Don't Kijk naar beneden: de wereld's 9 engste waterglijbanen

0 Comments

pak je bikini of boardshort voor de rit van je leven – omdat elke dia in deze lijst je versteld zal doen staan.

sinds het eerste waterpark in de late jaren 1940 verscheen, hebben ontwerpers de grenzen verlegd om dia ‘ s hoger, sneller, langer en enger te maken.,

Er zijn snelheidslides en spiraalvormige vortexen en nieuwe ritten die pas onlangs mogelijk zijn gemaakt door moderne technologie – waaronder de eerste watercoaster; een volledig roterend glijwiel; een Virtual Reality-glijbaan en een verticale lus.

anderen in het verleden waren zo extreem dat ze moesten worden gesloten vanwege verwondingen en, nou ja, sterfgevallen – maar al deze picks, tenminste op het moment van schrijven, gaan nog steeds sterk.,

Kilimanjaro, Brazilië

Aldeia das Aguas Resort

unieke factor: het is de hoogste dia ter wereld.Aankomst: Aldeia das Aguas Park Resort ligt in Rodovia, ongeveer 85 mijl ten noordwesten van Rio de Janeiro.

op 49,9 m Hoogte-12 m hoger dan het Christus de Verlosser beeld van de stad – Dit is niet alleen ’s werelds hoogste glijbaan, Het is ook naar verluidt’ s werelds snelste, met een recordsnelheid van 57mph.,

het duurt 234 stappen om de top te bereiken, waar het uitzicht zo gevaarlijk is dat één op de 20 renners er weer uit gaat en recht naar beneden loopt.

Het verloor kort zijn titel voor twee jaar toen een soortgelijke, maar Grotere dia genaamd Verruckt werd geopend in de VS, maar die werd gesloten door een dode in 2016.

Aldeiadasaguasresort.com.br

Slide-wheel, China

Slide Wheel is the world”s first roterende waterglijbaan

Whitewater

unieke factor: ’s werelds eerste roterende waterglijbaan.,bereikbaarheid: Chimelong Waterpark ligt op 30 minuten rijden van het centrum van Guangzhou, Zuid-China, en kan ook worden bereikt in ongeveer 2 uur van Hong Kong, via Shenzhen.

deze waanzinnig desoriënterende dia voert ruiters in een gewichtloze spin in een’ hamsterwiel ‘ en spuugt ze uit de andere kant. Het moet gezien worden om geloofd te worden – en zelfs dan is het nog steeds moeilijk te geloven.,

ontworpen door Wiegand Maezler en geopend in 2018, laat vier-persoons vlotten in een duizelingwekkende anderhalve minuut wasmachine rijden elke 30 seconden en is misschien wel de meest spectaculaire waterglijbaan ooit gemaakt.

Chimelong.com

X-Treme Faser

Duitsland”S Galaxy Erding waterpark

Wiegand

waar: Duitsland

unieke factor: het is alleen voor mannen en ‘niet geschikt’ voor vrouwen.,

bereikbaarheid: Galaxy-Erding Tropical Spa And Waterpark ligt 36 km ten noordoosten van München en is in 45 minuten te bereiken met de auto of met de regionale trein.

deze 67m lange rit, die een snelheid van 45mph bereikt, is zo woest dat vrouwen sinds 2012 verboden zijn nadat verschillende incidenten vrouwelijke rijders in het ziekenhuis hebben gebracht door verwondingen aan hun privé-delen.

Het is een van de vele extreme attracties in het park – Er is ook Kamikaze, met zijn 60-graden vrije val, en High Fly, die 32m hoog begint en renners door de lucht op een tweede glijbaan gooit.

Therme-erding.,de

MASSIV Monster Blaster, USA

deze 21m hoge glijbaan is de hoogste waterbaan ter wereld

Schlitterbahn

unieke factor: hij gaat zowel omhoog als omlaag.bereikbaarheid: Schlitterbahn Waterpark ligt op Galveston Islands, nabij Lockheed Airport, ongeveer een uur ten zuidoosten van Houston, Texas.

deze 21m hoge glijbaan is ‘ s werelds hoogste “water coaster” en het is zo ‘ n wilde rit dat hij zowel vier keer omhoog als omlaag gaat., De achtbaan draait, bochten, druppels en spatten voor bijna 300m en eindigt met een triple-drop.het maakt gebruik van unieke ‘Master Blaster’ technologie uitgevonden door de ‘Wizard of Water’ Jeff Henry van het park, terwijl zes krachtige jets rijders de heuvels op duwen.

terwijl je in het park bent, bekijk dan de eveneens whiteknuckle attractie Screaming Serpents. De twin tube dia ‘ s sturen ruiters in een duizelingwekkende kurkentrekker die draait rond twee-en-een-half keer voordat ze spugen uit door twee 2,5 m hoge slang kaken.

Schlitterbahn.,com

Space Twister

maak je geen zorgen, dat is geen gigantische alien die een luchthaven inslikt

Sonnentherme

waar: Oostenrijk

unieke factor: het neemt je mee naar een andere wereld.

bereikbaarheid: Sonnentherme ligt in Burgenland, nabij de grens tussen Oostenrijk en Hongarije. Het is ongeveer een uur van Wenen of Graz.,

Virtual Reality-headsets hebben waterglijbanen naar een nieuwe dimensie gebracht – waardoor relatief Tamme ritten worden omgevormd tot verbluffende ervaringen die je door alles leiden, van stomende oerwouden tot sterrenstelsels.

Deze is ‘ s werelds langste (er is er ook een in Galaxy Erding) en het geeft ruiters een 360-beeld met de optie van drie verschillende geautomatiseerde werelden: draken, Aliens en fantasie.

Sonnentherme.at

Leap of Faith

waarbij: Bahama ‘ s

unieke factor: het heeft haaien.,bereikbaarheid: Het Waterpark Atlantis ligt op Paradise Island, op slechts 20 minuten rijden van het centrum van de hoofdstad Nassau.

deze heldere acryltunnel is een van de meest ongebruikelijke waterglijbanen – omdat hij ruiters 18m langs de kant van een faux oude Maya tempel stuurt en ze vervolgens door een lagune vol met haaien met grote tanden schiet.

echte haaien. Om het nog angstaanjagender te maken, ben je misschien wel of niet blij om te weten dat in 2008 een rifhaai uit zijn leefgebied sprong en op de waterglijbaan kwam. Gelukkig was er niemand gewond.

Atlantisbahamas.,com

L2, Oostenrijk

De scherpe bochten zijn niet voor de zwakkeren van hart

Wasserwelt Waterpark

Unieke factor: het is ‘ s werelds eerste dubbele lus

er te Komen: Wörgler Wasserwelt waterpark ligt op slechts 30 minuten rijden of 20 minuten met de trein van het centrum van Hannover, gevolgd door 15 minuten lopen van treinstation Langenhagen.

de officiële waarschuwingsborden zeggen het allemaal: ‘L2 is niets voor watjes, watjes en kippen!,’Deze loop-de-loop-de-loop glijbaan beweert de meest extreme en intense waterglijbaan op de planeet te zijn – en ze kunnen gelijk hebben.

een luik gaat open en u wordt in de vrije val gelaten

Wasserwelt Waterpark

Ruiters stappen in een heldere capsule met een prachtig uitzicht op de Alpen en wachten tot het luik opengaat. Dan komt 14m vrije val, versnelt tot 40mph om ‘ s werelds eerste double-loop te raken. Sommige zijn te licht om de tweede lus te maken – en vallen uit door een valluik.

Woerglerwasserwelt.,bij

Scorpion ‘ s Tail

bij Noah ‘ s Ark Waterpark moet je twee aan twee in de rij staan…

Noah”s Ark Waterpark

waar: Wisconsin, USA

unieke factor: de lus is zo verticaal als je kunt krijgen.Aankomst: Noah ‘ s Ark Waterpark ligt in de buurt van Lake Delton, ongeveer 1u45 minuten rijden van Milwaukee of 3 uur van Minneapolis.

Dit was de eerste lus-de-lus dia in de VS en zijn 60-graden hoek is nog steeds zo dicht bij volledige inversie als je nu kunt krijgen.,

renners staan op een vloer van het valluik die van onder hen in een vrije val van 16m valt, waardoor ze sneller worden tot 40mph en voldoende centrifugale kracht in de lus wordt gecreëerd om ze vrijwel ondersteboven te draaien.

Noahsarkwaterpark.com

Zero-G, USA

Mountain Creek Waterpark is de thuisbasis van nul G

nul G

unieke factor: ’s werelds hoogste dubbele loops.,bereikbaarheid: Mountain Creek Waterpark ligt in Vernon, New York, op iets meer dan een uur van het centrum van Manhattan met bussen van New Jersey en New York op vrijdag en in het weekend.

deze dia is een van de meest toegankelijke op de lijst voor stadsbewoners, op slechts een korte rit van het centrum van New York – en het is ook een van ‘ s werelds meest intense.

de valdeur start laat de renners in een High-speed thrill ride vallen, waardoor ze een gevoel krijgen dat bijna nul zwaartekracht is als ze door ‘ s werelds hoogste dubbele lussen accelereren.

Mcwaterpark.,com

One for the future: Sky Calibre

waar: in ontwikkeling

unieke factor: ’s werelds eerste (OK, tweede) verticale lus

deze extreme rit creëert 6G G-Force als rijders door’ s werelds eerste volledig verticale lus vliegen. Ok, dus is nog niet in gebruik, maar het is de moeite waard om te vermelden-want op een dag een waterpark zou gek genoeg zijn om het in opdracht.

reeds gebouwd en getest door Avalanche waterglijbanen en Sky Turtle Technologies, sluit het radicale ontwerp renners in een speciale capsule om ze naar de 10m hoge lus te houden terwijl ze rondgaan.,

Het was te wijten aan de opening in 2016 in Action Park (nu Mountain Creek) in New Jersey – die had een ongeval-gevoelig loop slide terug in de jaren 1980 en 1990 – maar om onbekende redenen (waarschijnlijk iets veiligheid gerelateerd! het is nooit verschenen. Let op deze ruimte…


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *