Fishbones

0 Comments

vreemd lichaam

Visbones zijn de meest voorkomende vreemd lichaam in de slikpassages. Verwijder voor het eten van vis zoveel mogelijk botten. Controleer voor elke slok visbones met je tong. Hetzelfde geldt voor het eten van gevogelte (vooral soep gemaakt met gesneden kippenbotten).

een visbot of vogelbot dat vastzit in de keel veroorzaakt scherpe pijn op die plaats, die bij elke zwaluw naar het oor (aan dezelfde kant) uitstraalt. Als de pijn verdwijnt binnen een paar uur, dan is het bot waarschijnlijk alleen maar een krasje., Maar als de pijn aanhoudt, is dringend medische hulp nodig.

Hier is een nieuwsbericht van een zeldzame uitkomst (maar een die waarschijnlijk voorkomen had kunnen worden, als de patiënt eerder naar het ziekenhuis was gegaan).

het was niet de eerste keer dat een Visbeen zich een weg door de slokdarm baande en uiteindelijk (na maanden tot jaren) in een hart of long terechtkwam.over de millenenia hebben visbonen talloze mensen gedood. Sommige historische referenties zijn bewaard gebleven.

1. Dr., Chevalier Jackson dacht dat deze passage stamde uit de oudheid:

hij op de brandstapel…
…lachte, hield, en leefde en hield van het leven goed.
toen kwam-wie weet?…een snake ‘ s nip, een halve spanwijdte van angry steel,een chill, een visgraat, of een vallende tegel, en het leven was voorbij en de man is dood.uit “Light of Asia”, Boek III, door Edward Arnold, gepubliceerd in 1879; wagenmenner Channa spreekt tot de historische Boeddha, Prins Gautama (B. C. 563-483), aangezien zij getuige zijn van een ceremoniële crematie. In de 4de eeuw na Christus, St., Blaise, een Armeense arts die bisschop werd, redde blijkbaar het leven van een kind dat stikte in een visbot.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *