Hoe je veilig je eigen oren doorboort

0 Comments

laat me beginnen met mijn eigen piercing reis: het begint bij een Claire ‘ s in Suburban Illinois in 2009, waar, na jaren van bedelen, mijn moeder me eindelijk een paar limoengroene oorbellen zomaar in mijn lobben liet slaan. Het was schokkend en traumatisch, maar mijn oren knapten. Ik voelde me cool, chique en stijlvol (hoewel ik in werkelijkheid geen van die dingen was), en het simpele feit van het hebben van oorpiercings veranderde mijn hele houding., Gedurende de komende jaren heb ik mijn look opgefleurd met kleurrijke studs, trendy statement stukken (zoals deze pittige nummers) en een handvol zelfgemaakte sieraden. Toen ik naar de middelbare school ging, werd ik verliefd op mijn unieke set piercings, en ik stopte met het dragen van sieraden. Ik dacht dat oorbellen saai waren, en daarom verliet ik een aspect van mijn stijl dat me eerder zoveel vreugde had gebracht.

Het was pas afgelopen zomer dat ik opnieuw geïntrigeerd werd door piercings, toen ik de trend van constellation piercings op Pinterest ontdekte en meteen verslaafd was., De willekeur, de veelzijdigheid, de delicate asymmetrie fascineerde me. In een vlaag van inspiratie en atypische spontaniteit, kreeg ik mijn tweede lobben doorboord door een naald in een tattoo shop (een veel betere ervaring dan het piercing gun). Het effect was onmiddellijk. Ik werd betoverd door het idee van piercings, en realiseerde me dat door het cureren van mijn eigen oren, Ik voelde me meer zelfvertrouwen, mooier en meer opgewonden om mijn eigen smaak te verkennen. Kortom, het toevoegen van twee kleine gaatjes aan mijn oren transformeerde mijn zelfperceptie en gaf mijn afnemende interesse in stijl een nieuwe impuls., Dus, het komt niet als een verrassing dat een paar dagen later was ik het kopen van een pak van vijftig piercing naalden, het maken van een steriel zoutwater brouwsel op het fornuis en mentaal voorbereiden voor de nieuwe piercings ik had besloten dat ik nodig had. Meerdere zelfgemaakte piercings later kon ik niet meer enthousiast over hoe mijn oren kijken., Terwijl ik zou nooit zeggen dat je moet doorboren je eigen oren, soms is het de meest haalbare optie, of als gevolg van financiën of anderszins (voor een idee: mijn tweede lob piercings in een winkel kosten $110, terwijl voor mijn derde lob piercings ik $8 op een 50 pack van piercing naalden en $10 op een paar sterling zilveren studs). Naar mijn bescheiden mening, piercing jezelf kan ongelooflijk eenvoudig zijn, heel goedkoop en zeer veilig indien correct gedaan.

Get your supplies

Dit is vrij eenvoudig, alles bij elkaar genomen., De meeste leveringen, zoals goede kwaliteit goud of zilver gevulde oorbellen, alcohol, een schone spons, een fijne punt pen, wattenschijfjes of q-tips, zout en water moet direct beschikbaar zijn; echter, de meest essentiële tool in uw doordringende arsenaal vereist een beetje van de planning vooruit. Als u wilt minimaliseren risico van infectie en maximaliseren gemak, investeren in een pak van gesteriliseerde doordringende naalden is cruciaal. Om je mentaal voor te bereiden, bekijk je enkele doordringende video ‘ s op YouTube, zodat je weet wat je kunt verwachten. Het begrijpen van de techniek zal je geest op hun gemak en geven u een betere kans op het niet verpesten.,

Bereid uw installatie voor

zoek een plaats met voldoende tegenruimte en een goede spiegel met (idealiter) natuurlijke verlichting. Week een wattenschijfje met alcohol en desinfecteer zachtjes de plek die u wilt doorboren. Steriliseer de oorbellen die u gebruikt met een zoutmengsel van een soort (los ½ El zout op in ongeveer een kopje warm water, of gebruik gewoon oude contact zoutoplossing), laat ze weken voor ongeveer vijf minuten. Leg een paar wattenschijfjes, een kleine handdoek en meer zoutoplossing op de toonbank, zodat het gemakkelijk beschikbaar is. Tip: ijs je oor niet vooraf., Het vermogen om te voelen wat er gaande is in het lichaam als je positioneert en uitvoeren is cruciaal terwijl je jezelf piercing.

Pierce

Dit is het engste deel, maar het is het zo waard. Markeer de plek die u wilt doorboren met een pen en onderzoek het in de spiegel om ervoor te zorgen dat u tevreden bent met de plaatsing. Was uw handen, en neem een verzegelde piercing naald (niet openen totdat je helemaal klaar bent om te gaan; het zal niet steriel zijn zodra het is blootgesteld aan de lucht!)., Als u uw kwab doorboort, houdt u een vierkant nieuwe, schone spons achter uw oor (het zal de naald absorberen als het aan de andere kant naar buiten komt; met kraakbeen, dat veel stijver is, is dit minder nodig). Pak de naald uit (hier is de druk! Je kunt niet te lang wachten! Dit beetje extra druk kan een leuke motiverende factor zijn). Draai iets zodat u zowel de voorkant als de zijkant van het gebied dat u piercing kunt zien, en houd de naald voorzichtig aan het oppervlak van de huid., Zorg ervoor dat de plaatsing en de hoek naar wens zijn (voor een lobbenpiercing moet u de naald volledig horizontaal van voor naar achter hebben), en duw in één behendige beweging de naald door. Het is veel gemakkelijker om het snel te doen: als je het gaat doen, commit dan. Wanneer de punt van de naald uit de andere kant komt, trek deze dan door totdat slechts een klein deel van het uiteinde van de naald zichtbaar is aan de voorkant van uw oor. Piercing naalden zijn hol, waardoor ze speciaal ontworpen voor het inbrengen van een oorbel in het einde., Plaats de oorbel post in het gat, trek de naald de rest van de weg door en de oorbel zal glijden in uw oor. Dit is veel minder traumatisch dan de gebruikelijke thuis methode van het gebruik van een naainaald en het duwen van een oorbel direct in het verse gat onmiddellijk daarna. Leg de achterkant op de oorbel, spoel het gebied met zoutoplossing en dep met een q-tip.

nazorg

om uw oren na de piercing af te koelen, was u voorzichtig met een zoutoplossing. Probeer niet te slapen op de piercings waar mogelijk. Draai of speel niet met de sieraden—laat het gewoon met rust!, Reinig twee tot drie keer per dag met een zoutoplossing (het is echt alles wat je nodig hebt). En tot slot, wacht om je sieraden te veranderen tot ten minste zes weken nadat je jezelf doorboord hebt. Na die zes weken, voel je vrij om te mixen en matchen, veranderen en geniet van uw nieuwe opwinding over de mogelijkheden in petto voor uw oren.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *