Rugbyposities uitgelegd voor Beginners: de volledige gids van 1-15

0 Comments
Rugbyposities zijn altijd gekenmerkt door het idee dat de sport een spel is voor alle soorten en maten.

uniek is dat alle rugbyposities een andere set fysieke en technische attributen vereisen en het is deze diversiteit die het spel zo toegankelijk maakt voor iedereen.

Rugbyposities uitgelegd:

  • Full-back
  • Wing.
  • centrum.
  • Fly-half.
  • Scrum-half.
  • nummer acht.
  • Flanker.
  • Hooker.
  • Prop.,

zo ziet elke rugbypositie er op de worp uit:

1 & 3 Loosehead en Tighthead Prop

samen met de hooker vormen de loose-head en tighthead props de voorste rij, die verwijst naar hun rugby posities in de scrum.To wees succesvol, beide rekwisieten moeten zeer sterk in de nek, schouders, bovenlichaam en benen, en ze moeten genieten van head-to-head concurrentie.,

terwijl hun kant van de scrum niet naar achteren beweegt, ondersteunen de rekwisieten ook het lichaamsgewicht van de hoer, waardoor hij of zij de bal kan zien en slaan wanneer deze in de scrum wordt geplaatst. In de lineout moeten rekwisieten de jumper kunnen ondersteunen of optillen om te voorkomen dat de tegenstander de bal wint.

weg van de set stukken helpen rekwisieten om de bal te beveiligen wanneer een speler is getackeld, dus het helpt als ze hun kracht kunnen combineren met een mate van mobiliteit., Je ziet ze ook vaak gebruikt worden als stormrammen in een aanval, korte passen ontvangen en de verdediging van de oppositie in een tempo raken in een poging om de verdedigers te bezetten en ruimte te maken voor de meer atletische spelers

2 Hooker

in de rij tussen de twee rekwisieten, de hooker is een van de belangrijkste besluitvormers van de forwards. Hij of zij coördineert de timing bij de scrum, en is ook verantwoordelijk voor het winnen van bezit in de scrummage door het haken van de bal terug door de rekwisieten’ benen.,

bij de line-out is hij of zij verantwoordelijk voor het gooien van de bal in en moet in staat zijn om nauwkeurig te raken de line-out jumper die de bal verwacht. In open spel speelt de hoer een soortgelijke rol als de rekwisieten, het veiligstellen van bezit bij rucks en mauls, of het nemen van korte ‘crash’ passen.

4 & 5 Lock/Second Row

de tweede rij voorwaarts (ook bekend als sloten) zijn de machinekamer van de scrum en de doelmannen in de lineout, wat betekent dat ze lange, krachtige spelers moeten zijn met een uitstekende scrummaging techniek en een nauwkeurige timing.,

als ze aan elkaar binden en de rekwisieten te los in de scrum verliest hun roedel kracht, en als ze niet accuraat en dynamisch zijn met hun line-out springen, biedt het de oppositie vooruit een kans om bezit te stelen. In open spel de taken van de tweede rij zijn geëvolueerd van ondersteuning spelers bij rucks en mauls bal dragers.

6 & 7 Flanker/Wing Forward

Flankers worden vaak beschouwd als de spelers met de minste vastgestelde verantwoordelijkheden, maar als zodanig moeten uitstekende allrounders met onuitputtelijke energie zijn., Snelheid, kracht, fitness, tackle en handling vaardigheden zijn allemaal van vitaal belang.

van alle rugbyposities staan ze vaker dan niet in het midden van de actiewinnende ballen bij de ruck en maul, verzamelen ze korte passen van getackelde spelers en maken ze hun eigen grote tackles in open spel. Hoewel ze zelden de schuld kunnen krijgen van een verlies, kunnen ze zeker de sleutel tot de overwinning zijn.

de open-side flanker speelt aan de andere kant van de scrum vanaf de touchline en is vaak kleiner in omvang dan hun blinde-side partner, waardoor ze mobieler rond het veld., De blinde flanker heeft meestal een grotere, meer fysieke rol.

8 nummer acht

Ondersteuning spelen, tackelen en ball-carrying zijn de expertisegebieden van de nr. 8, waardoor zijn of haar taken vergelijkbaar zijn met die van de twee flankers. Samen vormt het trio een eenheid genaamd de achterste rij.

bind rechts aan de achterkant van de scrum, de no.8 is ook de enige speler van de forwards die de bal mag oppakken van de basis van de scrum.,

het is een zet die vaak wordt gebruikt om vitale yards te winnen wanneer een team scrummaging dicht bij de oppositie proberen lijn, en om echt effectief de No.8 moet een explosieve, dynamische runner.

9 Scrum-Half

fungeert als de link tussen de voor-en de rug, en de scrum-half is de belangrijkste rugbyposities als het gaat om het bouwen van aanvallen. Een goede scrum-helft speelt net achter de forwards en bepaalt precies wanneer de bal aan de achterkant van een scrum, ruck of maul naar de rug wordt gevoerd.,

de spelmaker heeft goed zicht, snelheid en bewustzijn, snelle handen en bliksemreacties nodig. Ze hebben de neiging om een van de kleinere spelers op het veld en dus vertrouwen op bescherming van hun eigen forwards. Een besluiteloze of slecht beschermde scrum-helft maakt gemakkelijk vlees voor een razende oppositie flanker.

10 Fly-Half

De hartslag van de kant en waarschijnlijk de meest invloedrijke speler op het veld., Bijna elke aanval zal door de fly-half gaan, die ook de verantwoordelijkheid heeft om te beslissen wanneer de bal naar de centra wordt uitgedeeld en wanneer de bal naar positie wordt geschopt

een nummer 10 moet de back line van het team orkestreren, beslissen welke gerepeteerde bewegingen in actie worden gebracht en reageren op hiaten in de verdediging. De fly-half moet ook in staat zijn om territoriale druk te verlichten door het veld in aanraking te schoppen, en is vaak de aangewezen placekicker van het team voor conversies, straffen en drop doelpogingen.,

in de verdediging, zal hij of zij de ruggen markeren om ervoor te zorgen dat elke tegenstander gedekt is, en een sterk aanvallende stand off kan oppositie aanvallen uitschakelen voordat ze beginnen.

11 & 14 Wing

aan de zijkant van de worp is de winger de finisher van een team in de aanval. Een winger is ook vaak de laatste verdedigingslinie als ze de bal niet hebben en als zodanig is pace hun belangrijkste hulpbron.,

12 & 13 centrum

het binnenste centrum – dat het dichtst bij de fly-half staat wanneer de ruggen in een rij staan – en het buitenste centrum zijn meestal sterke, dynamische lopers met een goed oog voor het blootleggen van hiaten in de verdediging van de oppositie. In de aanval hebben ze de neiging om zeer directe lijnen te lopen.

de centra nemen het op tegen hun tegenstander in een poging om ofwel de verdedigingslinie te doorbreken, ofwel voldoende verdedigers van de oppositie aan te trekken om ruimte te creëren en kansen te proberen te scoren voor hun teamgenoten., Als zodanig moeten ze sterk en krachtig zijn, en als aanval verandert in verdediging, moeten ze ook worden bereikt bij het aanpakken.

het binnenste centrum is vaak creatiever in een middenpaar en zou bijna net zo goed moeten kunnen passeren en schoppen als de fly-half. Ondertussen is het Buitencentrum meestal de snelste van de twee en de mogelijkheid om de bal snel naar de wingers af te laden is ook van vitaal belang.

15 Full-back

achter de volledige back line, de fullback is het dichtst dat rugby heeft om een veegmachine in de verdediging., Maar ze krijgen ook diepe schoppen van de oppositie, dus ze moeten comfortabel vangen hoge ballen en het lanceren van aanvallen uit het resulterende bezit.

deze hogedrukrugbyposities zijn niet voor zwakkelingen, maar degenen die tackelen, schoppen, vangen en rennen met een koel hoofd kunnen combineren, kunnen hier uitblinken.

Zoek uit welke Rugbyposities geschikt zijn voor u:
zoals Laden…


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *