Huurder's recht om een huurovereenkomst in Texas te verbreken

0 Comments

veel huurders die een huurovereenkomst ondertekenen voor hun appartement of huureenheid zijn van plan om te blijven voor de volledige tijd die nodig is in de huurovereenkomst, zoals een jaar. Maar ondanks uw beste bedoelingen, kunt u wilt (of moet) om te vertrekken voordat uw huurcontract is up—bijvoorbeeld, als je een student aan de Universiteit van Texas in Austin en alleen wilt verblijven in uw appartement voor de periode dat de school is in sessie. Of misschien trek je bij je vriend of vriendin in., Soms moet u verhuizen om dichter bij uw nieuwe baan of een oudere ouder die uw hulp nodig heeft.

weggaan voordat een termijncontract afloopt zonder het restant van de krachtens de huurovereenkomst verschuldigde huur te betalen, wordt het verbreken van de huurovereenkomst genoemd. Hier is een kort overzicht van huurder rechten in Texas om een huurovereenkomst te breken zonder verdere aansprakelijkheid voor de huur.

rechten en verantwoordelijkheden van huurders bij het ondertekenen van een huurovereenkomst in Texas

een huurovereenkomst verplicht zowel u als uw verhuurder voor een bepaalde periode, meestal een jaar., Onder een typische huurovereenkomst kan een verhuurder de huur niet verhogen of andere voorwaarden wijzigen, totdat de huurovereenkomst afloopt (tenzij de huurovereenkomst zelf voorziet in een verandering, zoals een huurverhoging mid-lease). Een verhuurder kan je niet dwingen om te verhuizen voordat de huurovereenkomst eindigt, tenzij je niet aan de huur te betalen of een andere belangrijke termijn schenden, zoals herhaaldelijk het gooien van grote en luidruchtige partijen. In deze gevallen moeten verhuurders in Texas specifieke procedures volgen om de huurovereenkomst te beëindigen., Bijvoorbeeld, uw verhuurder moet u drie dagen van tevoren (tenzij de huurovereenkomst specificeert een kortere of langere tijd) om de huur te betalen of verlof (Texas Prop. Code Ann. § 24.005) voor het indienen van een uitzettingszaak.

huurders zijn wettelijk verplicht huur te betalen voor de volledige huurperiode, meestal één jaar, ongeacht of u in de huureenheid blijft wonen—met enkele uitzonderingen, als volgt.

wanneer het verbreken van een huurovereenkomst gerechtvaardigd is in Texas

zijn er enkele belangrijke uitzonderingen op de algemene regel dat een huurder die een huurovereenkomst breekt de huur voor de gehele huurovereenkomst verschuldigd is., Je kan in staat zijn om legaal te verhuizen voordat de huurtermijn eindigt in de volgende situaties.

u begint met actieve militaire dienst

Als u in actieve militaire dienst treedt na ondertekening van een huurovereenkomst, hebt u het recht om de huurovereenkomst te verbreken volgens de federale wetgeving. (War and National Defense Servicemembers Civil Relief Act, 50 App. U. S. C. A. § § 501 E. V., U moet deel uitmaken van de” geüniformeerde diensten”, waaronder de strijdkrachten, het korps van de national Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA), het korps van de Public Health Service en de geactiveerde Nationale Garde. U moet uw huisbaas schriftelijke kennisgeving van uw voornemen om uw huurovereenkomst te beëindigen voor militaire redenen. Zodra de kennisgeving is verzonden of geleverd, uw huurovereenkomst zal eindigen 30 dagen na de datum dat de huur is volgende verschuldigd, zelfs als die datum is enkele maanden voordat uw huurovereenkomst verloopt., Het staatsrecht kan aanvullende regels bevatten voor vroegtijdige beëindiging wegens actieve militaire dienst.

u bent een slachtoffer (of de ouder van een slachtoffer) van seksueel misbruik of Stalking

Staatsrecht (Tex. Prop. Code Ann. § 92.0161) biedt huurders die het slachtoffer zijn van seksueel geweld of stalking, het recht op vervroegde beëindiging, mits aan bepaalde voorwaarden is voldaan (zoals het veiligstellen van een beschermingsbevel door de huurder).,

de huureenheid onveilig Is of in strijd is met de gezondheids-of veiligheidscodes van Texas

als uw verhuurder geen bewoonbare woningen aanbiedt volgens de lokale en staatscodes, zou een rechtbank waarschijnlijk concluderen dat u “constructief bent uitgezet;” dit betekent dat de verhuurder, door niet-bewoonbare woningen te leveren, u voor alle praktische doeleinden heeft “uitgezet”, zodat u geen verdere verantwoordelijkheid voor de huur heeft. Texas law (Tex. Prop Code Ann. § § 92.056, 92.0561) stelt specifieke eisen aan de procedures die u moet volgen voordat u vertrekt vanwege een groot reparatieprobleem., Het probleem moet echt ernstig zijn, zoals het gebrek aan warmte of andere essentiële service.

uw verhuurder valt u lastig of schendt uw privacyrechten

Texas heeft geen staatswet die bepaalt hoeveel kennisgeving uw verhuurder u moet geven om een huurwoning in te voeren. Als uw verhuurder herhaaldelijk uw rechten op privacy schendt, of doet dingen zoals het verwijderen van ramen of deuren, het uitschakelen van uw nutsbedrijven, of het veranderen van de sloten, zou je worden beschouwd als “constructief uitgezet,” zoals hierboven beschreven; dit zou meestal rechtvaardigen dat u het breken van de huurovereenkomst zonder verdere huurverplichting.,

de plicht van de verhuurder om een nieuwe huurder in Texas te vinden

Als u geen wettelijke rechtvaardiging hebt om uw huurovereenkomst te verbreken, is het goede nieuws dat u nog steeds van de haak bent voor het betalen van alle huur die verschuldigd is voor de resterende huurtermijn. Dit komt omdat onder de wet van Texas (Tex. Prop. Code Ann. § 91.006), moet uw verhuurder redelijke inspanningen leveren om uw eenheid opnieuw te verhuren-ongeacht uw reden voor vertrek—in plaats van u de totale resterende huur in rekening te brengen die verschuldigd is onder de huurovereenkomst. Dus je hoeft misschien niet veel te betalen, als een extra huur, als u uw lease te breken., Je moet betalen alleen het bedrag van de huur van de verhuurder verliest omdat je eerder verhuisd. Dit is omdat Texas vereist verhuurders om redelijke stappen te nemen om hun verliezen tot een minimum te beperken—of om “schade te beperken” in juridische termen.

dus als u uw huurovereenkomst verbreekt en zonder wettelijke rechtvaardiging vertrekt, kan uw verhuurder meestal niet achterover leunen en wachten tot het einde van de huurovereenkomst, en u vervolgens aanklagen voor het totale bedrag van de verloren huur. Uw verhuurder moet proberen om de woning redelijk snel rerent en aftrekken van de huur ontvangen van nieuwe huurders van het bedrag dat u verschuldigd bent., De verhuurder hoeft niet te ontspannen normen voor aanvaardbare huurders-bijvoorbeeld, om iemand met een slechte kredietgeschiedenis te accepteren. Ook is de verhuurder niet verplicht om de eenheid te huren voor minder dan de reële marktwaarde, of om onmiddellijk zijn of haar aandacht te richten op het huren van uw eenheid zonder rekening te houden met andere zaken. Ook kan de verhuurder legitieme kosten toe te voegen aan uw factuur—bijvoorbeeld, de kosten van het adverteren van de woning.,

als uw verhuurder het pand snel herleidt (waarschijnlijker in universiteitssteden en soortgelijke markten), bent u alleen verantwoordelijk voor de (hopelijk korte) hoeveelheid tijd dat de eenheid leeg was.

het slechte nieuws is dat als de verhuurder probeert uw eenheid te rerent, en geen aanvaardbare huurder kan vinden, U aansprakelijk zult zijn voor het betalen van huur voor de rest van uw huurtermijn. Dit kan een aanzienlijke hoeveelheid geld zijn als u enkele maanden voordat uw lease eindigt. Uw verhuurder zal waarschijnlijk eerst uw borg gebruiken om het bedrag dat u verschuldigd bent te dekken., Maar als uw storting is niet voldoende, uw verhuurder kan u aanklagen, waarschijnlijk in kleine vorderingen rechtbank waar de limiet is $10.000 in Texas.

hoe minimaliseer je je financiële verantwoordelijkheid bij het verbreken van een huurovereenkomst

als je vroeg wilt vertrekken, en je hebt geen wettelijke rechtvaardiging om dat te doen, zijn er betere opties dan gewoon verhuizen en hopen dat je verhuurder snel een nieuwe huurder krijgt. Er is veel wat je kunt doen om de hoeveelheid geld die u nodig hebt om uw verhuurder te betalen beperken—en helpen zorgen voor een goede referentie van de verhuurder wanneer u op zoek bent naar uw volgende plek om te wonen.,

u kunt de situatie veel helpen door zo veel mogelijk op de hoogte te stellen en een oprechte brief aan uw verhuurder te schrijven waarin u uitlegt waarom u vroeg moet vertrekken. Idealiter kunt u uw verhuurder een gekwalificeerde vervangende huurder, iemand met een goed krediet en uitstekende referenties, om een nieuwe huurovereenkomst met uw verhuurder te ondertekenen.,

meer informatie over Huurdersrechten om een huurovereenkomst te verbreken

Every Tenant ‘ s Legal Guide, door Janet Portman en Marcia Stewart (Nolo) geeft uitgebreid juridisch en praktisch advies dat elke huurder nodig heeft, van verhuizen naar verhuizen, inclusief hoe u uw verhuurder zover krijgt dat hij uw huurovereenkomst annuleert, plus tientallen formulieren en voorbeeldbrieven.

meer informatie over Landlord-Tenant Law in Texas

voor meer informatie over Landlord-tenant Law in uw staat, zie de State Landlord-Tenant Law sectie van de Nolo site.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *