asfalt Versus betonnen opritten: waarom beton vaak de betere keuze is

0 Comments

of u nu een nieuw pand bouwt of de buitenkant van uw woning renoveert, U zou goed na willen denken over welk materiaal u voor uw oprit moet gebruiken. De twee meest populaire materialen die worden gebruikt om opritten te bouwen zijn asfalt en beton, die beide hun voor-en nadelen hebben. Bijvoorbeeld, asfalt is in eerste instantie goedkoper dan beton in de meeste gevallen, maar beton heeft een veel langere levensduur., Ook asfalt kan er stijlvol uitzien als je wilt dat het opgaat in de weg, maar beton is verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren.

hieronder leggen we uit waarom beton vaak de betere keuze is voor opritten in Melbourne. Als je vragen hebt of advies nodig hebt, aarzel dan niet om contact op te nemen.

beton is duurzamer dan asfalt

Als u van plan bent uw voertuig op uw oprit te parkeren, moet u waarschijnlijk kiezen voor beton, dat zware lasten beter aankan dan asfalt. Bovendien kan asfalt verzachten door hoge temperaturen, wat in Australië niet ideaal is tijdens de zomer., Als u wilt investeren in een oprit die duurzaam en gemakkelijk te onderhouden is, moet u waarschijnlijk kiezen voor beton.

Betonopritten hebben een langere levensduur dan Asfaltalternatieven

je kunt verwachten dat asfalt en betonopritten tientallen jaren overleven. Asfaltopritten hebben echter een gemiddelde levensverwachting van ongeveer 20 jaar, maar concrete alternatieven kunnen meer dan 40 jaar intact blijven. Vaak vereist beton een grotere initiële investering dan asfalt. Echter, als je kijkt naar de levensduur, beton is een veel betere waarde optie dan asfalt.,

beton is veelzijdig

asfalt komt meestal in zwart, en omdat het moet worden gerold en gecomprimeerd, zijn er zeer weinig ontwerpopties beschikbaar. Beton, aan de andere kant, komt in een scala aan afwerkingen, wat betekent dat u een op maat gemaakte oprit ontworpen volgens uw stilistische voorkeuren. Kies onze experts om uw betonnen oprit te ontwerpen en te installeren, en u kunt er zeker van zijn dat het de buitenstijl van uw huis perfect zal aanvullen.

beton is verkrijgbaar in verschillende kleuren

zoals hierboven vermeld, is asfalt meestal alleen verkrijgbaar in zwart., Sommige mensen houden van deze optie omdat het hun rit eruit kan laten zien als een verlengstuk van de weg. Veel mensen geven echter de voorkeur aan gekleurde betonnen opritten omdat ze hun huis op straat kunnen laten opvallen.

beton is onderhoudsvriendelijk

Het schoonmaken van uw betonnen oprit kan niet eenvoudiger en onderhoud is ook eenvoudig. Asfalt moet om de drie tot vijf jaar opnieuw worden gesloten, maar het afdichten van beton opritten is optioneel. Misschien moet je je betonnen oprit af en toe ontvetten om hem in onberispelijke staat te houden, maar dat is het wel zo ‘ n beetje., Als u echter de levensduur van uw betonnen oprit wilt maximaliseren, kunt u een sealcoat aanbrengen om deze te beschermen tegen waterpenetratie.

leer meer over de voordelen van Betonopritten


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *