10 feiten-de Olympische Spelen van 1936 in Berlijn

0 Comments

dit jaar markeert de 80e verjaardag van de Olympische Zomerspelen 1936 in Berlijn, Duitsland. Vaak aangeduid als de” Nazi Games, ” de Spelen waren een poging van Adolf Hitler om Duitsland te laten zien als een geavanceerde wereldmacht. De spellen zijn opmerkelijk voor veel dingen en werden geladen met controverse. Hieronder staan de tien dingen die je moet weten over de Nazi Games.

1936 Berlin Olympics Logo.,

televisie

hoewel televisie nog geen mainstream was, en dat pas over 20 jaar zou zijn, werden de Olympische Spelen van 1936 op televisie uitgezonden. De uitzending was beperkt tot speciale kijkcabines in Berlijn en Potsdam. De uitzendingen werden verzorgd door Telefunken en Fernseh die RCA-apparatuur gebruikten om de uitzendingen te produceren. De bemanning gebruikte drie camera ‘ s, wat resulteerde in een aantal donkere gebieden midden in de uitzending. De camera ‘ s schoten 180 lijnen met 25 beelden per seconde.

Telefunken werknemers die een camera bedienen. Foto Krediet.,

in totaal hebben de twee bedrijven 72 uur live verslag uitgebracht van de Olympische Spelen. Niet alleen was dit de eerste Olympische Spelen ooit uitgezonden, het was ook de eerste Sportevenement ooit uitgezonden. De Spelen werden ook zwaar uitgezonden via de radio, met meer dan 40 landen ontvangen uitzendingen van de Spelen.= = = Olympische Spelen = = = Duitsland won de Olympische Spelen voordat Adolf Hitler aan de macht kwam. Het bod van Duitsland om de Olympische Spelen van 1936 te organiseren werd in april 1931 aanvaard. Ze versloegen Barcelona, Spanje in hun bod., Toen Adolf Hitler aan de macht kwam (1934), maakte hij verschillende wijzigingen in de Spelen in een poging om de Olympische Spelen van 1932 in Los Angeles te overtreffen. Dit was deels te wijten aan het feit dat hij wilde dat het de grootste Olympische Spelen ooit.

Fakkelrelais

een Olympische fakkel uit 1936 in Berlijn. Foto Krediet.

De Olympische Spelen van 1936 waren slechts de derde Olympische Spelen met een Olympische fakkel., De nazi ‘ s wilden er zeker van zijn dat die van hen uniek was, dus kozen ze ervoor om een fakkel te laten aansteken in Griekenland, met behulp van de zonnestralen, op de plek van de allereerste Olympische Spelen.de fakkel zou dan door Europa reizen tot het Berlijn bereikte, en uiteindelijk de Olympische ketel aansteken. In totaal waren er meer dan 3300 fakkeldragers die de fakkel van Olympia naar Berlijn brachten. Vandaag de dag wordt de fakkel in hetzelfde formaat over de hele wereld uitgezonden en wordt het beschouwd als het begin van het hedendaagse Olympische fakkelrelais.

controverse

de Spelen van 1936 waren vol controverse., Ten eerste wilden de nazi ‘ s niet dat Joden of zwarten deelnamen. Daarom bespraken verschillende landen het boycotten van de Spelen. Het gesprek werkte, en de nazi ‘ s stonden zwarte mensen en joden toe om deel te nemen.

de Olympische vlag en de Nazi-vlag die zij aan zij werden gezien tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen van 1936. Foto Krediet.

De Nazi-partij geloofde dat Berlijn een beetje vuil was met een bepaalde groep mensen., Dus, in een poging om de stad schoon te maken, kreeg de Berlijnse politie de toestemming om al die van Roma fatsoenlijk te arresteren. Deze mensen zouden naar het concentratiekamp Berlijn-Marzahn worden gebracht, dat zich in Oost-Berlijn bevindt.

boycot

veel landen bespraken het boycotten van de gebeurtenis. In verschillende landen, zoals Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, waren er zelfs pogingen om de Spelen te verplaatsen naar hun respectieve landen. Dit was omdat de Spelen oorspronkelijk werden toegekend aan Berlijn voordat het naziregime aan de macht kwam., De boycot-inspanningen mislukten en 49 landen namen deel aan de Spelen, de meeste teams die ooit deelnamen aan de Olympische Spelen. De Sovjet-Unie boycotte echter wel de Olympische Zomerspelen van 1936.de Spaanse regering boycotte de Olympische Spelen en creëerde hun eigen evenement, dat ze de Olympiade van het volk noemden. Het zou worden gehouden in Barcelona, op hetzelfde moment als de Olympische Spelen van Berlijn. De Spelen vonden echter nooit plaats, want de Spaanse Burgeroorlog begon een dag voordat de Olympiade van het volk begon.,Duitsland Won in 1936 een gouden medaille op de Olympische Spelen in Berlijn, met een grote prijs van

. Foto Krediet.

Duitsland won de medaille met een ruime marge. In totaal verzamelden ze 89 medailles en hadden ze de meeste gouden medailles (33). Het dichtstbijzijnde team was de Verenigde Staten, die 56 medailles won, waarvan 24 goud.

Jesse Owens

Jesse Owens op het podium na het verspringen op de Olympische Zomerspelen 1936. Foto Krediet.,Jesse Owens was een Afro-Amerikaanse sprinter en verspringster. Hij was zeer succesvol op de Spelen, het winnen van vier gouden medailles in totaal. Dit irriteerde Adolf Hitler, hoewel hij zijn snelheid applaudisseerde. Natuurlijk wilde Hitler niet dat iemand van Afrikaanse afkomst mocht deelnemen, en zelfs toen de gebeurtenissen geliquideerd werden, werd Hitler Geciteerd dat ze niet zouden mogen deelnemen aan toekomstige gebeurtenissen.

Olympische locaties

Duitsland gaf veel geld uit aan de Olympische Spelen en bouwde veel locaties voor de Spelen., Schattingen zeggen dat ze besteed rond $ 30 miljoen aan de Spelen, hoewel geen exacte aantal is bekend als de stad Berlijn, noch de Nazi-partij, niet vrijgegeven cijfers met betrekking tot de Spelen. Maar geld was een probleem als de Nazi-partij keek naar de grootste games mogelijk te hosten. Ze bouwden zelfs een stadion voor 100.000 toeschouwers. Dat stadion staat vandaag de dag nog steeds en heeft verschillende World Cups gehost.

het Olympisch Stadion van Berlijn in 2015. Foto Krediet.

in totaal werden meer dan 7,5 miljoen tickets verkocht voor de evenementen., Dit werd gezien als een succes, en de meeste evenementen zagen vol publiek.

Olympisch Dorp

Duitsland bouwde zijn olympisch dorp ten westen van de stad in Wustermark. Het dorp is enorm en heeft verschillende slaapzaal stijl gebouwen, kleine huizen, eetzalen, sportscholen, zwembaden, enz. Het dorp werd gebruikt voor de Olympische Spelen en dan zou zien een totaal ander gebruik slechts jaren later. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het Olympisch Dorp gebruikt als ziekenhuis voor gewonde Duitse soldaten.

het Olympisch Dorp van Berlijn is al een tijdje leeg en verlaten., Er zijn pogingen ondernomen om de faciliteiten te herstellen, maar die zijn niet tot bloei gekomen. Foto Krediet.

in 1945 nam de Sovjet-Unie het dorp over en veranderde het in een militair kamp. Het zou meer dan 50 jaar zo blijven. Tegenwoordig ligt het dorp grotendeels verlaten. Jesse Owens ‘ slaapzaal is gerenoveerd, maar de rest van het complex is al jaren vervallen.

uitvouwen voor meer inhoud


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *