Wat Is Presbyopie?

0 Comments

Als u ouder bent dan 40 jaar, kunt u het gevoel krijgen dat u een langer paar armen nodig hebt om een menu of de krant duidelijk te lezen. Zo ja, welkom in de wereld van presbyopia.

kortom, presbyopie is een oogaandoening die iedereen treft zodra u de leeftijd van 40-45 bereikt. Op dat moment beginnen objecten van dichtbij wazig te lijken.

om een boek te zien dat je duidelijk probeert te lezen, moet je misschien je armen verder van je ogen af s-t-r-e-t-C-h. Natuurlijk kun je je armen maar tot nu toe strekken.

dus wat kunt u doen om presbyopie te corrigeren? Lees verder!,

laten we presbyopie beter definiëren

zoals gezegd, presbyopie beïnvloedt ons allemaal—100% – op een bepaalde leeftijd.

Het is gebruikelijk en gelukkig gemakkelijk te corrigeren. Maar je vraagt je waarschijnlijk af wat de oorzaak is van presbyopie rond onze veertiger jaren. Hier is het antwoord.

in onze ogen, recht onder de iris, rust de kristallijne lens. Het helpt breken, of buigen, licht in onze ogen en het doorgeven aan het netvlies. Je kunt het bijna zien als een cameralens die zich aanpast voor scherpstelling., Naarmate we ouder worden, verliest de kristallijne lens zijn elasticiteit en verslechtert deze tot je begin 60 bent. dit voorkomt dat je ogen net zo goed kunnen focussen als toen je jonger was.

nu vraagt u zich misschien af of er oogoefeningen voor presbyopie zijn die u kunt doen om dit te voorkomen.

helaas niet.

maar er zijn stappen die u kunt nemen om het probleem te corrigeren zodra het zich voordoet.,

hoe corrigeert u presbyopie

Als u of uw familieleden aandoeningen ervaren zoals symptomen van presbyopie—misschien wazig zien, of als u zich moeilijk kunt concentreren op objecten van dichtbij—ga dan naar uw oogarts.

houd er rekening mee dat, tenzij de persoon in kwestie ouder is dan 40 jaar, hij of zij geen presbyopisch zicht heeft. Het kan verziendheid zijn of “verziendheid” of “langziendheid”, zoals de meesten van ons zouden zeggen. De symptomen kunnen lijken vergelijkbaar, maar de aandoening is anders. (Lees meer over verziendheid.) Astigmatisme kan ook een mogelijkheid zijn.,

zodra u zeker weet dat u presbyopie heeft, is het tijd om uw opties te onderzoeken om het te corrigeren.

Presbyopie-Bril

afhankelijk van uw toestand kunt u uw bril misschien alleen aantrekken wanneer u leest. Om deze reden verwijzen veel mensen naar dit type bril als “lezers.”Maar wat als je deze er niet uit wilt halen terwijl je in het openbaar bent? U kunt ook overwegen…

contactlenzen voor presbyopie

multifocale contacten kunnen u helpen bij het lezen van objecten die dichtbij en ver zijn, en uw bril in uw zak houden., De huidige silicium-hydrogelcontacten zijn veel comfortabeler en kunnen langer worden gedragen dan die van een decennium of zo geleden.

Presbyopiechirurgie

Er zijn ook chirurgische opties die u kunt overwegen om de aandoening te corrigeren. LASIK of CK (Conductive Keratoplasty) kan een oplossing in monovision voor presbyopie te creëren. In wezen, dit geeft je een oog voor het focussen op verre objecten en het andere oog voor alles dicht bij je.

klinkt vreemd? Dat is het niet echt.,

terug naar onze camera analogie, het is een beetje als het gebruik van twee lenzen-een telelens voor afstand en een macrolens voor uw kleine objecten van dichtbij. Er zijn ook monovision contactlenzen voor presbyopie die hetzelfde doen.

Het is niet nodig om problemen met presbyopie zicht je naar beneden te laten halen. Het overkomt ons allemaal en, zoals we hebben onderzocht, zijn er verschillende opties om het te corrigeren. Als je ouder bent dan 40 en je vraagt je af of je presbyopie hebt, plan dan nu een afspraak met je optometrist.,

de aandoening zal alleen maar erger worden, en er is geen reden voor u om de hoofdpijn en moeilijkheden te verdragen die kunnen gepaard gaan met wazig zien. Neem de stappen om jullie wereld vandaag duidelijk te zien.

niets in dit artikel mag worden uitgelegd als medisch advies en is niet bedoeld om de aanbevelingen van een medisch beroepsbeoefenaar te vervangen. Voor specifieke vragen kunt u terecht bij uw oogverzorger.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *