Kun je tomatenpuree vervangen door tomatensaus?

0 Comments

Er zijn zoveel producten op basis van tomaten op de markt dat het moeilijk kan zijn om kastruimte voor alle producten te vinden. De kans is groot dat je op een bepaald moment een blik gestoofde tomaten in je hand hebt terwijl het recept dat je probeert te bellen voor hele tomaten. Of, je hebt tomatensaus nodig, maar alles wat je beschikbaar hebt is een klein blikje tomatenpuree., Gelukkig zijn tomaten flexibele vruchten (ja, ze zijn eigenlijk een vrucht), en je kunt vaak een beetje keuken tovenarij uitvoeren om een type tomaat product te wijzigen om dubbele plicht te doen in een snuifje.

bij het maken van tomatensaus van tomatenpuree is er goed en slecht nieuws. Omdat tomatenpuree is een geconcentreerde vorm van tomatenpuree, kunt u het verdunnen tot de consistentie van tomatensaus zonder veel gedoe. Het toevoegen van een kopje water aan driekwart van een kopje tomatenpuree zal resulteren in een tomatenbasis met dezelfde textuur en dikte als tomatensaus (na wat stevig roeren)., Maar het smaakt niet naar tomatensaus.

Advertentie

Advertentie

tomatensaus is een ervaren product. De smaak kan een beetje variëren van merk tot merk, maar de meeste variëteiten zullen zoeter, zouter en hartiger smaken dan gewone, verdunde tomatenpuree., Hoewel u het zonder extra kruiden kunt gebruiken, kunt u teleurgesteld zijn met de resultaten, tenzij het gerecht dat u maakt veel andere zeer doorgewinterde ingrediënten heeft om het gebrek aan schil van uw saus te camoufleren.

om uw pasta-en watermengsel meer naar volle tomatensaus te laten smaken, voeg een beetje suiker toe om de zure beet te bestrijden en voeg een paar van uw favoriete kruiden toe zoals zout, peper, knoflookpoeder of uipoeder. Dit is een seizoen-naar-smaak propositie je zult moeten experimenteren met een beetje. Probeer eerst een snuifje en voer dan een smaaktest uit., Blijf optellen en aanpassen vanaf daar.

een andere optie is om een aantal heavy duty smaakversterkers toe te voegen. Afhankelijk van het recept, het toevoegen van een paar ingrediënten uit de onderstaande lijst kan u helpen beter de smaak van een kwaliteit tomatensaus product te benaderen en zelfs bijdragen sommige onverwachte gusto en zip. Zorg er wel voor dat u smaakstoffen met mate opneemt. Een druppel of strooi is genoeg om te beginnen. Als je eenmaal een goede balans hebt gevonden tussen zoete, zoute en kruidige smaken, zullen je smaakpapillen het weten.,

  • paprika
  • rode wijn
  • oregano
  • Marjolein
  • olijfolie (slechts een streepje)
  • zeezout
  • room sherry
  • balsamicoazijn
  • tijm
  • gepureerde wortel

als u de saus in een spaghetti of chili-gerecht gebruikt, hoeft u het misschien niet veel te verfijnen om het in uw recept te laten werken. Als algemene regel geldt dat hoe meer ingrediënten in een gerecht, hoe minder het zal vertrouwen op een enkele component om een goede smaak te creëren. Het toevoegen van ten minste een beetje suiker en zout aan geïmproviseerde tomatensaus gemaakt van tomatenpuree is altijd een goed idee, hoewel.,

terwijl u uw saus aan het aanpassen bent, zorg er dan voor dat u deze dik genoeg houdt. Tomatensaus moet een houten lepel bedekken, en als je een beetje te veel azijn of wijn hebt toegevoegd terwijl je het naar smaak kruipt, wil je misschien proberen het op een lichte sudderen met het deksel van de pan voor een paar minuten om een iets dikkere consistentie te bereiken. Het zal niet lang duren, dus blijf in de buurt en controleer het vaak.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *