Lucille Ball

0 Comments

Lucille Ball was een Amerikaanse actrice en pionier in komedie. Ze was de ster van de populaire tv-serie, I Love Lucy. Als een entertainer en zakenvrouw, Ball continu brak barrières voor vrouwen in entertainment business.Lucille Ball werd geboren op 6 augustus 1911 in Jamestown, New York. Haar vader stierf vroeg, waardoor Ball ‘ s moeder weduwe werd. Uiteindelijk hertrouwde haar moeder. Op haar twaalfde wist Ball dat ze graag op het podium stond., Ze schreef zich in vele acteerlessen en in 1925, haar moeder stuurde haar naar John Murray Anderson School for Dramatic Arts. Daar trainde ze onder populaire leraren en een van haar klasgenoten was toekomstige Hollywood-ster, Bette Davis. Helaas genoot Ball niet van haar tijd op school en de leraren geloofden dat ze talent miste.

ze liet haar niet tegenhouden door de meningen van anderen. Ball begon te werken als model in 1932, maar ze was nooit in staat om vast te houden werk. In 1933 verhuisde ze naar Hollywood, Californië. Voor de komende jaren, Ball hield kleine rollen in verschillende films., In die tijd werkte ze ook in het theater. In 1940 ontmoette ze Desi Arnaz, een Cubaans-Amerikaanse acteur. Het echtpaar begon dating onmiddellijk en liep slechts een jaar later. Ze bleken een machtig koppel te zijn. Hun relatie was de inspiratie achter een TV-show gemaakt door Ball.I Love Lucy ging in première in 1951. Ball produceerde de serie rond het huwelijk van Desi en Lucy. De show was meteen een succes. Het kreeg lovende kritieken en won meer dan twintig prijzen, waaronder vijf Emmy ‘ s., Het bleef in de lucht tot 1957 en creëerde verschillende spin-offs. Ball gebruikte ook haar sterkracht om financieel te investeren in de entertainment business. In 1950 creëerden Ball en haar man Desilu Productions. Het bedrijf produceerde niet alleen I Love Lucy, maar het ging ook naar andere populaire tv-shows zoals The Dick Van Dyke Show en Star Trek. Ball en Arnaz scheidden in 1960. Toen de echtelijke relatie eindigde besloot Arnaz zijn eigendom van Desilu Productions aan Ball te verkopen. De deal maakte haar de eerste vrouw met een grote studio., Ball vervolgde haar succesvolle carrière in film, televisie en theater.

Ball gastrol in verschillende populaire tv-shows voordat ze met pensioen in 1974. Ondanks hun scheiding bleef het echtpaar haar hele leven vrienden. Daarnaast bleven ze hun twee kinderen copareren. Ball ’s werk achter de schermen met Desilu Productions transformeerde de manier waarop studio’ s films en televisieprogramma ‘ s creëerden en produceerden. Veel alledaagse technieken in televisieproducties, zoals filmen voor een live studiopubliek en het gebruik van drie camera ‘ s, begonnen met Desilu Productions., Hoewel Ball stierf in 1989, haar carrière blijft het werk van andere vrouwelijke komieken beïnvloeden. Gedurende haar leven begeleidde ze verschillende vrouwen ervoor te zorgen om haar onschatbare kennis te geven aan de volgende generatie.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *