Growjourney ‘ s Garden Pot Size Table

0 Comments

als Amazon-medewerker verdient GrowJourney aan in aanmerking komende aankopen. Lees meer: algemene voorwaarden.

bent u volledig in de war door tuinpotmaten? Je bent niet alleen!

in dit artikel zullen Master Gardener en Permaculturist Eliza Holcombe u helpen inzicht te krijgen in de verschillende (vaak tegenstrijdige) potmaten en hoe u de ware grootte van een tuinpot kunt bepalen & volume.,

ten minste 10.000 van mijn (Eliza ‘ s) hersencellen stierven tijdens het slopende onderzoek dat je deze informatie bracht, dus eer hun dappere offer door het artikel te delen met je andere tuinieren vrienden (ze zijn gegarandeerd in de war door pot maten op een bepaald moment in hun tuinieren carrières)!

ook verklaren 8 van de 9 eenden dat dit bericht geweldig boeiend is, ondanks het niet-sexy onderwerp, “het kiezen van de juiste Kwekerij potmaten voor verschillende planten.”

dus, je moet blijven lezen ongeacht de heftige bezwaren van je korte aandachtsspanne. Nee, echt!, Je zult een mooie komedie missen als je je gedraagt als een chagrijnige gans en klik hier om naar de samenvatting van het bullet point te gaan of klik hier om naar onze tabel met gedecodeerde potmaten te gaan.

Tuinpotmaten gedecodeerd

een van de meest gestelde vragen aan tuinders is welke maat pot geschikt is voor een bepaalde plant. Als je ooit hebt geprobeerd om deze informatie voor jezelf op te zoeken, heb je misschien ontdekt dat de zoektocht complete chaos kan zijn.,

ten eerste zult u zeker verschillende meningen over de zaak tegenkomen, aangezien het vragen van 12 “deskundige tuinders” betekent dat u ten minste 13 tegenstrijdige antwoorden krijgt. Echter, het meest verwarrende deel is het uitzoeken wat het advies dat je hebt ontvangen eigenlijk betekent wanneer u op weg naar de spinnen verbergen in uw gerecycleerde kwekerij pot toren trotseren of inzage in de rekken van decoratieve plantenbakken in het lokale tuincentrum.,

misschien ben je die extra gekke, sluwe persoon die van plan is om gaten te boren in oom Clyde ‘ s oude tinnen ondersteek zodat je het kunt plaatsen (en de comfortabele planten die je er instopt) naast de kobaltfles boom die je beschermt tegen haints. Hé, we steunen je volledig! Weg met haints!

oké, als je bijvoorbeeld wordt verteld om een pot met een diameter van 10″ te gebruiken, betekent dat dan een pot met een diameter van 10″ die ongeveer 1,3 liter grond bevat, een pot met een diameter van 10″ Die 2 gallons bevat, of een pot met een diameter van 10″ Die 3 gallons bevat? Alle drie zijn gemeenschappelijke maten verkocht op kwekerijen en variëren in volume capaciteit op basis van hun andere afmetingen.,

wat zijn handels gallons?

Okido, misschien moeten we in plaats daarvan gaan op grondvolume en een 1 gallon pot aanbevelen. Kies je de potten met het label “one gallon” in kwekerijen die echt alleen 0,664 gallons grond bevatten, of moet je een pot vinden waar je letterlijk een volle gallon grond in kunt passen?

Yep, als je ooit keek naar een” een liter ” Kwekerij vaste plant en dacht dat het onmogelijk kon zijn dezelfde grootte als de melkkan van de kruidenier, je ogen waren niet spelen trucs op je., Blijkt dat er ” gallons “en dan zijn er Kwekerij” handel gallons ” die ongeveer gelijk zijn aan 0,71 van een regelmatige gallon.

betekent dit dat de fabriek bezuinigt op die kleine plastic pellets voor de spuitgietmachine of zijn ze bedoeld voor groothandelaren die willen dat klanten denken dat ze een grotere plant kopen terwijl ze stiekem geld besparen op potgrond?!?!?!?! Kijk uit, Washington Post en NYT, de volgende Pulitzer voor een grote samenzwering exposé behoort tot de GrowJourney blog!,

nu we op het trade gallons-schema zitten, moet het betekenen dat onze hachelijke situatie is opgelost omdat ieders aanbevelingen voor containergrootte “trade gallon” potten zouden moeten betekenen. Whew. Dat zou betekenen dat als je verondersteld wordt om een “vijf gallon” kwekerij pot te gebruiken, uw plant eigenlijk alleen de 3,55 regelmatige gallons grond die een 5 handel gallon pot moet houden … wacht … Nee!

een internet zoekopdracht leverde Kwekerij standaard “vijf gallon” potten op die 3,55 gallons, 3,68 gallons, 4,16 gallons, 4,97 gallons, of 5,03 gallons bevatten. Hebben alle plastic potgietbedrijven de samenzweringsmemo niet gekregen?, Ook, nu hebben we nog steeds geen idee welke grootte pot eigenlijk te gebruiken.

wat dacht je ervan om een oude stand-by te bekijken en te kijken naar bulletins en factsheets van land grant University Cooperative Extension services? Na het lezen van bijna twee dozijn van hen uit het hele land, leerde ik dat… niemand het eens, zelfs een beetje, tot op de vraag of het moet worden vermeld op pot volumes of pot diameters.

meer Universitaire Uitbreidingsdiensten gebruikten volume, maar een kantoor zou kunnen zeggen 1 gallon voor paprika ‘ s, terwijl anderen aandringen 5 gallon is het minimum., Voor tomaten, uitbreiding kantoren aanbevolen overal van 1-15 gallons.

voor de goede orde, we kunnen ons niet voorstellen om een succesvolle tomatenplant op ware grootte te kweken in een 1 gallon pot!

hoe kwamen we aan de cijfers voor onze Tuingereedschap maattabel

Ik verzamelde zoveel gegevens als ik kon vinden, liet de extreme cijfers van beide kanten van de schaal vallen, en kwam met een gemiddelde op basis van onze persoonlijke ervaring en de frequentie waarmee experts een aanbeveling deden (als de meerderheid van de uitbreidingskantoren zwoer bij een 5 gallon minimum pot voor paprika, dat is wat we gebruikten).,

we hebben de eindresultaten in een tabel gezet die u als bron kunt gebruiken (hieronder). De tabel is compleet met conversies in zowat elke volumemeting die u zou kunnen tegenkomen van kwekerijen, tuincentra, uw keuken meetgereedschap, of gevonden containers die oorspronkelijk niet bedoeld waren voor tuinieren (zorg ervoor dat u genoeg drainage gaten boren).

we raden aan ons te concentreren op het volume grond dat de pot moet bevatten en of we al dan niet een minimale bodemdiepte aanbevelen (zoals ten minste 10″ diep voor bieten). De rest van de afmetingen kan overeenkomen met welke grootte pot je bij de hand hebt.,

als het volume van uw container niet is gelabeld, kunt u het zelf meten door het binnen 1-3 centimeter van de rand te vullen met water of potgrond en vervolgens uw grootste Keukenmeetgereedschap te gebruiken om uit te vinden hoeveel het bevat. Plus, denk aan hoe blij je huisgenoten of echtgenoot zal zijn als ze ontdekken dat je Vuil dumpen in de Pyrex maatschaal die ze gebruiken voor pannenkoekenbeslag?

als dit allemaal te ingewikkeld klinkt, maak je geen zorgen! Bij twijfel gewoon krijgen zo dicht als je kunt of ga Een maat of twee groter., Je plant weet niet hoe je zaadpakket instructies moet lezen en wil gewoon genoeg ruimte om te groeien.

Summary Bullet Points

 • we nemen een minimum aanbevolen grootte voor container tuinieren met alle zaden die we verzenden.,
 • er zijn geen standaard potmaten (het is chaos), dus we hebben gekozen voor: a) volume in pinten of gallons (dat is hoe de meeste potten worden verkocht), b) de waarschijnlijke diameter van potten met het juiste volume (als je een liniaal over het breedste deel op de top van de pot plaatst krijg je de diameter), en c) de minimale bodemdiepte voor planten die er kieskeurig over zijn (zoals wortelgroenten).
 • Als uw container geen volume bevat, kunt u het volume berekenen door de hoeveelheid grond te meten die u erin kunt stoppen met uw grootste Keukenmeetgereedschap.,
 • het volume van sommige potten kan worden vermeld in andere metingen dan in de VS gebruikelijke eenheden (gallons, enz.) en u kunt onze Easy table of een online converter gebruiken om erachter te komen.
 • er zijn veel andere redenen dan esthetiek en ruimte besparen om in potten te groeien. Enkele voorbeelden zijn mobiliteit (controle hoeveel zon uw plant krijgt en houd het uit de buurt van extreme temperaturen), problemen met de lokale bodem (zout, vervuild, enz.), of voedsel kunnen kweken buiten het bereik van dieren zoals herten en konijnen (zoals op een dek of op het dak).,
 • planten met topzware groei moeten mogelijk worden verankerd om te voorkomen dat ze bij sterke wind omvallen.
 • ” Minimum recommended ” grootte betekent dat je een pot moet proberen te gebruiken die minstens zo groot is, dus als je die exacte grootte niet kunt vinden, neem dan een grotere. Daarnaast is het mogelijk om planten te kweken in “te kleine” potten, maar je water-en bemestingsschema zal veel veeleisender zijn als je gezonde planten en een grote oogst wilt.,
 • bij het gebruik van potten met grote volumes (3+ gallons), is het een goed idee om potgrond met” grote container ” te kopen of te mengen, die meestal volumineuze vulstoffen bevat, zoals gecomposteerde pijnboomschors of kokos. Deze vulstoffen breken niet snel af, waardoor uw grond niet verdicht en anaërobe wordt voordat het seizoen eindigt. Onze favoriete pre-made organic potting mix is Black Gold.
 • de meeste commerciële” slow release ” meststoffen werken op basis van temperatuur, dus bij warmer weer zal het veel sneller verdwijnen dan het pakket label beweert., We gebruiken graag vaker organische vloeibare meststoffen om ervoor te zorgen dat onze containers krijgen wat ze nodig hebben. * Opmerking: het kweken in potten verschilt van het kweken in de grond (de wortels van uw planten en symbiont-micro-organismen hebben beperkte ruimte om voedingsstoffen en water te verkrijgen). daarom raden we het gebruik van meststoffen voor uw planten in de grond af en raden we u aan zich te concentreren op het bouwen van biologische bodemvruchtbaarheid.,
 • Oh, en een ander belangrijk punt: u kunt potten, growbags, verhoogde bedden, organische meststof en andere container tuinieren benodigdheden kopen in onze winkel hier!

als het moeilijk is om de informatie in onze tuin pot size tabel te lezen of als u een Afdrukbare versie van deze grafiek wilt, klik dan hier om het originele google doc te bekijken.

We hopen dat deze tuin pot size guide nuttig was!gerelateerde artikelen die u wilt lezen:

 • keramische potten vs plastic potten vs Stof Potten: welke is het beste?,
 • potgrond vs seed starting mix vs tuingrond
 • Patio en container tuinieren met sub-geïrrigeerde planters
 • Container tuinieren vragen beantwoord (op ons zusterterrein, Tyrant Farms)
 • Wortelzakjes: een nuttig nieuw hulpmiddel voor patio en container tuinieren (op ons zusterterrein, Tyrant Farms)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *