Help! Mijn Kat Trekt Aan Zijn Eigen Haar!

0 Comments

Q:

mijn 9-jarige man Russian Blue, Campbell, begon overmatig te likken en grote plukjes haar uit zijn rug te trekken kort nadat ik met mijn man trouwde en naar een nieuw huis verhuisde. Hij was toen drie jaar oud. Ik vermoedde gedragsproblemen vanwege de grote veranderingen in het leven. Ik werkte als dierenarts en haalde hem binnen om medische aandoeningen uit te sluiten. We deden huidbiopten en bloedonderzoek, en waren niet in staat om allergieën of ziekten te diagnosticeren. Sinds die tijd hebben we nog twee keer bewogen, en hij trekt nu haar uit zijn staart, benen en buik., Ik heb verschillende technieken geprobeerd om hem in staat te stellen zich meer op zijn gemak te voelen in zijn omgeving. Alle dierenartsen die hem hebben onderzocht, kunnen geen advies geven, behalve om hem valium te geven. Ik wil medicijnen vermijden, tenzij hij een bepaalde medische aandoening heeft. Hij veracht absoluut pillen en wordt erg gestrest als we hem medicijnen moeten geven. Als u suggesties heeft, zou ik graag van u terug horen. Hartelijk dank voor uw tijd en aandacht.,

A:

Het klinkt alsof uw dierenarts een goed, grondig medisch onderzoek heeft gedaan (bloedonderzoek en huidbiopsie) om een medische aandoening uit te sluiten.psychische stoornissen zijn een zeer vaak voorkomende oorzaak van zelf toegebrachte haaruitval bij katten. Katten die trekken, kauwen, of overmatig bruidegom hun vacht doen dit ondanks het feit dat hun huid niet jeukt. Dit kan een manifestatie van stress of angst zijn.

waren bekend met de stress waarmee mensen worden geconfronteerd (hypotheekbetalingen, Files), maar we zijn ons er misschien niet van bewust dat onze schijnbaar kalme kat eigenlijk gestrest is over iets., In veel gevallen is de oorzaak duidelijk: een verhuizing naar een nieuw appartement, boarding, een nieuw huisdier of baby in het huishouden, hiërarchische competitie in een multikat huishouden, enz.

gezien de frequente veranderingen in de omgeving van uw katten (uw nieuwe echtgenoot die bij het huishouden komt, frequente verandering van woonplaats), klinkt het alsof uw kat psychogene alopecia heeft, d.w.z. haaruitval als gevolg van psychologische factoren.,

in de afgelopen jaren zijn dierenartsen zich gaan realiseren dat sommige katten en honden tekenen vertonen van obsessief-compulsief gedrag en dat overmatige verzorging soms in deze categorie kan vallen.

verzorgen is een comfortabele gedrag, vaak gebruikt door katten om zichzelf te ontspannen. Denk aan de laatste keer dat je kat iets doms of klunzig deed, zoals een sprong verkeerd inschatten of per ongeluk van de bank tuimelen. We kunnen lachen, maar de kat verzorgt meteen., Of zij voelen verlegenheid is discutabel, maar kattenliefhebbers herkennen zulks reflexive verzorging gedrag in hun kat wanneer onzekerheid ontstaat. Het zou niet verwonderlijk moeten zijn dat in het gezicht van stress of angst, ze zich kunnen wenden tot overmatige verzorging om hun angst te verdrijven.

idealiter omvat de behandeling van psychogene alopecia de eliminatie van de potentiële stressoren in de kattenomgeving. Helaas, dit is vaak onmogelijk of onpraktisch, en anti-angst of anti-depressieve medicijnen zijn gerechtvaardigd om het probleem te beheersen., Twee algemeen gebruikte drugs zijn clomipramine en amitriptyline.

sommige katten met psychogene alopecia kunnen ook reageren op chloorfeniramine (een antihistaminicum) of systemische glucocorticoïden. Ik weet dat je kat medicijnen haat, en ik begrijp je bezorgdheid over het geven van medicijnen aan katten, tenzij het absoluut noodzakelijk is. Eerlijk gezegd, als het probleem is niet vreselijk ernstig dat wil zeggen uw kat is niet likken zichzelf tot het punt waar hij veroorzaakt schaafwonden op de huid of het hebben van verschrikkelijke haarbal of constipatie problemen van overmatige haar inname, u kan niet nodig om hem te behandelen helemaal.,

aanbevolen afbeelding: Miyuki Satake / Thinkstock

door: Chewy Editorial

delen:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *