Hoe de rozenkrans te bidden-Rozenkranscentrum

0 Comments

Het doel van de Rozenkrans is om bepaalde belangrijke gebeurtenissen in de geschiedenis van onze redding in herinnering te houden. Er zijn twintig mysteries weerspiegeld in de Rozenkrans, en deze zijn verdeeld in de vijf vreugdevolle Mysteries (zei op maandag en zaterdag), de vijf Lichtgevende Mysteries (zei op donderdag), de vijf treurige Mysteries (zei op dinsdag en vrijdag), en de vijf glorieuze Mysteries (zei op woensdag en zondag)., Als uitzondering, de vreugdevolle Mysteries kunnen worden gezegd op zondag tijdens Advent en Kerstmis, terwijl de treurige Mysteries kunnen worden gezegd op de zondag van de Vasten.de vraag wordt soms gesteld, waarom, van alle incidenten in het leven van onze Heer, de Rozenkrans beschouwt alleen deze bijzondere twintig. De mysteries van de Rozenkrans zijn gebaseerd op de incidenten in het leven van onze Heer en zijn moeder die worden gevierd in de liturgie. Er is een parallel tussen de belangrijkste feesten ter ere van onze Heer en zijn moeder in het liturgische jaar, en de twintig mysteries van de Rozenkrans., Daarom, iemand die reciteert de twintig mysteries van de Rozenkrans in een dag reflecteert op de hele liturgische cyclus die de kerk herdenkt in de loop van elk jaar. Dat is de reden waarom sommige van de pausen hebben verwezen naar de rozenkrans als een compendium van het Evangelie. Men kan de mysteries van de Rozenkrans niet veranderen zonder de aflaten die de kerk verleent voor het reciteren van de rozenkrans te verliezen.

alle gebeden van de Rozenkrans zijn beschikbaar (in meerdere talen).,zijn:

 1. het Maken van het kruisteken en zeg de “apostolische Geloofsbelijdenis”
 2. Zeggen: het “Onze Vader”
 3. Zeggen drie “wees Gegroet maria ‘s” voor het Geloof, de Hoop, en Liefde
 4. Zeggen dat de “Heerlijkheid”
 5. Kondigen de Eerste Mystery en dan zeggen dat het “Onze Vader”
 6. Zeggen tien “wees Gegroet maria ‘s” tijdens een meditatie over het Mysterie
 7. Zeggen dat de “Heerlijkheid” (Optioneel: Zeg de “O Mijn Jezus’ gebed gevraagd door Maria in Fatima)
 8. Kondigen de Volgende Mysterie; dan zegt u het “Onze Vader” en herhaal deze stappen (6 tot en met 8) als je door de overblijvende Geheimen.,de heilige Johannes Paulus II stelde het bidden van de Rozenkrans voor als volgt: de vreugdevolle mysteries maandag en zaterdag, de lichtgevende op donderdag, de droevige op dinsdag en vrijdag, en de glorieuze op woensdag en zondag (met deze uitzondering; Adventszondagen en Kerstmis – de vreugdevolle; zondagen van de vastentijd – de droevige). Hier is een grafiek:

  Monday JOYFULTuesday SORROWFULWednesday GLORIOUSThursday LUMINOUSFriday SORROWFULSaturday JOYFULSundays of Advent and Christmas JOYFULSundays of Lent SORROWFULOther Sundays GLORIOUS

  We bieden verschillende manieren van het bidden van de Rozenkrans, hier vermeld.,

  bidden van de Rozenkrans
  zonder afleiding
  Joyful Mysteries
  Luminous Mysteries
  Sorrowful Mysteries
  Glorious Mysteries
  Scripturally Based Rosary
  Joyful Mysteries
  Luminous Mysteries
  Glorious Mysteries
  in gebrandschilderd glas is er ook een manier om de rozenkrans te bidden volgens de orde van predikers., Het is identiek aan de normale Rooms-Katholieke manier, behalve dat de inleidende gebeden zijn gebaseerd op de openingsgebeden uit de Liturgie van de uren.Maak het teken van het kruis V: Wees gegroet Maria vol van genade De Heer is met u.Gezegend zijt gij onder de vrouwen en gezegend is de vrucht van uw schoot, Jezus.o Heer, open mijn lippen.en mijn mond zal uw lof verkondigen.O God, kom me te hulp.O Heer, haast u om mij te helpen.
 9. zeg de “Glorie zij”. Halleluja.,kondig het eerste mysterie aan en zeg dan het”Onze Vader “
 10. zeg tien” Weesgegroetjes “terwijl je mediteert op het mysterie
 11. zeg het” Glorie zij “en het” O mijn Jezus “gebed gevraagd door Maria in Fatima
 12. kondig het tweede mysterie aan; zeg dan het” Onze Vader ” en herhaal de stappen zes, zeven en acht terwijl je door de resterende Mysteries gaat.
 13. zeg de ” Hail Holy Queen “en vers
 14. zeg Het”Final Prayer”
 15. V. Moge de Goddelijke Hulp altijd bij ons blijven. R. en mogen de zielen van de overledenen, door de genade van God, in vrede rusten. Amen.,
 16. teken het kruisteken


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *