Pocket Edition

0 Comments
voor de versiegeschiedenis, zie Pocket Edition versiegeschiedenis.
de stijlgids.

help alsjeblieft de Minecraft Wiki deze pagina op te schonen als je kunt.
de overlegpagina kan suggesties bevatten.,

deze pagina beschrijft een editie van het spel dat officieel is stopgezet.

deze editie is niet langer bijgewerkt of beschikbaar om te downloaden en is vervangen door Bedrock Edition.Minecraft: Pocket Edition (MCPE of PE) was de voormalige titel van Bedrock Edition van Minecraft ontwikkeld door Mojang Studios voor mobiele telefoons voor 1.2. De huidige versie van de Pocket editions is 1.16.201., Pocket Edition introduceerde de Bedrock Engine, die later werd overgezet naar niet-mobiele platforms als vier andere edities van Minecraft: Windows 10 Edition, Gear VR Edition, Apple TV Edition en Fire TV Edition. Toen deze edities de Better Together Update kregen, werd de ondertitel” Edition ” verwijderd en de officiële naam voor al deze edities is Minecraft. Om te helpen met verduidelijking, de Minecraft gemeenschap verwijst naar deze versies gezamenlijk als Bedrock Edition te wijten aan Bedrock wordt de naam van de C++ codebase waaruit ze allemaal voortvloeien.,

Pocket Edition werd in eerste instantie exclusief gelanceerd voor de Xperia Play op Google Play voor us$6,99 op 16 augustus 2011. Het werd later uitgebracht voor andere Android-apparaten op Oktober 7, 2011, en iOS op November 17, 2011. Op 13 September 2012 werd de Pocket Edition beschikbaar gesteld voor aankoop in de Amazon Appstore. Een demo/lite versie van het spel, die in wezen versie 0.2.1 zonder world save functionaliteit en had beperkte voorraad items, was beschikbaar tot 21 oktober 2013. De Windows Phone 8.1-versie werd uitgebracht in de Microsoft Store op 10 December 2014., De Windows Phone 8.1-versie (die ook liep op Windows 10 Mobile) werd stopgezet na de release van v0.16.2 op 18 November 2016, en werd later vervangen door een release Voor Windows 10 Mobile only (die gratis was voor de eigenaren van de vorige Windows Phone 8.1-versie) op 22 februari 2017 te beginnen met 1.0.3. Na de release van 1.0.0.., Pocket Edition voor Kindle Fire was niet langer beschikbaar voor Fire TV, maar de nieuwe, duurdere Fire TV-editie was gratis voor de vorige eigenaren.,

Gameplay

Het doel van het spel blijft hetzelfde als zijn java en Legacy Console editions tegenhangers, waar spelers virtuele realiteiten kunnen bouwen in een sandbox-achtige omgeving. Net als zijn tegenhangers, Pocket Edition heeft ook survival elementen aanwezig in andere versies van het spel, zoals brewing, honger, en dimensies zoals de Nether en het einde. De multiplayer-modus is platformonafhankelijk compatibel met alle touchscreen-apparaten die Pocket Edition kunnen uitvoeren.

de HUD en andere elementen zijn aangepast aan mobiele standaarden voor gameplay., Interacties worden gemaakt via touchscreen (zowel de iOS-en Android-versies van Pocket Edition hebben dezelfde gameplay). Om te voldoen aan de nadelen van touchscreen gameplay, werden verschillende functies herzien. Bijvoorbeeld, het crafting systeem maakt gebruik van het MATTIS systeem en items worden verwijderd door lang te tikken op hun pictogram op de werkbalk. Voor een betere zichtbaarheid op mobiele schermen worden blokken die gericht zijn op gemarkeerd in plaats van geschetst. In tegenstelling tot mobiele “s crafting menu, Windows 10 edition” s crafting menu is vergelijkbaar met Java en Console crafting menu., Het spel werd uitgebracht met graphics verwant aan die van Java Edition Alpha (helder groen gras blokken, oude geplaveide textuur, enz.), maar vanaf v0.8.0, graphics zijn gelijk aan de Java-editie, maar ook met inbegrip van licht tinten en schaduw beïnvloed door de positie van de zon. Verschillen met de Java Edition zijn:

 • sommige mobs verschillen van hun Java Edition tegenhangers. Zie de Mobs sectie hieronder.
 • Multiplayer zorgt voor 4 manieren van speler verbinding:
  • via LAN, waardoor 5 spelers op een enkele wereld.
  • via Pocket Realms., Pocket Realms werd gesloten in v0. 7.6 en nu opnieuw beschikbaar in Alpha v0.15.0.
  • via een door de gebruiker aangemaakte externe server.
  • via Xbox Live.

ontwikkeling

Main article: Pocket Edition version history
 • geplande functies
 • vermelde functies
 • verwijderde functies
 • Ontwikkelingsversies

Release

Op 22 mei 2009, vroeg in Minecraft ’s ontwikkeling, Notch aangegeven dat hij had”vage plannen over het porten van Minecraft voor Android in de toekomst.,”

een video van een vroeg prototype werd uitgebracht op Twitter, met het spel op de Xperia Play. De alpha-versie werd later uitgebracht, en werd niet langer exclusief voor de Xperia Play op 7 oktober 2011. De niet-exclusieve versie zou worden uitgebracht op 29 September voor Android, maar er waren verschillende ernstige bugs die moesten worden opgelost; de release werd uitgesteld tot 7 oktober.

Alfa

Logo gebruikt tot 0.7.1.,

na de eerste releases voor iOS en Android werden de updates parallel uitgebracht, waarbij dezelfde functies voor beide platforms werden toegevoegd. Tijdens de Alpha-fase werden verschillende aspecten van gameplay geïntroduceerd in Pocket Edition, waaronder: crafting, smelten, meer blokken, items, mobs en meer spelmodi om het dichter bij de Java-editie te brengen. Als de Minecraft Pocket Edition development team werkt nauw, vaak blokken uitgebracht op de Java Edition worden uitgebracht rond dezelfde tijd voor de Pocket Edition., Bepaalde functies werden ook getest op Pocket Edition voordat hun Java Edition releases, zoals beetroots en hun gerelateerde items, en ook blok modellen.

volledige Release

Op 11 November 2016 werd de 1.0.0 (Ender Update) aangekondigd. Het werd uitgebracht op 19 December 2016.

bouwt

vanaf 22 November 2013 begon Mojang testversies van volledige updates openbaar te maken voor Android-gebruikers die zich aanmelden voor het beta-programma, om belangrijke feedback te krijgen, vooral voor het rapporteren van fouten. Hierdoor konden de officiële updates aanzienlijk stabieler zijn.,

versies van 0.8.0 tot 0.12.1 vereist kiezen voor een Google + – groep om ontwikkeling builds te ontvangen. Spelers zouden dan zien ontwikkeling updates verschijnen als normale updates in de Play Store. Op 17 juli 2015 werd de Google+ groep verwijderd vanwege de hoeveelheid spam en advertenties die de groep aantrok.”Op 3 November 2015 publiceerde het pe Beta-team een speciale blog die vervolgens werd gebruikt voor gebruikers om te kiezen voor het 0.13.0 beta-programma en om changelogs weer te geven voor deze ontwikkeling builds.

succes

In December 2013 had Pocket Edition er 16 Verkocht.,5 miljoen exemplaren, terwijl in dezelfde tijd, Java Edition had verkocht 13 miljoen. Deze berekeningen kwamen uit na de 0.8.0 update.op 2 December 2016 maakte Marsh Davies bekend dat Pocket Edition meer dan 40 miljoen exemplaren had verkocht (Java Edition had destijds meer dan 24 miljoen exemplaren verkocht).

Het is ook meestal in de top 10 en regelmatig #1 in de App Store”s en Google Play”s betaalde Apps sectie in de top Charts.,

Controls

Main article: Controls § Pocket Edition

Pocket devices (iOS, Android& Overige)

de iOS -, Android-en andere versies hebben een D-pad in de linkerbenedenhoek van het scherm, die de beweging controleert. Bij het vooruitgaan verschijnen twee schietknoppen. De jump-knop bevindt zich in de rechterbenedenhoek en de sneak bevindt zich in het midden van de D-pad. Sluipen kan worden bereikt door dubbel te tikken op deze knop., De locatie van de jump-knop en de sneak-knop kunnen worden verwisseld, in de sectie besturingselementen van het menu opties. Merk op dat bij het verplaatsen naar een aangrenzend blok dat een niveau hoger is dan de speler, de speler automatisch springt het blok. Dit kan ook worden uitgeschakeld in de sectie besturingselementen van het menu opties. Men kan blokken plaatsen door op het scherm op een gewenste locatie te tikken. Het vernietigen van blokken is vergelijkbaar met de Java Edition ‘ S manier, maar in plaats van te klikken op de muis, de speler tikt en houdt., Split besturingselementen kunnen ook worden gebruikt, waarmee de speler te plaatsen en te breken blokken vergelijkbaar met Java Edition, waar een kruisdraad verschijnt en kan de speler blokken te plaatsen met behulp van dat. Om naar de cameraweergave te gaan, kan de speler naar Instellingen > Video. Er moet een dropdown knop Weergeven van de speler ‘ s huidige weergave, en tikken op het opent een dropdown menu waarmee de speler om verschillende camera-weergaven te kiezen. Als u het inventarisscherm wilt openen, tikt u op de knop met drie stippen rechts van de hot bar., De speler kan een item in de hot bar aanraken en vasthouden om het te gooien, en als de hot bar een stapel items bevat, gooit het de hele stack. De speler kan het niet verdelen, tenzij het interfacing met een container (kist, oven).

Xperia Play

bestuurd met slide out PlayStation-toetsenbord.,

 • – open inventory
 • – Scroll naar rechts in hotbar
 • – Jump (Also select button) (druk twee keer op om de Vliegmodus in de creatieve modus te schakelen)
 • – opening Craft screen.
 • D-Pad: Verplaats
 • Touchpad links: Sneak
 • Touchpad rechts: Look / Turn
 • selecteer: Open knutselmenu (alleen overlevingsmodus)
 • L1: breek blokken
 • R1: plaats blokken
 • Menu: Pauzeer
 1. om te vliegen: druk snel twee keer achter elkaar op jump., Om op te stijgen, houdt u de knop omhoog aan de andere kant van het scherm en drukt u op het richtingspad. Om af te dalen, houd springen en druk naar beneden. (Alleen creatief)

tabletfuncties

alle apparaten hebben een optie om Split Touch-bedieningselementen in te schakelen, wat wellicht geschikter is voor grotere schermen. Er is een dradenkruis en het slepen van een vinger over het scherm laat de speler de camera draaien.,

anders dan het verschil in schermgrootte dat een willekeurig aantal slots in de hotbar toelaat, is de tablet-versie van het spel hetzelfde als andere versies, vandaar de mogelijkheid om multiplayer cross-platform te spelen met andere apparaten.

Windows 10 Edition

Windows 10 Edition heeft 3 besturingsopties:

 • toetsenbord: soortgelijke besturingselementen als Java Edition.
 • Touch Screen: gebruikt met Windows 10 PC ‘ s touchscreen. De besturingselementen zijn precies zoals die in Pocket Edition.,
 • Controller: gebruikt met compatibele controllers, met een vergelijkbare knopindeling als de besturingselementen van Console Edition. Deze controles kunnen worden aangepast.

systeemvereisten

Sommige apparaten onder deze specificaties werken prima, met of zonder aangepaste ROM-images, kernels en overklokken van de CPU. De CPU “MSM7227” wordt echter niet ondersteund vanwege het ontbreken van de floating-point unit. De processor “Tegra 2” wordt ook niet ondersteund omdat de processor geen ondersteuning heeft voor Neon.,

Trivia

 • Minecraft: Pi Edition is afgeleid van een vroege Pocket Edition-ontwikkelingsversie.
 • in de demo video, voordat het spel werd uitgebracht, was vloeiende verlichting beschikbaar. Het werd verwijderd als gevolg van bugs wordt geproduceerd op een breed scala van apparaten. Vanaf 0.7.0 staat het standaard aan en sinds 0.8.0 kan het niet worden uitgeschakeld.
 • het terrein.png-bestand gevonden in bestandssysteem van de App is bijna identiek aan dat in de Java-editie, met texturen voor items Niet geïmplementeerd in de Pocket Edition (bijvoorbeeld, bloemen). Echter, in 0.8.,0, dit bestand werd vervangen door terrain-atlas.tga, een nettere versie van het vorige bestand
 • De barrier wall in oude werelden is ook gesneden door de hoogte limiet waardoor spelers om te gaan over het.
 • Het gemiddelde blokbereik voor plaatsen / vernietigen is 4-6 op de Java-editie en 6-9 op iOS/Android.
 • Dit is de enige editie waar de wither werd toegevoegd voor de ender dragon.Minecraft China
  Main article: Minecraft China

  kort voor de release van 1.2 gaf Netease een licentie voor Minecraft op het vasteland van China., De originele versie is niet meer beschikbaar in de Chinese app store. Een aparte editie op basis van Pocket Edition is in plaats daarvan gratis beschikbaar, met een marktplaats waar spelers kaarten, skins, mods en resource packs met smaragden kunnen kopen (en in game valuta die kan worden gekocht met echt geld of door in te loggen elke dag).

  kort na de release van Minecraft China werd een update uitgebracht op iOS-apparaten voor de originele versie getiteld 1.1.7. Deze update schakelt de winkel uit.,

  Gallery

  • Notch and the Sony Ericsson Xperia Play

  In the Game

  • A Pocket Edition screenshot.,

  • A multiplayer server.

  • Another multiplayer server.,

  • A screenshot including zombies and the Pocket Edition health bar

  • Another Pocket Edition screenshot.,

  • A Pocket Edition sunset.

  Logos and Covers

  Logos

  • Minecraft Google Play image as seen in the 2014 Google Play Logo Commercial.,

  • The Minecraft PE logo seen in the iOS 7 video.

  • An image from Minecraft”s website.,

  Covers

  • Cover for mobile devices.

  • Cover for tablets.,

  • Cover for iOS.

  Menu screens

  World Selection

  Options

  • The options screen in the Android version before v0.7.0 Alpha.,

  • The options screen in the iOS version before v0.7.0 Alpha.

  • Options screen from v0.7.0 to v0.7.5.,

  • Options screen before v0.12.1 (Omitted the sound button and added the Skin button).

  • The options screen from 1.0.4 to 1.1.5.,

  • The current options screen.

  Inventory

  • Pocket Edition Creative Inventory on v0.2.1 (Lite).,

  • Pocket Edition Creative Inventory from Alpha 0.8.0 to 0.13.2.

  • Pocket Edition Creative inventory from v0.14.0 to 1.1.5.,

  • Bedrock Edition Creative Inventory Pocket UI on present.

  • Windows 10 Edition Creative inventory from 1.0.0 to 1.1.5.,

  • Bedrock Edition Creative inventory Classic UI on present.

  • Hotbar in Pocket Edition.,agazine

  • Dark Horse Comics series
  • Minecraft: Bouwers & Biomen
  Evenementen

  MINECON

  • 2010
  • 2011
  • 2012
  • 2013
  • 2015
  • 2016

  MINECON Aarde

  • 2017
  • 2018

  MINECON Live

  • 2019

  Minecraft Live

  • 2020

  Minecraft Festival

  • 2022

  de Officiële merchandise

  • De Officiële Minecraft Winkel (J!,NX pagina)
  • LEGO Minecraft
  • Mattel goederen
  • AdventureChest
  • Minecraft Boeken
  Overige
  • paaseieren
  • Einde Gedicht
  • Herobrine
  • Officiële pagina ‘ s
  • Versie formaten


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *