hoe rupsen te voorkomen: rupsen in de tuin controleren

0 Comments

rupsen verschijnen vaak in onze tuinen rond de late zomer en vroege herfst. Ze kunnen bepaalde bladeren en groenten verwoesten, maar ze blijven vaak bij één soort plant en ze hebben ook veel natuurlijke roofdieren. Ja, ze eten gaten in je bladeren, maar neem alleen extreme maatregelen als je het gevoel hebt dat ze te destructief zijn of dat er te veel zijn.,

over rupsen in de tuin

rupsen kunnen een raadsel vormen voor tuinders. Onderzoeken hoe je van rupsen af kunt komen is een interessante studie. We willen voorkomen dat rupsen onze groenten verpesten en op onze perfecte bladeren knabbelen en het is niet altijd gemakkelijk om ze te zien, dus het beheersen van rupsen kan een uitdaging zijn.

rupsen zijn gewoon larven die wachten om te veranderen in motten en vlinders. Ze zijn vaak zeer hongerige gasten in de tuin, maar niet welkom.

Er zijn duizenden rupsen die in verschillende regio ‘ s gedijen., We gaan de rupsen verkennen die het vaakst in de tuin te vinden zijn. Als u een rups in uw tuin ziet die niet in dit artikel wordt genoemd, raden wij u aan contact op te nemen met uw lokale extensiedienst voor informatie en advies.

Hier zijn enkele rupsen die u kunt tegenkomen tijdens een voedselfeest in uw tuin:

  • Koolloopers: deze rupsen zijn lichtgroen met strepen op hun rug. Ze eten graag tuingroen zoals snijbiet, boerenkool en sla., Je ziet hun kleine witte ronde eitjes vastzitten aan de onderzijde van de onderste bladeren van je groenteplanten. Kool loopers kunnen krijgen zo lang als een inch en een half (4 cm.). Ze veranderen in motten met vleugels met zilveren vlekken.
  • hoornwormen: het favoriete voedsel van de hoornworm is uw tomatenplant, maar u kunt ze ook zien op aardappel -, aubergine-en peperplanten. Ze zijn groot, groen, en sport een “hoorn” aan het einde van hun lichaam. Echter, ze zijn groot genoeg om te zien en gemakkelijk te plukken van uw planten. Ze kunnen een groenteplant in vrij korte volgorde verwoesten.,
  • Cutworms: deze meedogenloze wezens eten je nieuwe baby zaailingen tot aan hun basis. Ze komen in verschillende kleuren, afhankelijk van uw regio, en ze verbergen zich gedurende de dag. Sommige variëteiten smullen ook van bomen. Hun naam is te wijten aan hun gewoonte van krullen rond de stengel van een plant en het afsnijden net boven het oppervlak van de bodem. Malse zaailingen zijn het meest in gevaar. Volwassen motten van snijwormen zijn onschadelijk.
  • Armyworms: gerelateerd aan de snijworm, zou het jammer zijn om deze jongens buiten de discussie te laten., Armwormen zijn ofwel groen of donker gekleurd met een gele streep. Ze houden van grassen.
  • Maïsoorworm: deze lelijke wezens variëren in kleur van bruin tot roze of zwart, met donkere strepen op hun rug en een gele kop. Maïs oorwormen kunnen groeien tot 2 inch (5 cm.). Ze zullen zich voeden met de zijde en bladeren van je maïsgewas terwijl ze groeien en, als je ze niet ontdekt en beheert, kunnen hun larven uiteindelijk in de toppen van de maïskolven boren. Hun eitjes zijn klein, plat en geel of bruin.,

controlerende rupsen in de tuin

rupsen hebben nogal wat natuurlijke predatoren zoals parasitaire vliegen en wespen die ze vaak voorkomen van overbevolken. Vogels, sluipwantsen, gaasvliegen, predaceous loopkevers en spinnen genieten ook van het eten van rupsen. Er zijn verschillende dingen die we ook kunnen doen om rupsen buiten te houden. Hier zijn enkele methoden:

  • Pluk de rupsen van uw planten en gooi ze in een emmer zeepwater. Wees waakzaam met je planten en zoek naar eieren, evenals rupsen., Sommige eieren kunnen worden verwijderd met een spoeling van water, anderen kunnen reageren op een behandeling zoals neem olie of zelfgemaakte insecticide.
  • plaats karton of tinfolie aan de basis van uw planten om rupsen af te weren. Dit kan een effectief afschrikmiddel zijn voor sommige variëteiten. Houd de grond rond uw planten vrij van puin waar eieren kunnen verbergen.parasitaire wespen steken geen mensen en jagen graag op rupsen, waarbij ze het lichaam van de rups als nest voor hun eieren gebruiken., Je kunt bewijs zien van parasitaire wespen in groepjes eieren die bijna precies op witte rijst lijken. Als je kunt, laat ze met rust.
  • gebruik een microbieel insecticide dat niet schadelijk is voor bijen, nuttige insecten of wilde dieren. Het heet bacillus thuringiensis of BTK. Het doodt alleen rupsen als ze bladeren eten die behandeld zijn. Als u rupsen verwacht of er tekenen van ziet, Behandel uw planten dan van tevoren. Andere organische insecticiden voor caterpillar control zijn die welke de werkzame stof Bt, spinosad, pyrethrin, neem-olie of azadirachtin bevatten.,probeer altijd insecticiden te vermijden die nuttige insecten en bestuivers zoals bijen en vlinders kunnen doden. We hebben ze nodig voor een gezonde planeet.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *