Een afbeelding is duizend woorden

0 Comments

het spreekwoord een afbeelding is duizend woorden waard is waarschijnlijk niet zo oud als je denkt. Een spreekwoord is een kort, algemeen gezegde of zin. Het geeft in het bijzonder advies of deelt een universele waarheid. We zullen de definitie van de zin een afbeelding is meer dan duizend woorden, waar de uitdrukking vandaan kwam, evenals enkele voorbeelden van het gebruik ervan in zinnen te onderzoeken.,

De zinsnede een afbeelding is duizend woorden waard betekent dat een afbeelding een idee sneller en effectiever kan overbrengen dan het geschreven woord. Schrijvers van teksten die Concepten beschrijven met betrekking tot beelden of abstracte gedachten hebben veel woorden nodig om hun punten over te brengen. Een foto, kunstwerk, tekening of grafiek kan vaak een idee demonstreren met één blik, veel sneller dan een verhaal kan dingen verklaren., Een foto of kunstwerk kan emotie weergeven, waardoor de kijker om de essentie van het verhaal waar te nemen zonder een woord wordt geschreven of gesproken. Lezers van artikelen of boeken moeten een grote inspanning leveren om de woorden mentaal te verwerken om te begrijpen wat de schrijver probeert over te brengen. Iemand die gewoon een beeld bekijkt, kan de essentie van de Betekenis van dat beeld vastleggen zonder veel uit te leggen. De kijker kan enig inzicht krijgen van een beeld, maar zelfs foto ‘ s zijn open voor interpretatie., Een fotograaf kan het beeld bijsnijden, het weglaten van een factor die van enig belang kan zijn. Hij kan een standpunt benadrukken dat niet het hele verhaal vertelt. De kijker kan de context van waar hij naar kijkt niet begrijpen, waar een literair essay of een andere geschreven tekst de dingen vollediger kan verklaren. Terwijl de zinsnede een afbeelding is de moeite waard duizend woorden is gelabeld als een Chinees spreekwoord en toegeschreven aan de filosoof, Confucius, in feite is het een Amerikaanse uitdrukking., Het idee lijkt voor het eerst naar voren te zijn gebracht rond het begin van de twintigste eeuw door een krantenredacteur Tess Flanders, die strategieën besprak in het publiceren, uitgeven en nieuwsberichten. De term werd in de jaren 1920 gepopulariseerd door Fred R. Barnard, die vaak wordt toegeschreven aan de oorsprong van het spreekwoord. Hij gebruikte de zin “a picture is worth a thousand words” om het gebruik van getekende en fotografische beelden ter illustratie van reclame te bespreken. Het was Barnard die het spreekwoord toeschreef aan de Chinezen, en later aan de Japanners., Hij gebruikte ook de term a picture is worth tienduizend woorden, hoewel duizend is de huidige hoeveelheid gebruikt in de uitdrukking. De zinsnede een afbeelding is de moeite waard duizend woorden verwijst meestal naar een fysieke illustratie, maar het wordt af en toe gebruikt als een aansporing om beschrijving te gebruiken in iemands schrijven, in plaats van gewoon het reciteren van feiten.,

advertentie

voorbeelden

ze zeggen dat een afbeelding duizend woorden waard is, maar wat gebeurt er als wordt gezegd dat het bijschrift van een foto niet waar is? (Lancaster Farming)

de inspiratie voor mijn project, “A Picture’ s Worth a Thousand Words: Using Art to Study Culture and History,” kwam toen ik 10de-klassers onderwees in een geavanceerde Engelse klas specifiek voor het Cambridge International program., (The Herald Tribune)

“Er wordt vaak gezegd dat een foto duizend woorden waard is,” schreef De Amerikaanse districtsrechter William H. Pauley III boven drie foto ‘ s van muizen in de buurt en, in één geval, rustend op het apparaat. (USA Today)

als “een afbeelding duizend woorden waard is,” denk dan aan de dia als de duizend woorden die je niet hebt om te zeggen — een ondersteunende toevoeging aan je woorden. (Forbes Magazine)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *