Hoe fix SMS niet verzenden in Android

0 Comments

Er zijn tal van redenen waarom SMS-teksten in Android niet kunnen verzenden (of worden ontvangen, maar dit artikel zal zich richten op het niet verzenden). Als u geen SMS-berichten kunt ontvangen, kunt u de telefoon bekijken die geen sms-berichten ontvangt.

Als u echter prima teksten kunt ontvangen, maar uw teksten altijd niet verzenden, ligt het probleem hoogstwaarschijnlijk bij uw SMSC-nummer. Dit is geen hardware of software probleem; factory resetten van uw telefoon zal niets bereiken. Dit komt omdat het SMSC-nummer eigenlijk naar uw SIM-kaart is geschreven, niet op uw apparaat.,

in dit artikel laten we verschillende methoden zien voor de vaststelling van het SMSC-nummer op uw Android-apparaat.

SMSC niet correct ingesteld

een vaak over het hoofd gezien probleem is een verkeerd ingesteld SMSC-nummer. De SMSC is verantwoordelijk voor het verzenden van SMS-berichten vanaf uw apparaat. Wanneer u een SMS-bericht verstuurt, wordt het doorgestuurd naar de SMSC, die het vervolgens naar de bestemming stuurt. Uw SIM-provider is verantwoordelijk voor het onderhoud van het SMSC-netwerk.,

Als u een verkeerd ingestelde SMSC hebt, ontvangt u nog steeds sms-berichten omdat de SMSC van de andere persoon de berichten rechtstreeks naar uw SIM-nummer doorstuurt. Maar je sms ‘jes worden niet verstuurd omdat je sms’ jes niet de SMSC van je provider bereiken. Zie deze vereenvoudigde grafiek:

hoe SMSC werkt.

Er zijn tal van manieren waarop uw SMSC per ongeluk onjuist geconfigureerd of regelrecht verwijderd kan zijn., In deze mijn persoonlijke ervaring, mijn SMSC werd gewist toen ik een root app die zogenaamd zou inschakelen VoLTE gedownload. Les geleerd-apps die “tweak” uw telefooninstellingen zijn waarschijnlijk een slecht idee als je niet precies weet wat ze doen.

oplossing 1: SMSC instellen via het geheime telefoonmenu

Deze methode werkt voor de meeste-het is de meest aanbevolen methode door alle experts. Persoonlijk werkte het niet voor mij. Wanneer het SMSC-nummer van mijn provider wordt toegevoegd aan het juiste veld, geeft het menu een “failed” – fout. Dit was of ik de SMSC converteerde naar PDU., Dus als deze methode ook mislukt voor u, probeer de volgende.

 1. open uw telefoonkiezer.
 2. voer het nummer in *#*#4636#*#*
 3. Er wordt een menu gestart. Kies “Telefoon Informatie”.
 4. Scroll naar beneden naar SMSC, en tik op ‘Vernieuwen’. Dit zou automatisch moeten proberen om je SMSC nummer correct in te stellen.
 5. als het mislukt (‘Refresh error’), kunt u proberen het handmatig in te stellen.
  SMSC verversingsfout.
 6. voer in het veld voor SMSC het SMSC-nummer van uw provider in.,
 7. nadat u het SMSC-nummer hebt ingevoerd, tikt u op’Bijwerken’.

Als u de SMSC van uw provider niet kent, kunt u proberen een lijst met globale SMSC-nummers te raadplegen voor de meest populaire carry ‘ s per land. Deze lijsten kunnen echter verouderd zijn – het kan het beste zijn om contact op te nemen met uw provider om het juiste SMSC-nummer te krijgen.

Als u ‘Update error’ ontvangt bij het handmatig toevoegen van de SMSC, raden veel gebruikers aan het SMSC-nummer om te zetten naar PDU-formaat. Dit werkte niet voor mij persoonlijk, maar ik ben een lijst van de stappen voor het geval het werkt voor u.,

 1. ga naar deze website – Online PDU-Encoder en Decoder.
 2. Scroll naar beneden naar de onderkant van de pagina, waar het een veld heeft voor SMSC om te converteren.
  SMSC naar PDU conversie.
 3. Wis de tekst in de velden voor” Receiver “en het berichtvenster boven de” Convert ” knop.
 4. Voer uw SMSC-nummer in in het SMSC-veld en klik op Converteren.,
 5. het rechtervenster zal een reeks letters en cijfers produceren. U hebt de eerste 16 cijfers op de 2e regel nodig (gemarkeerd in onze screenshot).
 6. voer dit PDU-nummer in het SMSC-veld in en probeer opnieuw op “Update” te drukken. Als het nog steeds mislukt, probeer dan een + teken toe te voegen aan het begin van het PDU nummer. Als het nog steeds mislukt, probeer de volgende methode.

oplossing 2: SMSC instellen in standaard Messaging App

velen van ons willen alternatieve sms-apps downloaden dan de standaard app die bij onze apparaten wordt geleverd., Apps zoals Textra, Chomp, EvolveSMS, en zelfs de SMS-functie in Facebook Messenger lijken liefhebbers alternatieven voor de voorraad app.

als u een root-gebruiker bent die graag uw telefoon debloat, heeft u waarschijnlijk ook de standaard SMS-app uitgeschakeld. Het grappige is, de standaard SMS-app heeft meestal een optie voor het instellen van de SMSC-nummer, terwijl de meeste third-party SMS-apps niet. Dit is typisch omdat de standaard SMS app is een / systeem app met rechten om de SMSC te wijzigen, terwijl de apps van derden zijn niet.

als een van deze dingen klinkt als uw scenario, probeer dan dit.,

SMSC instellen in standaard SMS-app.
 1. ga naar Instellingen > Apps, zoek uw voorraad SMS-app (degene die vooraf op uw telefoon werd geïnstalleerd).
 2. tik erop en zorg ervoor dat het niet is uitgeschakeld. Als dat zo is, schakel het dan in.
 3. start nu de SMS-app en zoek naar de SMSC-instelling. In mijn apparaat bevond het zich in de instellingen van de app > SMS instellingen > SMS service center.,
 4. Voer uw SMSC in, sla het op en probeer een sms-bericht te versturen.

als het wordt verzonden, is het probleem opgelost! U kunt nu terugschakelen naar welke SMS-app u wilt, maar schakel de standaard SMS-app niet uit. De apps van derden kunnen eigenlijk vertrouwen op de standaard SMS-app configuratie.

Oplossing 3: het resetten van de SMSC in een andere telefoon

als er tot nu toe niets voor u heeft gewerkt, melden sommige mensen dat ze in staat zijn om het probleem op te lossen door de SMSC in een andere telefoon in te stellen en vervolgens de SIM-kaart terug te plaatsen in de telefoon met problemen.,

 1. trek de SIM-kaart uit uw apparaat en plak deze op een andere telefoon. Zelfs een oude Nokia zou hiervoor moeten werken.
 2. Zoek de SMS / SMSC-instellingen op de andere telefoon en stel deze correct in. Het is belangrijk om te onthouden dat SMSC-instellingen niet daadwerkelijk worden opgeslagen op een telefoon, ze worden opgeslagen op de SIM-kaart zelf. Dus de juiste SMSC configuratie zal worden overgedragen wanneer u het terug te schakelen naar uw gewone telefoon.,

een internetgebruiker meldde dat deze methode niet werkte totdat ze een extra stap deden:

“Ik zet mijn sim-kaart in de oude Nokia 6120 C, dan verander ik deze keer de SMS-configuratie. Ik hernoemde de titel die daar werd gebruikt. Ik verander van “Pusat Pesan SMS” naar Message Centre. Deze keer is het gelukt.”.

Tags

android beveiliging


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *