Wat is de regel van thirds in fotografie, en hoe kun je het gebruiken

0 Comments

een van de meest bekende regels van fotografische compositie en een van de belangrijkste dingen die je leert in fotografie is de regel van thirds.

Het is ook een van de makkelijkste manieren om direct uw fotografievaardigheden te verbeteren en visueel aantrekkelijke en evenwichtige afbeeldingen vast te leggen.

er zijn een aantal dingen die van invloed zijn op de vraag of een foto als goed wordt beschouwd., Fotografie is immers subjectief.

maar nee, voordat je het vraagt – de reden zal nooit alleen zijn dat je het onderwerp in de foto leuk vindt.

in feite zal een oogstrelende foto altijd een geweldige compositie hebben.

een ervaren fotograaf weet hoe hij een perfect samengestelde foto moet maken. Door de plaatsing van object en onderwerp grondig te overwegen & focal points, zal hij in staat zijn dit te doen.

zou het niet leuk zijn als u hetzelfde zou kunnen doen met uw foto ‘ s?,

in het bericht van vandaag gaan we de regel van derden nader bekijken. Het is een concept dat u zal helpen om de plaatsing van uw onderwerp in grote overweging te nemen. Hierdoor is de samenstelling van uw foto ‘ s goed uitgebalanceerd, visueel aantrekkelijk en interessant om naar te kijken.

hoewel dit iets is waar we later nader naar zullen kijken, wil ik dit van tevoren vermelden – zoals met alle regels in fotografie, is de regel van derden bedoeld om gebroken te worden.

Deze regel negeren of buigen betekent niet dat uw foto ‘ s er niet goed uitzien., Maar je moet altijd een concept volledig leren en begrijpen voordat je de regel breekt, zodat wanneer je dat doet, je het effectief kunt breken.

Wat is de regel van derden?

de regel van derden helpt het onderwerp van een foto vast te leggen op een manier die aangenaam is om naar te kijken. Het gaat om het breken van een afbeelding die u wilt fotograferen in derden, horizontaal en verticaal, zodat u negen gelijke delen.

Wie heeft de regel van de derde uitgevonden? Geloof het of niet, het werd voor het eerst besproken in 1797. Natuurlijk, het ging niet over fotografie, maar schilderen – de principes waren hetzelfde, hoewel., In die tijd bespraken mensen de balans tussen warme tot koude kleuren en hoeveel van het schilderij elk van de elementen moet bezetten. Ze zeiden dat een derde uit land en water moest bestaan, en de andere twee derde moest blijven voor lucht en lucht. Dit is waar het idee voor de naam vandaan kwam.

We zullen verder uitleggen wat de regel van derden in fotografie is. Schilderen en het maken van een foto kan een aantal dingen gemeen hebben, maar het proces is heel anders.,

binnen het raster zult u merken dat de lijnen op vier verschillende punten snijden. Dit zijn uw bezienswaardigheden.

u kunt zich dit raster voorstellen terwijl u door uw zoeker kijkt. Of je kunt het LCD-scherm gebruiken dat gebruikt wordt om de opname te framen die je gaat maken.

beter nog, deze regel is zo populair, dat de meeste digitale camera ‘ s worden geleverd met een regel van derde raster overlay. Zodat u kunt inschakelen terwijl u foto ‘ s maakt.,

dit raster zal u helpen de elementen in uw opname te positioneren en de belangrijkste delen van uw foto in te lijsten. Kortom, de regel van derden stelt dat als u het hoofdonderwerp van uw foto in de bovenste, onderste, linker of rechter secties van het raster plaatst, u elke keer een perfecte foto zult maken.

in feite wordt de regel nog eenvoudiger., Het enige wat u hoeft te doen om een evenwichtige foto te maken, is voorkomen dat u het hoofdonderwerp in het kader in het midden plaatst, zoals deze foto doet:

dat komt omdat er wordt gesuggereerd dat wanneer mensen naar foto ‘ s kijken, hun ogen op natuurlijke wijze worden aangetrokken door een van de bezienswaardigheden-en niet het midden van het schot.

natuurlijk weten we dat er iets meer nodig is om een bekroonde foto te pakken, toch?,

de regel van derden uitgelegd: Landschappen

U kunt de regel van derden toepassen op uw landschapsfotografie door enkele eenvoudige richtlijnen te volgen.

om te beginnen, lijn de horizon van de opname uit met een van de horizontale lijnen op het raster regel van derden (de onderste is meestal het beste).

natuurlijk hoeft de horizon niet precies op de horizontale lijn te staan., De sleutel hier is om de regel van derden raster te gebruiken om u te helpen beter frame van de opname en te voorkomen dat dingen zoals het snijden van uw afbeelding in de helft door het opstellen van de horizon over het midden van het frame.

Als u andere elementen in uw landschapsfoto hebt, probeer ze in de buurt van ten minste één van de vier interessante punten te plaatsen.

onthoud, dit is waar uw kijkers het eerst zullen kijken. Je moet een goede indruk maken door iets interessants en spannends toe te voegen in de buurt van het brandpunt.,

merk in de afbeelding hierboven op dat de horizon dicht bij de onderste regel ligt. Plus, het hoofdonderwerp van de afbeelding, de boom, is recht op twee van de vier focal points.

en om de dingen nog spannender te maken, het secundaire element, de zon, is niet op het punt van belang, maar is naast een van de horizontale lijnen van het raster, die ook werkt.

al deze zorgvuldig geplaatste elementen geven een overtuigend beeld waar mensen niet van weg kunnen kijken.,

de regel van derden uitgelegd: portretten

U kunt de regel van derden gebruiken op elk type foto dat u maakt, zelfs portretten. In feite, het gebruik van de regel van derden op portretten zal u helpen om een eenvoudige foto te veranderen in een verbluffende, alleen op basis van de plaatsing van het onderwerp.

Bekijk een voorbeeld:

zoals u kunt zien, is het gezicht van de man precies op het interessante punt., Dit is perfect, want bij het maken van portretten, je doel moet zijn om de ogen van uw belangrijkste onderwerp op of in de buurt van een punt van belang. Op deze manier zien mensen dit deel van je foto als eerste.,

Hier zijn een aantal andere tips voor het opsporen van de regel van derden bij het fotograferen van mensen:

  • Probeer de persoon die het lichaam uitgelijnd met één van de verticale lijnen in het raster
  • Als uw onderwerp op zoek is naar rechts (links), doel is om hen op één lijn met de rechter verticale lijn in het net (en vice versa als het onderwerp kijkt naar links)

Er zullen momenten zijn waarop je een portret maakt, en het onderwerp van uw foto is dead center. Wanneer dit gebeurt, probeer dan de persoon die naar beide kanten leunt vast te leggen om het schot meer visuele interesse te geven., Ook, plaats elementen, zoals hun ogen, op het punt van belang.

Dit kan aanvoelen alsof u uw foto uit balans brengt. En dat is normaal als je net begint.

maar geloof ons, het positioneren van mensen langs de lijnen van uw raster zorgt er eigenlijk voor dat uw afbeeldingen zich evenwichtiger voelen.

heb je een mooi schot gepakt, maar heb je gemerkt dat de persoon in het midden ligt en niet echt aan beide kanten schoonmaakt? Het is goed!,

vergeet niet dat de meeste bewerkingssoftware geavanceerde bijsnijdtools heeft om het opnieuw inlijsten van uw afbeeldingen te maken om te voldoen aan de regel van derden.

en over bewerkingssoftware gesproken. Als u een manier om uw foto ‘ s te bewerken, vooral nu dat je weet over de regel van derden, moet u controleren deze roundup van gratis Photoshop alternatieven.

of u kunt de afbeelding zelfs naar rechts of naar links verschuiven om hem een unieke look te geven., In feite werkt deze methode goed voor die keren dat uw onderwerp het hele frame vult:

kunt u de regel van derden breken?

zeker. Met behulp van de regel van derden om uw fotografie sessies te begeleiden zal u helpen dynamische foto ‘ s die aantrekkelijk zijn voor het oog te maken.

maar dat betekent niet dat u de regel van derden altijd moet gebruiken.

zoals met alle regels in fotografie, is er altijd een tijd om ze te breken.,

Er zullen momenten zijn waarop een portret er het beste uitziet wanneer uw onderwerp zich in het midden van de opname bevindt. Of het landschap dat je hebt vastgelegd, vestigt je aandacht op het midden van de foto. En dat is oké! De regel van derden is niet op zijn plaats om je spontaniteit te beperken of anderszins verbazingwekkende foto ‘ s te ruïneren.

Het is er gewoon om u te begeleiden om beter te worden, u te helpen uw foto ‘ s anders te zien, en u te helpen de best mogelijke foto te nemen.,

dingen om te weten als beginner in fotografie

als je net begint met Fotografie, vraag je je misschien af waarom we de regel van de thirds gebruiken als je deze ook kunt breken. Omdat het niet verplicht is om alles in een patroon te passen. Het is een goed-om-te-weten ding en het is belangrijk om het te volgen, zodat uw foto ‘ s er aantrekkelijk uitzien. Maar het is niet nodig om altijd te proberen om het te knijpen om alles volgens het boekje te doen. Soms werkt intuïtie beter.

een belangrijk ding om te onthouden is om te proberen een niche te vinden aan het begin. Concentreer je op er goed in te worden., Daarna kun je naar de volgende gaan en het ook beheersen. Je zult zien dat je mettertijd weet wanneer en hoe je alles moet gebruiken. Volg de trends, houd de nieuwigheden in de gaten, maar houd altijd uw persoonlijke touch in de gaten.

Het is het beste om de regels te kennen en te begrijpen voordat u ze gaat breken als u uw fotografie bedrijf wilt starten. Nog beter, als je niet bereid bent om dit te doen, kunt u uw foto ‘ s online verkopen voor geld. Het is een geweldige kans om op zijn minst aan de slag, hoewel velen profiteren van deze mogelijkheid ten volle., Je kunt eigenlijk succesvol zijn in deze industrie en voor heel wat geld.

en aangezien we bezig zijn, is een portfolio verplicht voor elke beginner die op dit pad begint en er een carrière van wil maken. Altijd op zoek naar fotografie tips die uw foto kijken betoverend kan maken. Maar tips zijn niet het enige wat je nodig hebt. U wilt een tool die u helpt in dit proces en maakt het gemakkelijker.,

conclusie: de regel van derden

Als u uw fotografievaardigheden wilt verbeteren, is een van de makkelijkste manieren om de regel van derden toe te passen op elke foto die u maakt.

en als u op zoek bent naar een level omhoog uw foto nemen vaardigheden, neem een kijkje op onze stukken over het starten van een drone fotografie bedrijf en onze definitieve gids over het creëren van een online fotografie portfolio.,

en omdat het toevoegen van een regel van derde raster aan uw afbeeldingen eenvoudig is, of u het nu doet met uw camera of in uw bewerkingssoftware, is er echt geen reden om het niet te proberen tijdens uw volgende fotoshoot.

heeft u ooit de regel van derden gebruikt in uw fotosessies?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *