Fractional – Reserve Banking-Wat Betekent Het?

0 Comments

definitie van Fractional-Reserve Banking

wat betekent de term “fractional-reserve banking”? Wat wordt bedoeld met een”fractional-reserve banking system”?laten we zeggen dat u momenteel $ 52.000 hebt gestort op een bankrekening bij uw lokale bank.
heeft de bank genoeg geld bij de hand om u te dekken als u binnenkomt en vraagt om uw rekening te sluiten? Hoogstwaarschijnlijk.
heeft de bank genoeg contant geld bij de hand als u en scores van andere mensen vragen om uw geld terug op dezelfde dag?, Waarschijnlijk niet.
Onder het” fractional-reserve “banksysteem lenen banken het grootste deel van de middelen uit die zij als deposito’ s hebben ontvangen. deposito ‘ s bij een bank worden in feite (in de meeste omstandigheden) beschouwd als leningen. laten we zeggen dat u $ 52.000 hebt gestort bij uw lokale bank en 2% rente per jaar ontvangt.
de bank zal het grootste deel van dit geld uitlenen tegen een hogere rente en het verschil opnemen. als een bank in totaal $1 miljard deposito ‘ s heeft, dan hebben ze zeker geen kluis ergens met $1 miljard in contanten erin. Zo werkt het niet., in plaats daarvan zullen banken het grootste deel van de deposito ’s uitlenen en een deel van de deposito’ s in “reserve” houden om opnameaanvragen naar behoren af te handelen.
Dit is de basisdefinitie van het “fractional-reserve banking system”.

Davemanuel.com artikelen die Fractional-Reserve Banking vermelden:
Geen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *