Wat Is het primaire dieet en kan het u helpen gewicht te verliezen?

0 Comments

naarmate we ouder worden, is afvallen slechts een van de dingen die een beetje moeilijker wordt. Tegenwoordig zijn er zoveel diëten die er zijn om uit te kiezen dat het verwarrend en frustrerend kan zijn om te proberen en het juiste plan voor uw behoeften te kiezen. Echter, het is absoluut mogelijk om gewicht te verliezen gewoon door terug te keren naar de basis. Enter: het oer-dieet.

Wat is het primaire dieet?,het primal dieet werd ontwikkeld door Mark Sisson — een voormalige afstandsloopster, triatleet en Ironman — die de Primal Blueprint schreef ($18,74, Amazon. In zijn boek vertelt Sisson over zijn zoektocht naar het juiste dieet om zijn lichaam in perfecte gezondheid te houden, wetende dat hij niet meer zou trainen zoals hij ooit deed als jonge atleet., Hij gelooft dat het probleem vandaag is dat mensen eten te veel bewerkte voedingsmiddelen geladen met dingen zoals suiker die ons lichaam niet goed kan metaboliseren — wat leidt tot epidemieën van obesitas en ziekte — dus ontwikkelde hij het oer dieet eten plan, dat zich richt op voedsel dat onze oer voorouders zou hebben gegeten in hun meest natuurlijke vorm.

wat te eten op het Oer-dieet

het oer-dieet richt zich op rauw, natuurlijk voedsel en elimineert verwerkt voedsel, in principe alles wat in een doos of een blik wordt geleverd., Het lijkt op het paleo-dieet, dat gebaseerd is op de eetgewoonten van onze paleolithische voorouders. Echter, er zijn een paar meer beperkingen op het oer dieet dan je niet zou vinden op het paleo dieet, de belangrijkste is dat je niet toegestaan om granen te consumeren.

op het primaire dieet wordt u aangemoedigd om rauw fruit en groenten in overvloed te eten, terwijl u ook mager vlees en vis, noten en zaden, ahornsiroop en honing (voor zoetstoffen), koolhydraten zoals quinoa en rauwe of gefermenteerde zuivelproducten zoals melk en yoghurt opneemt., U wordt ook aangemoedigd om gras-gevoed en biologisch te kopen waar mogelijk.

het primaire dieet richt zich echter vooral op het elimineren van verwerkte voedingsmiddelen. Voedingsmiddelen die je niet moet eten op het primaire dieet omvatten alle tarwe producten, maïs, alcohol, sojaproducten, pinda ‘ s, suiker (behalve dat van fruit, honing en ahornsiroop), andere verwerkte voedingsmiddelen zoals koekjes of crackers, en geraffineerde plantaardige oliën zoals canola en soja olie.

het primaire dieet en gewichtsverlies

op het primaire dieet zult u waarschijnlijk afvallen — maar alleen als u het goed doet., Het grote ding over dit dieet is dat omdat je eet minder verwerkt voedsel en het eten van meer natuurlijke voedingsmiddelen, je meer kans om alle voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft om te beginnen met succes afstoten gewicht te krijgen. Dit omvat vezels, eiwitten, gezonde vetten, en nog veel meer.

echter, zoals bij veel eliminatiediëten, is het uiterst belangrijk om er zeker van te zijn dat u in feite een uitgebalanceerd dieet eet. Omdat granen worden geëlimineerd, zorg ervoor om te bereiken voor veel vezelrijke groenten en fruit om uw spijsvertering in goede gezondheid te houden., Bovendien, zorg ervoor dat u kiest voor mager vlees en het vermijden van te veel verzadigd vet om uw cholesterolgehalte onder controle te houden.

dus daar heb je het. Als je een meer natuurlijke manier van eten wilde uitproberen, is het oer-dieet een goede keuze. Het beste deel is, niet alleen zal je waarschijnlijk afvallen, maar je hele lichaam zal gezonder en meer gevoed als gevolg.

Wij wensen u een eenvoudige en succesvolle reis naar gewichtsverlies en een betere gezondheid!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *