gezondheidsvoordelen van Berberine

0 Comments

potentiële gezondheidsvoordelen

de mogelijke gezondheidsvoordelen van berberine vloeien voort uit de manier waarop het enzymen in het lichaam beïnvloedt. Berberine bindt zich aan enzymen en delen van uw cellen en verandert de werking ervan. Het lijkt dit te doen voor veel individuele enzymen, en zelfs DNA en RNA.

Berberine wordt onderzocht om te zien of het kan helpen bij:

verlaging van C holesterol

inname van berberinesupplementen blijkt regelmatig het totaal cholesterol, “slechte” cholesterol en triglyceriden te verlagen bij mensen met een hoog cholesterolgehalte., Het werkt anders dan de huidige standaard cholesterolmedicijnen, dus het kan helpen bij de behandeling van mensen die resistent zijn tegen andere cholesterolverlagende geneesmiddelen.

gezondheid van het hart

mensen met een hartaandoening hebben vaak vermoeidheid en onregelmatige hartslag. Studies tonen aan dat het gebruik van berberine supplement in combinatie met standaard hartziektebehandelingen deze symptomen vermindert. Berberine verminderde het risico op overlijden door hartziekte zonder duidelijke bijwerkingen.

bloedglucoseregulatie

Berberine bleek ook de glucosespiegels te verlagen bij mensen met diabetes., Studies tonen aan dat het helpt uw lichaam beter te reageren op insuline en voorkomt dat uw lever meer glucose. Als gevolg hiervan kunnen mensen met diabetes vinden dat berberine helpt hun bloedsuikerspiegel te verlagen.

verlaging van de bloeddruk

hoge bloeddruk wordt geassocieerd met hartaandoeningen en beroertes. Het gebruik van berberine kan helpen uw diastolische en systolische bloeddruk te verlagen (de onderste en bovenste waarde van uw bloeddruk).,

PCOS symptoomverlichting

polycysteus ovariumsyndroom, of PCOS, kan problemen veroorzaken zoals hoge cholesterol, insulineresistentie en problemen met afvallen. In sommige studies, hielp berberine vrouwen met PCOS hun cholesterol te controleren, hun taille-aan-heupverhouding te verlagen, en hun reactie op insuline te verhogen.

gewichtsverlies

hoewel berberine geen magische gewichtsverlies pil is, kan het mensen met een body mass index (BMI) van meer dan 30 helpen gewicht te verliezen. Twee studies hebben aangetoond dat het nemen van een berberine supplement in de loop van drie maanden resulteert in aanzienlijk gewichtsverlies., Dit kan te wijten zijn aan de manier waarop berberine helpt insuline en andere hormonen die uw vetcellen reguleren onder controle te houden.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *