vierkante voet en kubieke voet

0 Comments

hoe converteer ik vierkante voet naar kubieke voet?

voordat we bespreken hoe deze berekening te doen, is het belangrijk om op te merken dat de vierkante voet een eenheid van oppervlakte (twee dimensies) is en de kubieke voet een eenheid van volume (drie dimensies). Het is dus geen conversie als zodanig, omdat we niet vergelijken zoals voor zoals.

Het is de moeite waard zich ervan bewust te zijn dat we een aparte rekenmachine hebben voor het berekenen van kubieke yards vanaf vierkante voet., En als je het nodig hebt, hebben we een artikel over het berekenen van vierkante meters van regelmatige lengte-en breedtemetingen.

om kubieke voet te berekenen op basis van een vierkante voet figuur vereist dat we een extra dimensie kennen: hoogte/diepte. Je zou, in theorie, veel verschillende metingen van vierkante voet in een kubieke voet passen. Stel je een zwembad voor – het kan heel lang, breed en ondiep zijn. Of, het kan korter zijn in lengte en breedte en zeer diep zijn. Beide zwembaden kunnen in theorie hetzelfde kubieke voet volume hebben. Maar hun oppervlakte zou heel anders zijn., Hier is een voorbeeld van twee dozen, beide van 6 kubieke voet.

uw redenen om kubieke voet te willen berekenen van een vierkante voet getal kunnen variëren. Een veel voorkomende reden is voor landschapsarchitectuur. Misschien wilt u mulch of bovengrond te kopen voor uw tuin-deze materialen worden vaak verkocht in kubieke voeten. Laten we aannemen dat je weet hoeveel vierkante voet uw tuin maatregelen, nu moet je uit te werken hoeveel kubieke voet van de bovengrond die u nodig hebt. Dit is wat we moeten weten:

Opmerking: deze formules gaan ervan uit dat alle metingen in voeten zijn.,

formule voor kubieke voet

kubieke voet = breedte × lengte × hoogte (of diepte)

vierkante voet tot kubieke voet

kubieke voet = vierkante voet × hoogte (of diepte)

voorbeeld

laten we zeggen dat u een tuin van 20 vierkante voet heeft en deze wilt bedekken met 3 inches bovengrond. De bovengrond die u wilt wordt verkocht door de kubieke voet, dus we moeten een conversie en berekening doen.

  1. converteer ons dieptecijfer van inches naar voeten (zodat eenheden hetzelfde zijn). Er zit 12 centimeter in een voet. 3 ÷ 12 = 0,25 ft.onze bovengronddiepte is 0.25 ft.,
  2. kubieke voet = vierkante voet × diepte.
    So: 20 × 0,25 = 5.
  3. we hebben ons totaal: 5 kubieke voet.

advertentie

hoe converteer ik kubieke voet naar vierkante voet?

zoals we hierboven hebben besproken, is het belangrijk op te merken dat dit geen conversie is, vanwege het feit dat een kubieke voet een eenheid van volume (drie dimensies) is en een vierkante voet een eenheid van oppervlakte (twee dimensies). Dus je vergelijkt niet met elkaar. Om te berekenen hoeveel vierkante voet van de oppervlakte er zijn in uw kubieke voet van het volume, moet u een van de afmetingen weten., In onze rekenmachine hierboven hebben we dit als “hoogte” aangegeven, maar het kan ook lengte of breedte zijn, afhankelijk van welke kant van het object je probeert te meten. Zodra u een van de afmetingen heeft, kunnen uw berekeningen worden uitgevoerd met behulp van de onderstaande formules.

Opmerking: deze formules gaan ervan uit dat alle metingen in voeten zijn.,

formule voor vierkante voet

vierkante voet = breedte (ft) × lengte (ft)

kubieke voet naar vierkante voet

vierkante voet = kubieke voet ÷ hoogte (ft)

voorbeeld

met behulp van ons bovengrondvoorbeeld hierboven, en achteruit werkend, zult u zien hoe het werkt. Ter herinnering, we hebben 5 kubieke voet van de bovenste bodem en een diepte van 0,25 voet (3 inch). Wat is de vierkante voet meting?

  1. vierkante voet = kubieke voet ÷ depth.
    So: 5 ÷ 0,25 = 20.
  2. we hebben ons totaal: 20 vierkante voet.,

natuurlijk, als u onze rekenmachine aan de bovenkant van de pagina gebruikt, zal het deze berekeningen voor u uitwerken.

advertentie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *