groeiende Dwerglila’ s-Leer meer over veelvoorkomende Dwerglila variëteiten

0 Comments

wie houdt er niet van een mooie lila struik? De zachte lavendeltinten en de rijke bedwelmende geur zorgen allemaal voor een mooi tuinaccent. Dat gezegd hebbende, seringen hebben een ongelukkige neiging om groot en weerbarstig te worden, maar de nieuwe soorten dwergsering hebben compacte vormen terwijl ze nog steeds de meest opvallende bloemenshow in de stad geven. Regelmatige seringen kunnen 6 tot 15 voet (1,8-4,5 m.) in hoogte groeien, maar de dwerg seringen rassen zijn slechts 4 tot 5 voet (1,2-1,5 m.).,) en kan gemakkelijk passen in kleine tuinen of zelfs containers.

Wat is een Dwerglila?

Space challenged tuinders, of degenen die de voorkeur geven aan een nette uitziende plant, zullen dol zijn op de dwergl-lila variëteiten. Deze kleinere struiken bieden allemaal dezelfde kleur en geur de standaard vormen aanwezig met een meer compacte vorm. Dwerg seringen zijn vrij nieuwe ontwikkelingen met de Koreaanse dwerg een van de eerste op de markt gebracht.

Syringa zijn ouderwetse tuinklassiekers die warme lentedagen en frisse nachten oproepen. Ze zijn een van de voorboden van de zomer als de hele tuin begint te barsten in kleur., Seringen zijn nuttig als hagen, losse exemplaren en border planten. Met hun snelle groei en grote vormen, ze bieden geparfumeerde screening rond het pand. Dwerg seringen accepteren een andere uitdaging als containers, rand en Stichting planten.

Wat is een dwerglila? Dwerglila rassen worden gekweekt op onderstammen die kleinere vormen bevorderen, maar nog steeds een grote aromatische punch verpakken. Ze variëren van 1,2 tot 1,8 meter hoog met een dichter frame dan hun standaard tegenhangers.,

soorten Dwerglila

een van de bekendste van de compacte struiken is de Koreaanse Dwerglila of Meyer-lila. Deze kleine plant is een nette kleine struik van ongeveer 1,2 meter hoog en 1,5 meter breed. Het duurt scheren sierlijk en produceert 4-inch (10 cm.) lange pluimen van donkere violette bloemen.

andere soorten zijn:

  • Palibin is een Koreaanse lila die bekend staat om zijn hardheid tot aan zone 3 van het Amerikaanse Ministerie van Landbouw.
  • Josee, een compacte lila die tot 6 voet (1.,8 m.) in de hoogte, is een re-bloomer met lavendel-roze bloemen.
  • Tinkerbelle is een vroege bloeier met een kruidige geur en rijke wijnkleurige pluimen.
  • een andere plant om rekening mee te houden bij het kweken van dwergservingen is Boomerang. Het heeft een 4-bij 4-voet (1,2×1,2 m.) vorm en overvloedige bloemen met kleinere bladeren dan de meeste lila struiken.

Tips voor het kweken van Dwergservingen

lila struiken geven de voorkeur aan noordelijke klimaten en bloeien niet goed in het zuiden. Een locatie in de volle zon in goed drainerende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid zal de gezondste plant en meest opvallende bloemen produceren.,

Plant de lila in een gat zo diep als de wortelkluit, maar twee keer zo breed. Nieuwe installaties zullen gelijkmatig vochtige grond nodig hebben totdat zij tot stand komen en daarna eenmaal per week in de zomer als er minder dan een centimeter regen valt.

na de bloei is het tijd om deze seringen, die bloeien op oud hout, te snoeien. Verwijder gebroken hout en oude stokken. Snijd elk nieuwer hout terug naar een groeiknooppunt. Minimaliseer de hoeveelheid nieuw hout genomen, want het zal de bloei van het volgende seizoen te verminderen.

Dwergservingen zijn gemakkelijk te verzorgen en voegen ouderwetse elegantie toe aan het landschap.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *