ s die cruciaal waren voor de ontwikkeling van geluidstechnologie in films waren Fox Studios en The Warner Brothers.

  In de vroegste jaren van de filmindustrie werden productie, distributie en tentoonstelling afzonderlijk gecontroleerd. Het was pas tot de snelle groei van de industrie dat deze functies werden geïntegreerd om de winst te maximaliseren., Tegen het einde van het decennium, de “Big Five” waren ingesteld om te regeren en monopoliseren de film-industrie voor de komende 50 jaar. De Big Five Studios waren: Warner Bros. Pictures, Famous Players-Lasky Corporation (later Paramount Pictures), RKO Pictures, Metro-Goldwyn-Mayer en Fox Film Corporation (Later 20th-Century Fox).

  regisseurs waren eindelijk in staat om uit de norm te breken in de jaren 1920. ze kregen meer erkenning dan ooit tevoren, omdat ze hun eigen persoonlijke stilistische handtekeningen gebruikten op hun films., Velen geloven dat dit een reden is waarom er zoveel films werden geproduceerd in deze tijd. Zonder de beperkingen van het regisseren van films veranderde de rol van de regisseur dramatisch.in de jaren ‘ 20 kwamen de eerste Academy Awards, de eerste talking picture en de eerste musical. De filmindustrie werd gedomineerd door komedie en avontuur met films als The Three Musketeers, Robin Hood en The Black Pirate. De drie films die Oscars wonnen in de jaren 1920 waren The Broadway Melody, Sunrise en Wings. Hier is een lijst van de 10 meest populaire films in de jaren twintig!

  top 10 films in de jaren 1920!,

  We hopen dat je genoten hebt van deze blast uit het verleden! Houd een oogje op de volgende en laat het ons weten als u iets in het bijzonder wilt worden opgenomen! Vergeet niet om een afspeellijst van deze geweldige nummers te maken, zodat de volgende keer dat je je ouders, grootouders of andere oudere geliefden bezoekt, je ze de dansvloer kunt zien verscheuren!


  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *