How To Make Lavender Oil

0 Comments

deze met lavendel doordrenkte kokosolie heeft een verzachtend aroma. De olie kan worden toegevoegd aan een eenvoudige DIY allesreiniger om stenen aanrechtoppervlakken en roestvrij staal te laten schitteren. Dit recept komt van Stefani Bittner, eigenaar van het Homestead Design collectief in San Francisco Bay Area en coauteur van Harvest: Unexpected Projects met 47 bijzondere tuinplanten.

Voorbereidingstijd: 10 minuten, plus 7 tot 10 dagen infusietijd.

ingrediënten:

  • 1 oz. gedroogde lavendel
  • 10 oz., vloeibare kokosolie

benodigdheden:

  • glazen pot
  • fijnmazige zeef of kaasdoek
  • trechter

instructies:

1. Oogst. Snijd en droog genoeg lavendel om minstens 1 oz te maken. van gedroogde lavendel. (Om te drogen, hang snijbloemen ondersteboven op een droge, donkere plaats gedurende 2 tot 4 weken.) Voeg gedroogde lavendel toe aan een schone glazen pot.

2. Doordringen. Giet kokosolie over de lavendel in de glazen pot totdat de lavendel volledig bedekt is. Deksel stevig vastzetten en goed schudden. Bewaar de pot bij een raam (maar niet in direct zonlicht) om gedurende 7 tot 10 dagen te trekken., Elke dag schudden of zo.

3. Stam. Zeef met een zeef of kaasdoek. Giet het mengsel door een trechter in een schone glazen pot. Bewaar op een koele, donkere plaats; de olie houdt tot 1 jaar.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *