Die gaten in uw gazon kunnen worden veroorzaakt door veel dingen

0 Comments

” bent u de extensie agent? Je bent geen man, de stem van de beller kwam uit de telefoon.

Yessir, het was ook een teleurstelling voor mijn vader. Oeps, we zijn niet echt van een begin, ik betrapte mezelf denken.

“” Nou, misschien kunt u me helpen. Ik heb honderden kleine gaatjes in mijn gazon, en Ik wil weten wat ze zijn.””

tot zover de verbetering van de situatie. Hij had zojuist een van de meest gestelde en minst beantwoordende vragen gesteld die we horen., Er zijn veel mogelijke oorzaken van gaten in het gazon, maar slechts een manier om zeker te zijn van een individueel ‘ s probleem: ofwel lopen door het gazon of zitten bij het raam totdat u de boosdoener te ontdekken.

gaten worden vaak veroorzaakt door de nuttige activiteiten van insecten en regenwormen. Hoewel de gaten door mensen als onooglijk worden beschouwd, helpt het graven van mieren en kevers, en het tunnelen van regenwormen om de grond te beluchten en los te maken. Mierenholen zijn klein en kunnen al dan niet bergen grond om hen heen hebben., Aardworm gaten zijn groter en vaak omgeven door bodemkorrels (gietstukken), in plaats van fijne grond.

een veel voorkomende oorzaak van gaten in gazons is van vogels die zich voeden met witte larven, zodewebwormen of andere bodeminsecten. Nogmaals, de vogels zijn het verstrekken van een dienst door middel van natuurlijke bug control, hoewel het moeilijk kan zijn om veel dankbaarheid te voelen als je”re op zoek naar een gazon oppervlak dat plotseling lijkt op een Chinese checker board.,

gaten ter grootte van een dubbeltje tot een kwart, die zich voordoen van mei tot en met juli, kunnen worden veroorzaakt door mei, juni en Japanse kevers die in de grond rijpen en zich vervolgens een weg naar buiten graven om zich te voeden met bloemen, groenten en struiken. Door hun ongedifferentieerde voedingsgewoonten zou je willen dat ze ondergronds bleven.

in de zomer zweven metallic blauwe en zwarte scoliide wespen boven het gazon en selecteren ze gebieden om in te graven en parasiteren ze larven in de grond. Later, wanneer de eieren die ze in de larven hebben gelegd zijn uitgekomen en gerijpt, zal de nieuwe generatie heilzame wespen ontstaan., Deze wespen kunnen in groot genoeg aantallen voorkomen om mensen af te schrikken van het maaien van hun gras, maar de insecten zijn niet agressief tegen mensen, tenzij ze worden behandeld.

tegen het midden van de zomer beginnen cicaden uit de grond te komen, waardoor er een uitgangsgat achterblijft. Vaak aangeduid als sprinkhanen, deze insecten hebben tot een 17 jaar levenscyclus, afhankelijk van de soort. Echter, sommige sprinkhanen zullen elk jaar, als de cycli overlappen en aangezien er ten minste twee soorten cicaden in ons gebied.,

kort nadat de cicaden verschijnen, verschijnt de enorme cicade-killer wesp op het toneel. Deze heldere gele en zwarte WESP Meet gemakkelijk tot 2 inch lang, en is zeer stout. Dat moet wel, want het doel in het leven is om krekels te steken en te verlammen, ze van hun boom te wrikken en ze dan in je gazon te begraven. De cicade wordt in een eerder door de WESP opgegraven gat gepropt, waarna de wesp een ei op zijn prooi legt alvorens weg te vliegen om het proces te herhalen.

natuurlijk zijn er niet-gunstige oorzaken van gaten in het gazon., Je buurman ‘ s kat een of andere manier de fluwelen oppervlak van uw grasmat verwarren als een kattenbak heeft weinig positieve waarde. Woelmuizen, die tunnelende neven van veldmuizen, maken kleine kleine gaten overal waar ze naar boven komen om te zien wat er in de wereld gebeurt. De eerder genoemde kevers doen niets goed voor je boven of onder de grond.,

hoewel er nog meer mogelijke oorzaken van gaten in het gazon zijn, is de bottom line dat elk individueel geval waarschijnlijk het beste kan worden opgelost door de huiseigenaar een beetje tijd te nemen om te stoppen en de verbazingwekkende activiteit in zijn tuin te observeren en vervolgens zijn eigen conclusie te trekken. Misschien vind je het een fascinerende ervaring.

* Sargent is een Virginia Tech coöperatieve extensie agent in Newport News. Inwoners van Newport News die meer informatie over tuinieren willen, kunnen de dienst bellen op 599-8899; in Hampton, bel 727-1117; in York County, bel 898-3730; en in James City County, bel 566-1367.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *