is wazig zien normaal na een cataractoperatie?

0 Comments

het is troebel zicht en andere symptomen die ervoor zorgen dat mensen een cataractoperatie ondergaan. Een andere vraag die de moeite waard is, is of het normaal is om wazig te zien na de procedure? Lees verder om meer te leren!,

de definitie van cataract

cataract is een leeftijdsgebonden aandoening die vaak mensen ouder dan 55 jaar treft. In de meeste gevallen, wanneer staar beginnen te ontwikkelen, ze beà nvloeden beide ogen. Het is mogelijk dat je zicht slechter lijkt in het ene oog dan in het andere.

een cataract is een samenklontering van eiwitten in het oog. Wanneer een oog gezond is, verspreiden deze eiwitten zich. Wanneer staar vorm, eiwitten verzamelen in het midden van het oog. Het kan enkele jaren duren voordat de symptomen verschijnen nadat een cataract zich heeft ontwikkeld.,

wanneer de symptomen u beginnen te beïnvloeden, is een operatie niet de eerste stap. Vroege symptomen zijn behandelbaar met voorgeschreven brillen. Wanneer uw zicht wordt te belemmerd voor de dagelijkse activiteiten, is het tijd voor de volgende stap. De enige manier om permanent cataract te behandelen is met cataract chirurgie.

hoewel u hun ontwikkeling kunt vertragen, zijn staar niet te voorkomen. Bij cataractchirurgie wordt je natuurlijke lens vervangen door een IOL.

is wazig zien normaal na een cataractoperatie?

onmiddellijk na een cataractoperatie is het in feite normaal om wazig te zien., Veel patiënten zijn terug naar hun normale activiteiten de dag na cataract chirurgie. Dit geldt voor de meeste activiteiten, behalve voor het rijden. Rijden is niet toegestaan totdat je staarchirurg het heeft goedgekeurd.

tijdens een vroeg herstel zullen patiënten in staat zijn te zien, maar niet in helder, maar eerder zacht zicht. Binnen 48 uur zien veel cataractpatiënten een significante verbetering in hun gezichtsvermogen.

Het is mogelijk dat het een tot twee weken kan duren voordat uw gezichtsvermogen zich aanpast en tot rust komt. Het oog moet zich aanpassen aan de nieuwe intraoculaire lens die de lens heeft vervangen. Elke patiënt is anders!,

Wanneer Kan Ik rijden?

Het is verschillend voor elke patiënt. Dit betekent dat het niet mogelijk is om een eenvoudig antwoord te geven dat in alle gevallen concreet is.

De meeste patiënten mogen twee dagen na een cataractoperatie autorijden. Dit hangt volledig af van hoe helder je zicht is! Als je je niet comfortabel voelt om te rijden, is het goed om te wachten.

Wanneer ga ik weer aan het werk?

wazig zien tijdens uw vroege herstel zal van invloed zijn op uw vermogen om weer aan het werk te gaan. Net als autorijden hangt het af van de individuele patiënt wanneer hij weer aan het werk kan., Als uw zicht extreem wazig is, kan het het beste zijn om een paar extra dagen vrij te nemen van het werk.

elke vorm van werk met wazig zicht is moeilijk en kan gevaarlijk zijn. Als je zicht niet wazig is, is het niet ongewoon dat cataractpatiënten binnen een paar dagen aan het werk kunnen.

Dit hangt af van de aard van het werk. Kantoormedewerkers kunnen sneller terugkeren dan degenen die in stoffige omgevingen werken. In een stoffige omgeving zijn kan schadelijk zijn voor je herstel inspanningen.

heeft u meer vragen over wat u kunt verwachten van cataractchirurgie?, Plan vandaag nog uw consult met loden Vision Centers!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *