USA Facts

0 Comments

onze USA Facts for Kids bieden interessante en leuke feiten over de Verenigde Staten, het land en haar mensen, haar attracties en geografische superlatieven en alle belangrijke feiten over de Verenigde Staten die u echt moet weten.

United States of America Facts for Kids

de Verenigde Staten of de Verenigde Staten Van Amerika is na Canada het grootste land op het Noord – Amerikaanse continent.de Verenigde Staten (Verenigde Staten) zijn een unie van staten., Van de 50 staten van de VS, 49 zijn gelegen op het Amerikaanse vasteland en een staat, Hawaii, is gelegen in de Stille Oceaan.

de Verenigde Staten – 50 staten

Top 20 VS-feiten

1. De VS is land op het Noord-Amerikaanse continent dat bestaat uit 50 staten, een federaal district (District of Columbia) en 14 territoria. vijf van de veertien gebieden zijn bewoond: Puerto Rico, Guam, Noordelijke Marianen, Amerikaanse Maagdeneilanden en Amerikaans-Samoa. Puerto Rico is het grootste en meest bevolkte gebied.,

de 50 Amerikaanse staten en hun vlaggen zijn:

Test uw kennis – naam die staat! Quiz door BLS

USA Facts / National Symbols

2. De nationale vlag van de VS heeft 13 strepen en 50 witte sterren op blauwe achtergrond. de 13 strepen verwijzen naar de 13 Britse kolonies die zich in 1776 onafhankelijk verklaarden van het Koninkrijk Groot-Brittannië en de 50 sterren verwijzen naar de 50 Amerikaanse staten.

3. Het motto van de VS is ‘In God vertrouwen we’.

4., Het volkslied van de VS heet “Star-Spangled banner” en de teksten zijn gebaseerd op een gedicht van Francis Scott Key uit 1814. Vind de volledige teksten hier.

5. Andere nationale symbolen van de VS zijn:

Amerikaanse bizon
 • Nationaal dier: Amerikaanse bizon
 • nationale boom: Eik
 • nationale vogel: Bald Eagle
 • nationale bloem: roos

USA Facts / Geography

6. De hoofdstad van de Verenigde Staten heet Washington D. C. D. C. staat voor District of Columbia. Washington D. C. heeft ongeveer 7,5 miljoen inwoners.,

(let op: Washington is ook de naam van een Amerikaanse staat in het noordwesten van de VS. De hoofdstad van de staat Washington is Olympia.)

Washington DC met het Capitool, Jefferson Memorial en Lincoln Memorial

7. De Verenigde Staten delen landgrenzen met Canada en met Mexico. De grens met Canada is de langste internationale grens ter wereld. Het is 8.891 km lang. De andere internationale grens van de VS met Mexico is 3.145 km lang., De VS grenst aan de Atlantische Oceaan langs de oostkust en de Stille Oceaan langs de westkust.

fysieke kaart van de VS

8. De VS is het op twee na grootste land ter wereld. De VS zijn kleiner dan Rusland of Canada, maar groter dan China, als alle gebieden en kust-en territoriale wateren worden opgenomen.

9. De VS is na China en India het op twee na meest bevolkte land ter wereld. De VS telt 330 miljoen inwoners., Bijna 40% van alle Amerikanen woont dichtbij in de staten aan de oostkust, terwijl ongeveer 16% langs de staten aan de westkust woont. 83% van de bevolking woont in stedelijke gebieden.

10. Grootste stad in de VS is New York met bijna 8,4 miljoen inwoners is de grootste stad van de VS.

Skyline van New York City

andere grote steden in de VS zijn:

 • Los Angeles: 3,9 miljoen inwoners
 • Chicago: 2,7 miljoen inwoners
 • Brooklyn: 2,3 miljoen inwoners
 • Houston:2,3 miljoen inwoners

11., De meest bevolkte Amerikaanse staat is Californië met bijna 40 miljoen inwoners. De minst bevolkte staat is Wyoming met ongeveer 580.000 inwoners.

the Golden Gate Bridge in California

12. De grootste Amerikaanse staat per land is Alaska. Alaska is iets meer dan twee keer zo groot als Texas en vier keer zo groot als Californië. Op wereldschaal is Alaska ongeveer zo groot als Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië en Frankrijk samen!

Anchorage in Alaska

De kleinste staat is Rhode Island en ongeveer 1.,Vijf keer zo groot als Luxemburg.

USA Facts/Geography superlatieven

13. Enkele fascinerende Aardrijkskunde superlatieven:

 • hoogste berg van de VS: Mount Denali, voorheen Mount McKinley genoemd, is 6.190 m hoog en ligt in Alaska.
Mount Denali, voorheen Mount McKinley
 • langste rivier van de VS: Missouri met 3.767 km / 2.341 mijl. De Missouri stroomt door zeven staten van de VS: Montana, North Dakota, South Dakota, Nebraska, Iowa, Kansas en Missouri., Samen met de Mississippi vormt het een van de grootste riviersystemen ter wereld.de heetste plaats in de VS: Death Valley. De Death Valley ‘ s Badwater Basin is ook het laagste punt op het Noord-Amerikaanse continent met een hoogte van 86 m/ 282 ft.
Death Valley
 • grootste meer van de VS: Lake Superior, dat wordt gedeeld door Canada (in het noorden) en de Verenigde Staten (in het oosten, zuiden en westen). Lake Superior wordt ook beschouwd als het grootste zoetwatermeer per gebied in de wereld.,hoogste watervallen in de VS: De Colonial Creek Falls in de staat Washington met een hoogte van 783 m. zijn de hoogste watervallen in continental USA. Echter, de Oloupena Falls In Hawaii zijn onofficieel genoemd Noord-Amerika ‘ s hoogste watervallen met een daling van 900 m/ 2.952 ft.

14. De nationale feestdag van de Verenigde Staten Van Amerika heet Independence Day en wordt gevierd op 4 juli en wordt meestal aangeduid als vierde van juli. Deze feestdag herdenkt de onafhankelijkheidsverklaring in 1776 en wordt gevierd als een federale feestdag sinds 1941., Lees hier meer.

Vrijheidsbeeld

USA Facts / History

15. Een beetje geschiedenis van de USA: indianenstam vestigde zich op het continent in ongeveer 15.000 voor J.-C. Leif Eriksson, de Viking explorer bereikte het Noord-Amerikaanse continent al rond 1000 N. Chr. De Europese kolonisatie begon in 1492 met de komst van ontdekkingsreiziger Christopher Colombus. De eerste permanente nederzetting van de Britten in Amerika, Jamestown in de Kolonie Virginia, dateert uit 1607. De Britse pelgrims arriveerden op de Mayflower in 1620 en stichtten Plymouth Colony.,de eerste Thanksgiving in Amerika 1621-olieverfschilderij van Jean Louis Gerome Ferris (1932) in 1626 werden Nieuw Amsterdam, dat nu Manhattan is, en andere nederzettingen langs de Hudson gesticht door Nederlandse kolonisten in een regio die ze Nieuw-Nederland noemden. Tegen de 17e en 18e eeuw had Groot-Brittannië dertien kolonies gevestigd langs de oostkust van het continent.

wanneer is de VS gevormd? Op 4 juli 1776 ondertekenden de dertien Britse koloniën de onafhankelijkheidsverklaring van het Koninkrijk Brittannië.,

Independence Hall in Philadelphia

16. De eerste president van de VS was George Washington. Hij werd gekozen in 1789. Sinds 1792 worden om de vier jaar presidentsverkiezingen gehouden. Donald John Trump (1946) is de 45e president van de VS.de president woont in het gebouw van het Witte Huis, waar sinds 1800 ook de kantoren van de president zijn gevestigd.

Witte Huis in Washington DC

de volgende presidentsverkiezingen in de VS zijn gepland voor dinsdag 3 November 2020.,USA Facts / USA People

de VS zijn de thuisbasis van mensen van alle verschillende etnische groepen, verschillende religies (67% zijn Christenen) en verschillende moedertalen.

in de VS leven veel verschillende etnische groepen.

17. Talen in de VS: Engels is de meest gebruikte taal van de VS, echter, meer dan 300 talen worden gesproken in het land. 78% van alle Amerikanen zegt dat ze alleen Engels spreken. Ongeveer 13% spreekt voornamelijk Spaans.,

Er zijn geen officiële talen in het land, maar Engels is een officiële taal in alle staten.

Amerikaans Engels heeft ook een aantal woorden die afwijken van het Brits Engels:

18.,tor of the Cherokee alphabet Pocahontas (1595 – 1617): native American who save Jamestown chief and were the wife of British colonist John Rolfe Neil Armstrong (1930 – 2012): astronaut and first man on the Moon Amelia Earhart (1897 – 1937): first woman to fly over the Atlantic Ocean Eleanor Roosevelt (1884 – 1962): first lady and civil rights activist Walt Disney (1901) – 1966): filmproducent “Cinderella” en oprichter van de Disney themaparken Ella Fitzgerald (1918 – 1996): jazzzangeres en muzikant Martin Luther King Jr., (1929 – 1968): leider van de burgerrechtenbeweging

Martin Luther King muurschildering in Atlanta
 • Andy Warhol (1928 – 1987): filmregisseur en kunstenaar, beroemd om zijn schilderij van Campbell soepblikken Ellen Ochoa (1958): ingenieur en eerste vrouwelijke Spaanse astronaut

19. De Amerikaanse economie: de VS heeft zeer gediversifieerde industrieën en de tweede grootste industriële productie van de wereld na China. Belangrijke industrieën zijn: aardolie, staal, auto ‘ s, lucht-en ruimtevaart, chemie, voedselproductie en telecommunicatie., De belangrijkste landbouwproducten zijn tarwe, maïs, rundvlees, varkensvlees en houtproducten.

akkers in de VS

Canada, China, Mexico, Japan en Duitsland zijn de grootste handelspartners van de VS.

20. Het Amerikaanse geld wordt de Amerikaanse Dollar of kortweg Amerikaanse dollar genoemd. De Amerikaanse munt werd voor het eerst geïntroduceerd in 1792 als de standaard valuta van het land.

De Amerikaanse bankbiljetten die nu beschikbaar zijn, zijn in coupures van 1 US$ tot 100 US$.

100 U. S., Dollarbankbiljet met Benjamin Franklin portret

De Amerikaanse bankbiljetten tonen aan de voorzijde een van de grondleggers van de VS en aan de achterzijde een beroemd oriëntatiepunt. Wist u dat er nog steeds bankbiljetten in omloop zijn met coupures van US$500 tot 10.000 Us$ die nog steeds geldig zijn en zeer gewilde verzamelobjecten zijn! 1 Dollar is gelijk aan 100 cent.het Federal Reserve System, Het Amerikaanse centrale banksysteem, werd opgericht in 1912 en is gevestigd in Washington D. C.,VS feiten / werkloosheid: in mei 2020 zijn er 41 miljoen werklozen in de VS. De werkloosheid in de VS bedraagt 14,7%, dit cijfer is aanzienlijk gestegen als gevolg van de covid-19-crisis.

meer feiten over de VS

feiten | tijdzones van de VS: Continental USA overspant vijf tijdzones. Er zijn extra tijdzones voor Hawaii, Puerto Rico en de verschillende eilanden. Zomertijd (“spring forward, fall back”) geldt van maart tot November in continentale USA, behalve het grootste deel van Arizona.,

tijdzones in de VS

USA Facts / NATO: de VS is een van de 12 stichtende leden van de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie (NAVO). Vandaag de dag bestaat de internationale alliantie uit 30 landen uit Europa en Noord-Amerika. De NAVO werd opgericht in 1949.

VS feiten / beroemde bezienswaardigheden: een van de meest bezochte toeristische trekpleisters in de VS zijn:

 • Empire State Building in New York/New York
 • Lincoln Memorial in Washington D. C.,
 • Golden Gate Bridge in San Francisco/Californië
 • Mount Rushmore in Keystone / South Dakota
Mount Rushmore

Lees meer over de belangrijkste bezienswaardigheden van de wereld die u echt moet weten. Klik hier.,=”734a229557″>

Alaska Facts

Useful Resources for USA Facts:

This page was last updated on 29 May 2020.,

 • regering en diensten van de VS. “De Amerikaanse Vlag.”USA.gov laatst geraadpleegd op 28 mei 2020
 • US Bureau of Labor Statistics. “Noem Die Staat!”BLS. Laatst geopend op 28 mei 2020
 • staatssymbolen USA. “Nationale symbolen en pictogrammen.”Staatssymbolen USA. Laatst geraadpleegd op 28 mei 2020.
 • World Population Review. “Verenigt Staten Bevolking 2020.”World Population Review. Laatst geraadpleegd op 29 mei 2020
 • History.com redacteuren. “Geschiedenis van de vierde juli.”History.com. laatst bijgewerkt 17 April 2020. Laatst geraadpleegd op 29 mei 2020.
 • Nelson, Ken., “Kids History: Famous Native Americans.”Ducksters. Geraadpleegd op 29 mei 2020
 • United States Mint. “U. S. Mint for Kids: Coins.”Verenigt Staten Munt. Laatst geraadpleegd op 29 mei 2020.
 • Central Intelligence Agency. “VS.”CIA World Fact Book. 27 mei 2020. Laatst geraadpleegd op 29 mei 2020.

Image Credits on USA Facts page: .com and wikipedia commons

Return from USA Facts to Kids-World-Travel-Guide Homepage


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *