Newton, KANSAS (NIEUW)

0 Comments

414 North Main Street
Newton, KS 67114

Zender Uur

jaarkaart Omzet (JAAR 2020): $977,465
Jaarlijkse Station Ridership (JAAR 2020): 8,618

  • Eigendommen
  • Routes Geserveerd
  • Contact
  • Lokale Gemeenschap Links
  • Faciliteit Eigendom: Kruispunt Lumber Co., Incl. eigendom van de parkeerplaats: City Of Newton / Crossroads Lumber Co., Incl.,
  • Platform Ownership: BNSF Railway
  • Track Ownership: BNSF Railway

Derrick James
Regional Contact

Voor informatie over Amtrak-tarieven en-schema ‘ s, bezoek Amtrak.com of bel 1-800-USA-RAIL (1-800-872-7245).het huidige Amtrak station in Newton, ontworpen door de Kansas architect E. H. Harrison, werd gebouwd in 1929-1930 in de Tudor Revival stijl en was gemodelleerd naar Shakespeare ‘ s huis in Stratford-on-Avon. Dit twee verdiepingen tellende bakstenen gebouw is gebouwd met een steile leien dak en stukken vakwerk., Het interieur heeft middeleeuwse accenten van zware balkenplafonds en vakwerkmuren.

het huidige gebouw is het derde depot op deze locatie. In zijn hoogtijdagen huisvestte het een loket, wachtkamer, spoorwegkantoren en een Harvey House restaurant, dat van de opening tot eind jaren 1940 werkte. het Arcade Hotel, een Harvey House hotel, opende in 1900 en verving een eerdere structuur uit 1883., Vandaag de dag herbergt het depotgebouw de wachtkamer van Amtrak en biedt ruimte aan een verscheidenheid aan winkels en kantoren, waaronder een advocatenkantoor dat de ruimte inneemt die ooit werd ingenomen door de Harvey House lunchroom en kiosk.dit voormalige Atchison, Topeka en Santa Fe spoorwegdepot heeft een belangrijke locatie op de kruising van de spoorweg en Main Street in Newton die ligt aan de “bull’ s eye” van Noord-Amerika: U. S. Highway 81 strekt zich uit van Winnipeg, Canada tot Mexico-Stad en zuidwaarts, en is Newton ‘ s Main Street. U. S. Highway 50 passeert vanuit Washington, D. C., door Newton, en verder naar Sacramento. Het Amtrak station hier is echt waar de wegen en de spoorwegen samenkomen. Ondanks de late uren waarop de treinen stoppen, is Newton ‘ s depot druk vanwege de nabijheid van Wichita, 25 mijl naar het zuiden.het station werd in 1985 toegevoegd aan het National Register of Historic Places en Kansas Register of Historic Places en maakt deel uit van het Newton Main Street Historical District II.,in juli 1871 breidde de ATSF haar lijn uit naar wat later de stad Newton werd, die Abilene opvolgde als het eindpunt van de Chisholm Trail. Genoemd door een groep van Santa Fe spoorweg aandeelhouders naar hun woonplaats Newton, Massachusetts, de stad is gelegen op de oostelijke oever van Sand Creek in goed bewaterd rijke landbouwgrond.

Het begon als een spoorweg en vee stad, maar de veeboom eigenlijk duurde slechts een jaar, totdat het spoor terminus werd verlengd naar Wichita., Na de boom dagen, de stad vestigde zich op de landbouw, met name het verhogen, malen en transport van rode wintertarwe uit het gebied. Een grote groep Russische mennonitische boeren arriveerde in 1879 en maakten het Newton gebied nog steeds hun thuis. Newton bleef een zeer druk vrachtcentrum en diende als het atsf railroad division center en Hoofdkwartier tot het midden van de jaren 1980.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *