Hoeveel kost een Siamese kat waard – prijsgids en kosten

0 Comments

Siamese katten hebben sinds de jaren 1880 de aandacht in de westerse wereld getrokken. hoewel deze katachtigen verschillen in hun vormen en kleuren, zijn ze consistent slim, vriendelijk en aanpasbaar, en niet te vergeten prachtig! Geen wonder dat ze zo gewild zijn. Maar omdat ze zo geliefd zijn, hebben ze een prijs. Dus hoeveel is een Siamese kat waard?

De kosten van een Siamese kat liggen tussen de $ 250 – $2500., Naar de kosten varieert beduidend afhankelijk naar de Siamees cats kleur, fokken, en leeftijd, vraag zo goed als waar u krijgen naar de kattenkop. Adopteren te Siamees kattenkop van te shelter kan zeer verminderen naar de kosten. Extra kosten worden gemaakt nadat u de kat heeft ontvangen. Dit omvat het voeden van het een eiwitrijk dieet en wordt voorbereid op gezondheidsproblemen die zich kunnen voordoen met het ras.

wanneer u een Siamees kat krijgt, krijgt u een ras met een legendarische stamboom en speciale vereisten voor onderhoud., U ‘ re ook krijgen een van de meest populaire kattenrassen ter wereld, en een van de beste voor vriendelijke temperament. In dit artikel duiken we in wat je kunt verwachten te besteden als je een van deze blauwogige schoonheden wilt bezitten.

Siamese kat prijsstelling: een overzicht

Eén ding dat de kosten kan bepalen van de Siamees die u kiest is de kleur en hoe vaak het is. De kleur verwijst naar” punten ” op de Siamees, die zijn gezicht, oren, voeten, en staart., De Cat Fancier ‘ s Association, die de richtlijnen voor het tonen en fokken van katten in de Verenigde Staten stelt, erkent slechts vier kleuren voor rasechte Siamese katten:

● Seal Point: het lichaam is crème of fawn. Punten zijn donkerbruin. De ogen zijn blauw.

● Chocoladepunt: het lichaam is ivoor. Punten zijn melkchocolade kleur. De ogen zijn helder blauw.

● blauwe punt: het lichaam is koel wit. Punten zijn grijsblauw. De ogen zijn blauw.

● Lila punt: het lichaam is glaciaal Wit. Punten hebben een grijs tot roze toon. De ogen zijn blauw.,

zoals u kunt zien in de volgende tabel, hebben Siamese katten een breed scala aan prijzen. De kleur en leeftijd van de kat, de fokker, de locatie waar je het dier krijgt, en andere factoren spelen in wat je kunt verwachten te betalen.

u betaalt ook meer als de kat showkwaliteit is, of eerder heeft deelgenomen aan kattenshows. Te show-kwaliteit kattenkop heeft alle van naar de kenmerken uiteengezet door naar de Kattenkop knutselaar ‘ Vereniging, welk omvatten te bepaald type van hoofd vorm, staart kleuring, en vacht textuur, onder vele andere details. De volledige lijst van vereiste show cat kenmerken kan hier worden bekeken.,

geschatte prijzen voor rasechte Siamese katten

Kleur variaties

terwijl de bovenstaande kleuren zijn de geaccepteerde kleuren door de kattenliefhebber Vereniging, er zijn vele andere variaties van Siamese katten die u kunt vinden als u ‘ re kijken naar fokkers. Deze kunnen tortie punten, rode punten, lynx punten, en tal van andere combinaties van het fokken van een Siamees met een meer algemeen ras.

de prijs voor deze varieert sterk, maar kan iets minder zijn dan een raszuiver., Fokkers moeten u kunnen voorzien van up-to-date informatie over de katten die ze beschikbaar hebben en of ze raszuivere katten of mixen zijn.

Waarom zijn Siamese katten zo duur

Siamese katten kunnen om vele redenen een flink prijskaartje dragen, maar ze komen allemaal neer op het feit dat deze katten zeer uniek zijn en de vraag naar hen hoog is.

een Siamese kat is waarschijnlijk afkomstig van een fokker, wat betekent dat hij, zoals bij elk dier, meer moet betalen vanwege fok-en zorgkosten., Als u naar uw fokker moet reizen, zult u naast de kosten van het dier ook de kosten van gas of vliegtickets dragen.

voor veel mensen zijn allergieën van katten een groot probleem. Naar de Siamees kattenkop zit typisch hypoallergeen en loodsen minder dan ander kattenkop ras. Voor een persoon met allergieën, het krijgen van een Siamees betekent minder tijd stofzuigen haar van de vloer en bank, en de uitgaven minder op allergie medicijnen!

schoonheid speelt hier ook een rol! De unieke markeringen en felblauwe, amandelvormige ogen van de Siamees maken het een huisdier waar mensen graag foto ‘ s van nemen en pronken met vrienden.,

ten slotte is de Siamese kattenpersoonlijkheid consequent leuk, vriendelijk en speels. Siamese katten zijn niet bekend voor zijn verlegen, en zij typisch aanpassen aan hun omgeving en gezinnen zeer snel. Deze trouwe kat houdt van vermaken, springen, spelen, knuffelen en praten. Dit maakt ze een ideale metgezel en een geweldige kat voor gezinnen. Vele andere kattenkop ras zitten bekend voor zulks, maar het zit virtueel te waarborg ter naar de Siamees.

deze ideale kenmerken van de Siamese kat zijn de belangrijkste redenen waarom ze meer kosten dan andere rassen. Voor sommigen zijn ze een perfect huisdier!,

zijn Siamese katten zeldzaam

Siamese katten lijken vaak voor te komen, maar in vergelijking met andere kattenrassen zijn ze vrij zeldzaam. Huiskatten stenografisch zijn goed voor 90 tot 95% van de katten in de Verenigde Staten. Daarom, de Siamees en alle andere rassen passen in die resterende 5 tot 10%. Dit is een deel van de reden waarom de Siamezen zijn zo begeerd en kosten zo veel. Ze zijn moeilijk te vinden, vooral als raszuivere dieren, en ze zijn echt uitzonderlijk, niet alleen in hun zeldzaamheid, maar in hun uiterlijk en persoonlijkheden.

welke extra kosten kan Ik verwachten met een Siamese kat?,

zoals bij alle katten, kunt u verwachten te betalen voor benodigdheden voor de kat, inclusief strooibakken, speelgoed, bedden, traktaties, borstels, halsbanden en sprays. Er zullen ook standaard vaccinaties nodig zijn gedurende het hele leven van de kat. Maar met Siamees cats, er zitten sommige bijzondere kosten specifiek voor naar de RAS welk u ‘ ll behoefte voor overwegen wanneer brengend een thuis.

dieet

vanwege hun fok zijn Siamese katten meestal kleiner en slanker dan veel katten, met een gemiddeld aanbevolen gewicht van ongeveer 8 tot 9 Pond, in tegenstelling tot 10 tot 15 pond voor de meeste andere rassen., Siamese katten zijn ook extreem actief. Vanwege hun unieke bouw en liefde voor lichaamsbeweging hebben Siamese katten minstens 35% eiwit nodig in hun voeding. Eiwit is aan te raden voor alle katten maar vooral noodzakelijk voor het Siamese ras.

Het is essentieel om het etiket te controleren voordat u voedsel voor uw Siamees koopt. Goedkopere Kattenvoer zal een heleboel maïsmeel, gluten, en bijproducten die gewichtstoename kan veroorzaken en zijn niet gezond voor elke kat, veel minder de delicate en actieve Siamees. Deze katachtigen hebben magere benen en lange lichamen., Hun benen en heupen zijn niet gebouwd om het overgewicht te behandelen, en overgewicht kan gezondheidsproblemen veroorzaken. Uiteindelijk, naar de Kattenvoer u kopen, hetzij nat of droog, mei kosten een beetje meer als het zal nodig hebben om te garanderen de juiste niveau van eiwit voor houden uw Siamees op de vlucht!

gezondheidszorg

Het is belangrijk te erkennen dat Siamese katten een unieke reeks medische problemen kunnen ontwikkelen die dure behandelingen kunnen rechtvaardigen. Siamees cats schijnen voor zitten meer gevoelig voor astma dan meest kattenkop ras., Ze lijken ook een aanleg te hebben voor progressieve retinale atrofie als gevolg van scheel te zijn geweest toen ze oorspronkelijk werden gefokt. Hoewel deze eigenschap is voornamelijk gefokt uit, oogproblemen kunnen nog steeds een probleem.

Siamese katten zijn ook vatbaar voor PICA, een ongebruikelijke ziekte waardoor ze kunnen likken en kauwen op verschillende soorten materiaal zoals kleding, spreien en tapijten. Bij het kauwen kan de kat per ongeluk het materiaal innemen. Dit kan leiden tot een ophoping in de maag van het dier, en dure chirurgie is nodig om de items te verwijderen., Anti-depressivum of anti-angst medicijnen kunnen worden gebruikt om dit gedrag te controleren.

vanwege hun slanke lichaamsbouw en hoge activiteit kunnen Siamese katten ook gevoelig zijn voor pijnlijke spier-en gewrichtsaandoeningen zoals heupdysplasie, hyperesthesie en artritis. Deze voorwaarden, hoewel behandelbaar, kunnen kostbaar zijn.

al deze ziekten zijn mogelijk bij een Siamese kat en typische gezondheidsproblemen bij katten zoals urineweginfecties en tandvleesaandoeningen.

Het is belangrijk om uw Siamees zo vaak mogelijk naar de dierenarts te brengen., Met om het even welke kat, maar vooral met raszuivere dieren zoals Siamees, het is ook aan te raden voor het verwerven van huisdier verzekering voor helpen bekostigen sommige kosten die kunnen waarschijnlijk komen. Get huisdier verzekering vroeg, als de prijs zal toenemen hoe ouder het dier krijgt. De verzekering is meestal beschikbaar voor een lage maandelijkse vergoeding.

Waar Kan ik een Siamese kat kopen?

Er zijn verschillende fokkers in de Verenigde Staten, maar ze zijn een beetje verspreid. Als je op zoek bent naar een raszuivere, is er een kans dat je een roadtrip moet maken om je nieuwe harige vriend op te halen., Voor lokaliseren te fokker van siamees kittens, zoeken naar de Kattenkop knutselaar ‘ Vereniging fokker lokaliseren hulpmiddel hier.

De Vereniging van kattenliefhebbers heeft de lijst van fokkers goedgekeurd op basis van normen van ethiek en gezondheid. Toch is het essentieel om uw fokker zorgvuldig te onderzoeken. Gerenommeerde fokkers hebben uitstekende online reviews, hebben goed gesocialiseerd hun katten, hebben papieren om te bewijzen naar de kittens ontvangen aangewezen shots en onderzoeken, en hebben opgevoed naar de kittens in open gebieden eerder dan in kooien. Als je een slecht gevoel hebt over een fokker, negeer dan je gevoel niet!,

Waar Kan ik een Siamese kat adopteren?

misschien bent u in plaats van naar een fokker te gaan, geïnteresseerd in het vinden van een ontheemde Siamees die een thuis nodig heeft. Wijl u zitten waarschijnlijk voor zien meestal stenografisch op schuilplaatsen, het is mogelijk voor vinden een met Siamees cats beschikbaar. Schuilplaatsen krijgen toevloed van katten in het vroege voorjaar en de late zomer, dus zoek uw lokale Humane samenleving of onafhankelijke dierenasielen om te zien wat ze beschikbaar hebben. Veel schuilplaatsen houden foto ‘ s en beschrijvingen online die kunnen worden doorzocht.

sommige schuilplaatsen zijn gespecialiseerd in de adoptie van Siamese katten., Om deze te vinden, kunt u rondvragen in uw omgeving of Google gebruiken voor een locatie. U kunt ook gebruik maken van deze pagina die catalogi dieren beschikbaar voor adoptie in de Verenigde Staten. U kunt zoekfilters toepassen op locatie, leeftijd en geslacht om u te helpen uw nieuwe vriend te vinden.

net als het bezoeken van een fokker, moet u misschien een beetje reizen om uw Siamees te vinden voor adoptie. Ze zijn niet zo waarschijnlijk te worden verplaatst als andere rassen als gevolg van hun populariteit. Maar het is mogelijk om er een te adopteren. Adoptiekosten zijn meestal goedkoper dan vergoedingen wanneer u koopt bij een fokker., De kosten van adoptie moeten beschikbaar zijn op de websites van shelter.

pas op voor Craigslist of andere aanbiedingen die katten “vrij naar een goed huis bieden.”Hoewel sommigen goede bedoelingen kunnen hebben, is er een kans dat je katten krijgt die niet gezond zijn, niet voldoende zijn geïmmuniseerd, en geen medische dossiers of geschiedenissen beschikbaar hebben.

zijn Siamese katten het waard?

Met alle kosten en mogelijke gezondheidsproblemen, kunnen sommigen zich afvragen of het echt de moeite waard is om een Siamese kat te kopen., Immers, je zou kunnen hebben om ver te wagen om een te krijgen, ze kosten meer, en hun unieke genetische make-up zou kunnen betekenen extra kosten in de zorg voor hen.

of het de moeite waard is, is geheel aan de potentiële eigenaar. Voor zorg zeker u krijgen naar de meest waarde uit van uw kattenkop, u moet hebben voldoende informatie van uw fokker omstreeks uw Siamees ‘ gezondheid. Dit kan worden bereikt door het vinden van een gerenommeerde fokker door middel van online reviews en diepgaande gesprekken met de fokker.,

Een beetje extra geld uitgeven aan eiwitrijk kattenvoer kan op korte termijn vervelend zijn, maar op lange termijn kan een eiwitrijk dieet helpen om gezondheidsproblemen en dure rekeningen voor dierenarts op afstand te houden. Een gezonde voeding zal ondersteunen uw Siamees immuunsysteem en spieren en houden uw kat in de familie voor een lange tijd.

veel mensen zoeken Siamese katten op voor hun mooie uiterlijk. Een Siamees is zeker een gewillig en mooi onderwerp voor foto ‘ s en andere kunstvormen. Ze zijn ook waarschijnlijk een prachtig gesprek stuk als je vrienden over!,

maar misschien wel de meest voorkomende reden dat de Siamese kat het waard is is hun aanhankelijke en loyale persoonlijkheid. U nemen te gokken wanneer u toevoegen elk kattenkop aan uw huis, maar Siamees cats hebben bewezen immensely vriendelijk en speels met volwassenen, kids, en andere dieren door hun tijd als gedomesticeerde katten. Dit is waarschijnlijk naar de beste reden voor zoeken uit te Siamees kattenkop voor toetreden uw gezin.

Het is aan de koper om deze informatie te gebruiken om te bepalen of het de moeite waard is. Maar Siamese katten zijn populair huiskatten voor meer dan een eeuw want zij zitten zo mooi en liefdevol., Sommigen zouden zeggen dat deze eigenschappen zijn, in feite, onbetaalbaar!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *