gewichtscalculator voor hout en hardhout

0 Comments

Bereken het gewicht van hout en hardhout op basis van de grootte van de planken of het volume van het hout in plankvoeten.,v>

ponden

kg

Dichtheid

lb / ft3

103 kg / m3

Totaal Raad voeten

bd ft

Hoe te Schatten hoeveel Hout Weegt

Het gewicht van het hout hangt af van het soort hout en het vochtgehalte van het hout., Groen timmerhout zal aanzienlijk meer wegen dan in de oven gedroogde platen als gevolg van de hogere dichtheid.

Zoek de Houtdichtheid

om te bepalen hoeveel hout weegt, begin met het vinden van de dichtheid van het hout. Gebruik de houtdichtheid grafiek hieronder om de dichtheid voor verschillende soorten hout te vinden.

Find Wood Volume

zodra u de dichtheid van het hout hebt, moet u het volume van het hout vinden in kubieke voet of kubieke meter. Als je de bordbeelden van het hout kent, verdeel het door 12 om het volume in kubieke voet te vinden. Onze board footage calculator kan helpen bij het vinden van het volume van uw hout in board feet.,

u kunt ook het volume van hout berekenen door de lengte, breedte en dikte in inches te meten en ze samen te vermenigvuldigen. Dit zal het volume in kubieke inches krijgen. Deel het volume in kubieke inches door 1,728 om het volume in kubieke voet te vinden. Uit kubieke inches naar kubieke voeten conversie utility kan helpen met dit.

vind het gewicht van hout

nadat u de dichtheid en het volume hebt, vermenigvuldigt u ze samen om het totale gewicht te vinden.

voor multiplex, leer hoe je het gewicht van multiplex panelen kunt schatten.,

dichtheid van houtsoorten

dichtheid of hardheid van hout varieert per soort en de waarde is nodig om het gewicht van hout per volume te benaderen. In deze tabel wordt de dichtheid van verschillende houtsoorten uitgedrukt in gewicht in pond per kubieke voet en kilogram per kubieke meter. De dichtheid zal variëren op basis van het vochtgehalte van het hout.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *