De volgende dag pil, wat doet het met je lichaam?

0 Comments

vaak hebben paren geen gelegenheid om zichzelf te beschermen om zwangerschap te vermijden, waardoor ze hun toevlucht nemen tot noodanticonceptie, zoals de morning-after pil.

dit anticonceptiemiddel is bekend omdat de vrouw het de volgende 72 uur van onbeschermde seks moet innemen.

Er moet worden verduidelijkt dat deze methode alleen anticonceptiemiddel is, wat betekent dat deze methode de risico ‘ s op het oplopen van een seksueel overdraagbare aandoening niet vermindert.,

Hoe werkt het?

de volgende dag pil is een hormonale anticonceptiemethode alleen voor noodgevallen. Het wordt voornamelijk gemaakt door een synthetisch hormoon genaamd levonorgestrel en vanwege zijn sterke effecten mag het op geen enkele manier worden beschouwd als een frequente methode.

deze pil werkt door de ovulatie te veranderen. Om specifieker te zijn, het zorgt ervoor dat het baarmoederhalsslijm dikker wordt om de komst van sperma naar het ei te voorkomen.,

de volgende dag de pil moet zo snel mogelijk na geslachtsgemeenschap worden ingenomen, voor het geval ze geen ander soort bescherming hebben gebruikt (condoom, spiraaltje, enz. of het condoom is gebroken.

bij voorkeur binnen 24 uur na geslachtsgemeenschap innemen. Hoewel het effect tot 72 uur duurt na onbeschermde geslachtsgemeenschap, neemt de effectiviteit af naarmate de tijd verstrijkt.

indien ingenomen binnen de eerste 24 uur na onbeschermde geslachtsgemeenschap, voorkomt het zwangerschap in 95% van de gevallen., Neem het in tussen de volgende 24 en 48 uur, de effectiviteit is 85%, en wanneer toevlucht genomen tot tussen 48 en 72 uur, de effectiviteit daalt tot 58%.

features

– geen afgebroken methode.

– voorkomt dat de eierstok een rijpe eicel vrijmaakt die door sperma kan worden bevrucht.

– als het ei al was vrijgegeven, voorkomt de pil van de volgende dag dat sperma in de baarmoeder kan zwemmen en het ei kan bevruchten.

– als het sperma al in het ei is gepenetreerd, voorkomt dit dat het in de baarmoeder wordt geïmplanteerd, waardoor de menstruatiecyclus wordt versneld.,

welke bijwerkingen heeft het?

De meest voorkomende bijwerkingen zijn:

-Braaksel

Misselijkheid

-Vertigo

hoofdpijn

-Vermoeidheid

-Koliek

-Pijn in de buik

-vaginale Bloedingen

Promotie of vertraging van de menstruele periode

-Menstruele bloeden, dat is meer overvloedig

Als u de toon van de gewone, zoals flauwvallen, zware bloedingen of pijn vreemden, is het het beste dat u naar de gynaecoloog.

Het is belangrijk te benadrukken dat de pil de volgende dag geen normale anticonceptiemethode is., Indien gebruikt als een routine-oplossing, kan het gevolgen op lange termijn hebben, niet alleen de effectiviteit van de methode verminderen, maar kan ook cysten in de eierstokken vormen, u meer vatbaar maken om vloeistoffen te behouden of andere hormonen dan de ovulatie te veranderen.

Het is raadzaam om het slechts 1 keer per zes maanden te gebruiken en het slechts tot een maximum van drie keer in te nemen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *