realiteitscontrole: veroorzaakt het dragen van een hoed haaruitval?

0 Comments

met de zomer om de hoek (hopelijk), zullen hoeden weer in het seizoen zijn.

maar sommige mensen kunnen voorkomen dat ze hun hoofd bedekken als ze geloven dat het dragen van een hoed kan leiden tot kaalheid — iets wat experts willen ontkrachten.volgens Dr. Shilpi Khetarpal, een dermatoloog in de Cleveland Clinic, veroorzaakt het dragen van een hoed geen haaruitval.

” It ’s a total myth,” vertelde Khetarpal aan Global News., “Het dragen van een hoed voor een paar uur — zolang het niet strak genoeg is om iemand hoofdpijn te geven — is niet van plan om haaruitval te veroorzaken.”

Lees meer: na het bijna verliezen van haar gezichtsvermogen, vrouw dringt er bij contactlensgebruikers om meer alert

sommige mensen die haarverlies ervaren voelen zich comfortabel dragen hoeden, dat kan zijn waarom mensen associëren hen met kalende, Khetarpal zegt.

verhaal gaat verder onder advertentie

en hoewel het dragen van casual hoeden geen grote zorg is, zegt Khetarpal dat zweet onder hoeden haar kan beïnvloeden.,

” In de hete zomermaanden zal het dragen van een hoed je doen zweten. En als je meer zweet, kun je meer roos en overgroei van gist en bacteriën, die kan leiden tot wat afstoten,” zei ze.

” dat gaat niet gebeuren tenzij je de hele dag een hoed draagt, elke dag, gedurende de hete maanden.”

WATCH: Nutrition for hair and skin

4:18Nutrition for hair and skin
Nutrition for hair and skin – Jun 3, 2019

Khetarpal benadrukt dat deze vorm van shedding reversibel is en vanzelf zal verdwijnen., Het is niet hetzelfde als mannelijke en vrouwelijke patroon haaruitval, voegt ze eraan toe.

oorzaken van haaruitval

als hoeden geen boosdoener zijn, wat veroorzaakt dan haaruitval? Genetica is een van de belangrijkste bepalende factoren.

verhaal gaat verder onder advertentie

Een studie uit 2017 van de Universiteit van Edinburgh vond meer dan 200 genetische gebieden gebonden aan mannelijke kaalheid. Onderzoekers ontdekten dat veel van deze genen afkomstig waren van het X-chromosoom, dat mannen erven van hun moeder.,

Trending Stories
 • jong kind, zuigeling onder 3 gewonden na stekende vrouwen in East Gwillimbury, vrouw dood

 • Ontario rapporteert 1.489 nieuwe coronavirusgevallen, 22 meer sterfgevallen
 • Als u haaruitvalgenen erft van één of beide van uw ouders, is er een grotere kans dat u kalende of haaruitval ervaart, zegt khetarpal.

  Lees meer: studie suggereert dat een chemische stof gevonden in McDonald ‘ s fries kaalheid kan genezen. Is het waar?,

  ” vrouwen zijn meestal beschermd tegen haaruitval tot na de menopauze… maar met mannen, het kan al beginnen als hun tieners,” Khetarpal zei. “Genetica speelt de grootste rol van wanneer het begint en hoe snel het vordert.”

  naast genetica kunnen leefstijlfactoren bijdragen tot haaruitval.

  Khetarpal zegt dat roken in verband wordt gebracht met dunner wordend haar, net als een eiwitarm dieet.

  ze zegt ook dat baby ‘ s en mensen die bedlegerig zijn haaruitval kunnen ervaren rond de achterkant van hun hoofd.

  Lees meer: kunt u plus-size en gezond zijn?, Nike ‘ s nieuwe mannequins vonk debat

  “als ze op hun rug en er is veel druk op een gebied van de hoofdhuid, dat wat bloedstroom kan beperken en kan leiden tot wat dunner worden in dat gebied,” legde ze uit.

  verhaal gaat verder onder advertentie

  soorten haaruitval en dingen om te onthouden

  Khetarpal zegt dat medische deskundigen haaruitval meestal verdelen in twee hoofdcategorieën: littekenvorming haaruitval, ook bekend als cicatriciale alopecia, en niet-littekenvorming alopecia. Ze zegt dat ongeveer 90 procent van haaruitval valt in de niet-littekens categorie.,

  “en dan, binnen dat niet-met littekens bedekte rijk,is het gemeenschappelijkste type van haarverlies androgenetic alopecia, ook als mannelijk of vrouwelijk patroonhaar verlies wordt bekend,” zei zij.

  ” wat typisch lijkt bij mannen is dat ze haar verliezen aan de bovenkant van de hoofdhuid — ze krijgen wat recessie langs de haarlijn en dan in de kroon — en haar ook begint te dun op de top. Vrouwen handhaven hun frontale haarlijn, maar hun deel wordt breder.,”

  WATCH: Myles Sexton ’s makeup tips for men

  5:15Myles Sexton’ s makeup tips for men
  Myles Sexton ‘ s makeup tips for men – May 21, 2019

  hoewel Khetarpal zegt dat haaruitval heel vaak voorkomt, draagt het nog steeds stigma. Het kan moeilijk zijn voor mannen en vrouwen wanneer hun haar begint te dun of uit te vallen.

  verhaal gaat verder onder advertentie

  “vanwege het sociale stigma … de culturele houding ten opzichte van haaruitval, merk ik dat veel van mijn mannelijke patiënten vooral een hoed dragen,” zei ze.,”recente statistieken tonen aan dat 50% van de mannen, op de leeftijd van 50 jaar, tekenen van androgenetische alopecia hebben. Voor vrouwen, door de leeftijd van 70, ongeveer 40 procent hebben klinische tekenen van haaruitval.”


  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *